شناسهٔ خبر: 71934667 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آجیل خوراکی لوکس نیست

مشهد-ایرنا- رییس اتحادیه صنف آجیل و خشکبار مشهد گفت: آجیل یک کالا و خوراکی لوکس نیست بلکه با ارزش تغذیه ای بالا در سبد غذایی خانواده ها ضروری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سیدجمال حسینی طاهر روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در محل این اتحادیه افزود: به دلیل ارزش غذایی بالا و خواص دارویی، مصرف آجیل و خشکبار در جهان رو به افزایش است و این رشد مصرف، ایران را به یکی از بازیگران اصلی این صنعت تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: آجیل علاوه بر ارزش تغذیه‌ای به دلیل ماندگاری بالا و عدم دورریزی، از نظر اقتصادی نیز در بین سایر اقلام پذیرایی از مهمان عید نوروز به‌ صرفه است.

رییس اتحادیه صنف آجیل و خشکبار مشهد از مردم خواست تا نگاه خود را به این محصول تغییر دهند و آن را به عنوان بخشی از سبد غذایی خود در نظر بگیرند.

وی خاطر نشان کرد: آجیل ترکیبی مناسب اکنون برای پذیرایی در مشهد هر کیلو حداقل ۳۵۰ هزار تومان و حداکثر ۹۰۰ هزار تومان است که می‌تواند برای پذیرایی از ۲۳ مهمان کافی باشد.

حسینی افزود: برخی تصور می‌کنند آجیل کالای گرانی‌ است، در حالی که قیمت بالاترین و خاص‌ترین محصول آجیل یعنی پسته درشت، مبنای قضاوت در مورد قیمت کل آجیل قرار گرفته است، در حالی که آجیل‌های ترکیبی با قیمت‌های مناسب در بازار عرضه می‌شوند.

آجیل کالای لوکس نیست/ ارزش تغذیه‌ای بالا

سایه تحریم‌ها بر صادرات آجیل و خشکبار

رییس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد همچنین به جایگاه ویژه استان خراسان رضوی در تولید و عرضه خشکبار کشور اشاره کرد و گفت: مشهد با داشتن محصولات منحصر به فردی مانند تخمه جابانی، زرشک، کشمش سبز و سایر محصولات، جایگاه ویژه‌ای در بازار داخلی و صادراتی دارد.

وی افزود: همچنین مشهد با برخورداری از حدود هزار و ۱۰۰ واحد صنفی دارای پروانه و ۱۰ تا ۱۵ واحد صنعتی فعال، به یکی از مراکز مهم تولید و عرضه آجیل در کشور تبدیل شده است.

حسینی طاهر با اشاره به آمار صادرات آجیل و خشکبار در کشور ادامه داد: میزان صادرات امسال آجیل و خشکبار کشور به حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تن رسیده است که از بالاترین میزان‌های ثبت‌شده تاکنون به شمار می‌رود، پسته، همچنان رتبه نخست در صادرات محصولات کشاورزی کشور را دارد.

وی اظهار کرد: خراسان رضوی نیز در حال حاضر دومین تولیدکننده پسته کشور پس از کرمان است، علاوه بر پسته، برخی محصولات مانند تخمه جابانی، زرشک، عناب، انجیر و کشمش سبز که در ایران و خراسان رضوی تولید می‌شود، کاملاً انحصاری هستند و در بازار جهانی جایگاه ویژه‌ای دارند.

رییس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد بیان کرد: اگر ایران عضو سازمان تجارت جهانی (WTO)بود، شرایط صادراتی ما کاملاً متفاوت می‌شد، متأسفانه به دلیل عدم عضویت در این سازمان و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها، صادرات ایران با مشکلات متعددی مواجه است.

وی افزود: علاوه بر تحریم‌ها، مقررات داخلی نیز بعضاً مانعی برای صادرات هستند، در حالی که چنین سیاست‌هایی می‌تواند تأثیرات منفی بر تولیدکنندگان و صادرکنندگان بگذارد.

مشهد از مهم ترین مراکز تولید و بسته بندی آجیل در کشور

حسینی با اشاره به زیرساخت‌های این شهر در صنعت بسته‌بندی گفت: در مشهد بین ۱۰ تا ۱۵ واحد صنعتی بزرگ در حوزه بسته‌بندی آجیل و خشکبار فعال هستند، که این تعداد در سطح کشور کم‌نظیر است. این نشان می‌دهد که مشهد یکی از مهم‌ترین مراکز تولید و بسته‌بندی آجیل در ایران است.

حسینی طاهر دو عامل اصلی تأثیرگذار بر قیمت آجیل را نرخ ارز و میزان عرضه و تقاضا دانست و افزود: در حوزه آجیل و خشکبار نرخ‌گذاری دستوری وجود ندارد، قیمت آجیل تابع عرضه و تقاضا و نوسانات ارزی است، برخی از محصولات مانند پسته و زعفران، کالاهای صادرات‌محور هستند و تحت تأثیر قیمت جهانی قرار دارند.

وی با اشاره به تلاش‌های اتحادیه برای بروزرسانی این صنعت عنوان کرد: سال گذشته، نخستین و تنها رویداد فناورانه آجیل و خشکبار در ایران با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و پارک علم و فناوری خراسان رضوی برگزار شد، هدف از این رویداد، حرکت از شیوه‌های سنتی به سمت صنعتی‌سازی این حوزه بود.

آجیل کالای لوکس نیست/ ارزش تغذیه‌ای بالا

خرید آجیل و خشکبار از وانتی‌ها ممنوع

رییس اتحادیه صنف آجیل و خشکبار مشهد، درباره فروش آجیل و خشکبار توسط وانت‌های غیرمجاز در حاشیه شهر هشدار داد و از مردم خواست تا از خرید این محصولات خودداری کنند.

وی ادامه داد: این وانت‌ها به‌هیچ‌ وجه مجوز بهداشت ندارند و عرضه محصولاتشان در شرایط غیربهداشتی انجام می‌شود که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازد.

حسینی گفت: در این خصوص با سازمان‌های مرتبط از جمله بهداشت و بازرسی، مکاتباتی انجام داده‌ایم تا این وانت‌ها جمع‌آوری شوند، برخورد با این واحدهای غیرمجاز آغاز شده است، اما نکته مهم‌تر این است که مردم باید آگاه باشند و از این فروشندگان خرید نکنند.