شفقنا- احمد الطیب شیخ الازهر با هشدار نسبت به افزایش پدیده اسلام هراسی خواستار تصویب قوانینی برای مبارزه با آن شد. وی خواستار ایجاد پایگاه های اطلاعاتی جامع و به روز برای مستندسازی جنایات و اعمال نژادپرستانه علیه مسلمانان شد.
به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره شیخ الازهر در سخنانی که مناسبت روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به بیان شد، خواهان مبارزه با این پدیده شد. این سخنان به نمایندگی از وی از سوی اسامه عبدالخالق، نماینده دائم مصر در سازمان ملل متحد ایراد شد.
الطیب گفت: بزرگداشت روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی اوج تلاش های ستودنی گروه کشورهای اسلامی در سازمان ملل برای مبارزه با این پدیده است.
وی پدیده اسلام هراسی را امری غیرمنطقی و غیرعقلانی توصیف کرد و آن را تهدیدی واقعی برای صلح جهانی توصیف کرد.
وی خاطرنشان کرد: واژه «اسلام» برگرفته از همان واژه عربی صلح است و بیانگر ارزشهایی است که پیام این دین حقیقی از جمله رحمت، محبت، همزیستی، بردباری و برادری میان همه مردم، فارغ از رنگ، مذهب، زبان و نژاد، منتقل میکند.
امام اعظم الازهر تصریح کرد: اسلام هراسی یا پدیده ترس بیمارگونه از اسلام چیزی نیست جز ناآگاهی از ماهیت واقعی این دین بزرگ و تحمل آن و تلاش های عمدی برای تحریف اصول آن که مبتنی بر صلح و همزیستی است.
وی تاکید کرد که ظهور اسلام هراسی «پیامد طبیعی کارزارهای رسانه ای و گزافهگوییهای راست افراطی است که از دیرباز اسلام را دین خشونت و افراط گرایی معرفی کرده است. این بزرگترین دروغ در تاریخ مدرن است که بر اساس تفسیرهای نادرست و بهره برداری حیله گرانه و بدخواهانه از عملیات های نظامی وحشتناک توسط گروه های دور از اسلام انجام می شود.»
شیخ احمد الطیب با ابراز تأسف از افزایش این پدیده، گفت: «علیرغم تمام تلاشهای فوق العاده ، این پدیده همچنان در حال گسترش است و متأسفانه گزافهگوییهای عوامفریبانه راست افراطی با سوءاستفاده از نقاط ضعف فردی و جمعی آن را تقویت میکند. این امر به ما یادآوری می کند باید تلاش خود را مضاعف ساخته و مکانیسم هایی را برای همگام شدن با پیچیدگی های همراه با این پدیده ابداع کنیم.»
امام اعظم الازهر خواستار تعریفی بین المللی از اسلام هراسی شد. تعریفی که شامل مجموعه ای از اصطلاحات و اقدامات دوره ای تعریف شده باشد که بیانگر ارعاب، تحریک به نفرت یا خشونت علیه اسلام و مسلمانان بر اساس وابستگی مذهبی آنهاست.
وی همچنین خواستار ایجاد پایگاههای اطلاعاتی جامع و بهروز برای مستندسازی جنایات و اعمال خشونتهای قومی و نژادپرستانه علیه مسلمانان بر اساس مذهب آنها و نظارت بر قوانین و سیاستهایی شد که این پدیده را تشدید میکنند یا راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه میدهند.
در سال 2022، 193 عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه ای را تصویب کردند که 15 مارس هر سال را به عنوان روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی نامگذاری شود.
این متن غیرالزامآور خواستار تشدید تلاشهای بینالمللی برای تقویت گفتوگوی جهانی برای ترویج فرهنگ تساهل و صلح در همه سطوح، بر اساس احترام به حقوق بشر و تنوع ادیان و عقاید است.
این خبر را در الجزیره ببینید.