شناسهٔ خبر: 71906520 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

آخرین آمار مصدومان و جان‌باختگان حوادث چهارشنبه‌سوری/ ۱۳ درصد از مصدومان عابر و رهگذر بودند

رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه از ابتدای اسفند تا روز گذشته ۴۵۸ نفر در حوادث چهارشنبه‌سوری مصدوم و ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند، گفت:   ۱۳ درصد از مصدومان چهارشنبه‌سوری، عابران و رهگذران بوده‌اند که در محل حادثه حضور داشته، اما نقشی در استفاده از مواد محترقه نداشتند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

جعفر میعادفر، صبح امروز یکشنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ در نشستی خبری ضمن اشاره به اینکه طرح امداد نوروزی با برگزاری رزمایش سراسری روز گذشته و با هماهنگی تمامی سازمان‌های امدادی، عملیاتی و سایر دستگاه‌های مرتبط آغاز شد، گفت: این طرح تا ۱۵ فروردین دارد و تمام تلاش مجموعه وزارت بهداشت در حوزه‌های بهداشت، درمان، پزشکی قانونی و سایر بخش‌های مرتبط برای ارائه خدمات مطلوب به کار گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه پویش ملی «نه به تصادف» به پیشنهاد وزیر بهداشت و با حمایت هنرمندان، ورزشکاران و چهره‌های تأثیرگذار کشور راه‌اندازی شده است، ادامه داد: این پویش با هدف کاهش سوانح رانندگی و تلفات ناشی از آن، همزمان با ماه مبارک رمضان، اجرا می‌شود.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به نقش اصلی مردم در رعایت مقررات و توجه به توصیه‌های سازمان‌های امدادی در کاهش حوادث جاده‌ای افزود: در نوروز ۱۴۰۲ حدود ۵۳ هزار مأموریت داشتیم که این رقم در نوروز ۱۴۰۳ به ۵۰ هزار مورد کاهش یافت، همچنین مأموریت‌های مرتبط با حوادث ترافیکی نیز کاهش ۱۰ درصدی داشته است.

میعادفر درباره آخرین آمار آسیب‌های چهارشنبه‌سوری از ابتدای اسفند تا روز گذشته بیان کرد: تاکنون ۴۵۸ نفر دچار حادثه شده‌اند که متأسفانه ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. از این تعداد، ۵ نفر مرد و یک کودک ۳ ساله بوده است. ۶۰ نفر همچنان در بیمارستان بستری هستند که نشان می‌دهد شدت برخی از این آسیب‌ها بالا بوده است.   ۴۴ مورد قطع عضو یا اندام، ۸۸ مورد آسیب چشمی و ۲۱۹ مورد سوختگی را داشتیم.

وی ضمن اشاره به اینکه آذربایجان شرقی بیشترین آمار مصدومان را داشته است و پس از آن استان‌های تهران و آذربایجان غربی در رتبه‌های بعدی قرار دارند توضیح داد:  ۱۳ درصد از مصدومان چهارشنبه‌سوری، عابران و رهگذران بوده‌اند که در محل حادثه حضور داشته، اما نقشی در استفاده از مواد محترقه نداشتند. یک درصد از آسیب‌دیدگان نیز از نیرو‌های امدادی، آتش‌نشانی و پلیس بودند که هنگام انجام مأموریت آسیب دیدند. ۸۶ درصد از مصدومان نیز افرادی بودند که مواد محترقه نگهداری می‌کردند.

رئیس اورژانس کشور با تأکید همچنین بر اینکه افرادی که بیماری‌های قلبی، مشکلات زمینه‌ای یا بارداری دارند نیز ممکن است به دلیل صدا‌های بلند و انفجار‌های ناگهانی دچار آسیب‌های غیرمستقیم شوند، عنوان کرد: استفاده از مواد محترقه خطرناک باعث شده که بسیاری از افراد، حتی کسانی که نقشی در این حوادث ندارند، دچار آسیب شوند.

