شناسهٔ خبر: 72016119 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

سپاه پاسداران با کدام شناور رکوردشکنی کرد؟

نیروی دریایی سپاه در سال ۱۴۰۳ با طراحی و ساخت یک نوع شناور با نام «حیدر ۱۱۰» توانست در عرصه دریا رکوردشکنی جدیدی را انجام دهد.

صاحب‌خبر -
سپاه با کدام شناور رکوردشکنی کرد +فیلم
به گزارش جهان نیوز، صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران به همراه نیروهای مسلح کشورمان در سال ۱۴۰۳ دستاوردهای مختلفی در حوزه موشکی ارائه کردند.

دستاوردهای دفاعی ایران در سال گذشته به‌عنوان چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی حائز توجه است که آن‌ها را مرور می‌کنیم؛

دستاوردهایی که ۴۶ سال اقتدار را برای جمهوری اسلامی ایران رقم زده است.

یکی از دستاوردهای مهم سال گذشته که طراحی، تولید و رونمایی از پرسرعت‌ترین شناور جهان توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران با نام «حیدر ۱۱۰» بود.

 

سپاه پاسداران رکورد زنی کرد


شناور «حیدر ۱۱۰» متعلق به نیروی دریایی سپاه پاسداران که در سال ۱۴۰۳ رونمایی شد، یکی از سریع‌ترین شناورهای جهان محسوب می‌شود. این شناور با ۱۴ متر طول، ۴.۳ متر عرض و ۲.۸ متر ارتفاع، قادر است به سرعتی معادل ۱۱۰ نات (۲۰۳ کیلومتر بر ساعت) دست یابد.

یکی از ویژگی‌های برجسته این شناور، توانایی شلیک موشک‌های کروز با برد ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر است که به گفته سردار تنگسیری، برنامه‌هایی برای افزایش برد آن در دست اجرا قرار دارد.

بدنه حیدر ۱۱۰ از جنس آلیاژ کربنی و به شکل کاتاماران طراحی شده که ضمن افزایش استحکام، خاصیت رادارگریزی نیز به آن بخشیده است. وزن این شناور ۹۰۰۰ کیلوگرم بوده و برد عملیاتی آن به ۳۵۰ مایل دریایی (۶۴۹ کیلومتر) می‌رسد.

سرعت بالای این شناور، آن را در جایگاه سریع‌ترین شناور جهان قرار داده و آن را به یک ابزار راهبردی در نیروی دریایی سپاه تبدیل کرده است.



 زنبورهای سرخ؛ آماده شکار دشمنان ایران


آمریکایی‌ها بر این باورند که ایران به نوعی از تجهیزات نظامی مجهز شده است که مانند زنبورهای سرخ، توانایی حمله سریع و مؤثر به شناورهای راهبردی آن‌ها را دارد.

سردار تنگسیری نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که آمریکایی‌ها به شناورهای ایران لقب «زنبور سرخ» داده‌اند و تأکید کرده بود که این شناورها، علاوه بر رادارگریزی، دارای نیشی کشنده هستند.

یکی از ویژگی‌های برجسته شناورهای تندرو سپاه، سرعت و قابلیت‌های منحصر به فرد آن‌هاست که آن‌ها را از دیگر شناورهای موجود در جهان متمایز می‌کند.

در حالی که حداکثر سرعت بسیاری از شناورهای متداول جهان به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت محدود می‌شود، شناور «طارق» سپاه قادر است به سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد. کارشناسان دفاعی معتقدند که شناورهای تندرو نقش مهمی در تأمین امنیت دریایی ایفا می‌کنند.

این شناورها در مأموریت‌هایی مانند گشت‌زنی دریایی، حفاظت از مرزهای آبی، مقابله با تهدیدات احتمالی متجاوزان و دفاع در برابر حملات دزدان دریایی و نیروهای دشمن، کارایی بالایی دارند.

دانلود فیلم
منبع : فارس