میعادفر با اشاره به نقش عامل انسانی در بیش از ۵۰ درصد تصادفات جاده‌ای گفت: بیشترین علت مرگ‌ومیر در تصادف‌ها، سرعت غیرمجاز، خواب‌آلودگی و خستگی رانندگان است.

رئیس سازمان کشور با اشاره به اینکه در ۱۱ ماه گذشته، ۷۵۶ هزار و ۳۵۹ مصدوم ناشی از تصادفات را به بیمارستان منتقل کردیم، افزود: بیش از ۸۳ درصد مصدومان تصادفات زیر ۵۰ سال سن دارند.

میعادفر با بیان اینکه سه هزار و ۴۰۸ پایگاه در کشور فعال هستند که از این تعداد هزار و ۹۳۳ پایگاه جاده‌ای، ۵۳ پایگاه هوایی و ۲ پایگاه دریایی هستند، ادامه داد: برای ایام نوروز، ۴ هزار آمبولانس، ۶۸ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۴۴۶ دستگاه موتورلانس و ۵ فروند آمبولانس دریایی در ۲ نقطه هرم‌ز و قشم خدمت رسانی می‌کنند. 

وی بیان کرد: بیش‌از  ۳۰۰ ایستگاه سلامت در ورودی شهر‌ها برپا می‌شود چراکه ۶۰ درصد تصادف‌ها در ۳۰ کیلومتری ورودی شهر‌ها رخ می‌دهد. همچنین در این ایام ۲۸ هزار و ۸۵۰  نیروی اورژانس در سراسر کشور فعال هستند.

رئیس سازمان اورژانس کشور ضمن اشاره به اینکه ۳ هزار دستگاه آمبولانس فرسوده داریم، توضیح داد: ۳۵۰ دستگاه آمبولانس وارد چرخه سلامت شده که از این تعداد حدود ۳۰۰ دستگاه توسط سازمان خریداری شده و ۵۰ دستگاه دیگر با کمک خیران خریداری شده است. همچنین اعتبار خوبی در بودجه سال آینده با کمک دولت و مجلس به این حوزه اختصاص یافته و امیدواریم بتوانیم هزار دستگاه آمبولانس را خریداری کنیم.

رئیس اورژانس کشور با اشاره به کمبود حدود ۳ هزار دستگاه آمبولانس عنوان کرد: در صورت تحقق برنامه‌ها حدود ۶۰ درصد ناوگان اورژانس کشور نوسازی می‌شود.

۲۸۴ تماس با اورژانس توسط یک نفر در شب چهارشنبه‌سوری سال گذشته

وی ضمن اشاره به اینکه مدت زمان رسیدن اورژانس در ۹۰ درصد از مواد ۱۰ دقیقه، در شهر‌های کوچک ۸ دقیقه، در کلانشهر‌ها ۱۲ دقیقه است، اما وضعیت ما در تهران به استاندارد نرسیده است، عنوان کرد: در تهران حدود ۲۰۰ اورژانس موتوری داریم، اما مدت زمان رسیدن این اورژانس ۱۲ دقیقه است. همچنین در تهران رسیدن آمبولانس‌ها زیر بیست دقیقه است که برای کاهش این زمان باید تعداد آمبولانس‌ها افزایش و فاصله پایگاه‌ها نسبت به هم کاهش پیدا کند.

میعادفر با اشاره به ثبت ۱۶ میلیون تماس طی ۱۱ ماه گذشته گفت: این تعداد تماس منجر به ۶ میلیون ماموریت شده و برای ۶ میلیون نفر نیز مشاوره تلفنی انجام شده است. تعدادی از  تماس‌ها نیز مزاحمت تلفنی و تعدادی نیز تماس‌های اشتباه بوده است. 

وی ضمن اشاره به اینکه به طور کلی سالانه نزدیک به ۲۰ میلیون تماس داریم و ۱۰ درصد تماس‌ها با اورژانس مزاحمت تلفنی است، ادامه داد: یک نفر سال گذشته در چهارشنبه آخر سال ۲۸۴ بار با اورژانس تماس گرفته است.

انتهای پیام/