شناسهٔ خبر: 71892985 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

بیش از ۲۰هزار نفر در تصادفات جاده‎ای جان خود را از دست می‌دهند

حوزه / معاون صدای رسانه ملی گفت: آمارها نشان می‌دهد بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات جاده‎ای جان خود را از دست می‌دهند که این آمار با تعداد شهیدان هرساله، هشت سال دفاع مقدس برابری می‌کند و این موضوع بزرگی در کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیین افتتاحیه رادیو بهاران صبح امروز، شنبه ۲۵ اسفند با حضور علی بخشی‌زاده معاون صدا، وحید اسدی مدیر رادیو بهاران و مدیر شبکه رادیویی جوان، سیدسجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت، بابک یکتاپرست معاون روابط عمومی سازمان اورژانس کشور، پدرام کرباسیان مدیرکل همکاری‌های راهبردی صداوسیما، امیر عضد، سیاوش صفاریان‌پور و احمد فیاض مجریان معاونت صدا در سالن جلسات ساختمان شهدای رادیو با پخش سرود ملی و قرائت چندی از کلام‌الله مجید برگزار شد.

در ابتدا، احمد فیاض و سیاوش صفاریان‌پور به اجرای برنامه پرداختند و صفاریان‌پور در ادامه از آغاز فعالیت رادیو بهاران از ساعت ۶ صبح امروز خبر داد و گفت که قرار است این شبکه رادیویی ۸۸۸ ساعت در طی فصل بهار فعال میزبان مخاطبان باشد و اطلاع‌رسانی کند.

در ادامه مراسم علی بخشی‌زاده معاون صدای رسانه ملی، ضمن اشاره به اینکه دوست دارم، همکارانم در رادیو با آرامش کار بسازند چون کار بلد هستند، گفت: طبق آمار، در کشور ۳۰۰‌هزار کیلومتر جاده داریم و اکنون تصادفات به جاده‌های فرعی رسیده است. در جاده‌های اصلی وزارت راه و شهرسازی، زحمات زیادی کشیده است و بدانیم که اگر سطح فنی اتومبیل‌ها را هم بالا بیاوریم و از نظر جاده‌ای اهتمام داشته باشیم، نوع رفتار و برخورد ما با وسیله نقلیه در جاده ای که جلوی ما باز است، مهم است و می‌بایست در این امر فرهنگ‌سازی شود.

معاون صدای رسانه ملی افزود: در دوره‌ای ۱۵۰ نفر از هر هزار نفر در کودکان متولد شده، فوت می‌کردند و اکنون این آمار به ۸/۸ از هر هزار نفر رسیده و همچنین مرگ مادران که از هر صد هزار نفر، ۳۵۷ بوده، اکنون به ۲۰ نفر رسیده است. شاخص امید به زندگی از ۵۰ به ۷۵ رسیده است و همه اینها نماینگر این است که در حوزه پیشگیری و سلامت سرمایه ‌گذاری بسیار بزرگی کردیم اما شوربختانه همچنان آمار مرگ و میر در تصادفات جاده‌ای بالا است.

بخشی‌زاده ادامه داد: آمار نشان می‌دهد بالای ۲۰ هزار نفر در تصادفات جاده‎ای جان خود را از دست می‌دهند که این آمار با تعداد شهیدان هرساله، هشت سال دفاع مقدس برابری می‌کند و این موضوع بزرگی در کشور است. این اتفاق خوشایند است که پویشی به نام «تا ایمن برانیم، تندرست بمانیم» طراحی شود. همچنین این اتفاق ارزشمند است که نهادهای مسئول با رسانه صحبت می‌کنند و بخش‌هایی را برای پیشگیری مامور می‌کنند. رادیو رسانه گرم و برای خودرو است و این موضوع جزو وظایف ذاتی رادیو است. تلاش داریم تا در بحث فرهنگسازی اهتمام صد درصدی داشته باشیم، چرا که اگر یک نفر در اعضای خانواده به واسطه تصادف از دست بدهیم آسیب روانی می‌بینیم و این موضوع قابل ارزیابی با مسائل مادی نیست و باید همت ویژه‌ای داشته باشیم.

وی تصریح کرد؛ اکنون در آستانه تولد امام حسن مجتبی(ع) و تقارن بهار طبیعت و بهار قرآن هستیم؛ رادیو بهاران به همت وحید اسدی و گروه برنامه‌سازان رادیو جوان از امروز آغاز به کار کرد و تا غروب ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ با اهداف مختلفی، برنامه‌های متفاوتی را طراحی کرده و روانه امواج رادیو می‌کنند. در این رادیو علاوه بر برنامه‌ها، پیام‌های پیشگیری از سوی وزارت بهداشت، هلال احمر و اورژانس اطلاع رسانی خواهد شد و وضعیت جاده‌ها نیز اعلام می‌شود. البته ۱۴ شبکه دیگر رادیو هم بخش‌های خوبی را در جدول پخش خود دارند. امیدوارم مردم با رادیو همگام‌تر از قبل شوند؛ آغوش رسانه ملی برای تمامی ارگان‌هایی که در حوزه اجرایی کشور فعالیت می کنند، باز است.

در ادامه جلسه وحید اسدی مدیر رادیو بهاران و مدیر رادیو جوان با بیان اینکه امسال رادیو بهاران در کنار نهادهای بسیار مهم با همکاری مردم، اتفاقات خوبی را رقم خواهد زد، عنوان کرد: تلاش داریم تا کمترین آسیب به خانواده‌ها و مسافران برسد. مخاطبان رادیو بهاران می‌توانند موسیقی خوب، شاد و مفرحی را بشنوند. ضمن اینکه اطلاعات کاربردی از هر نقطه ایران که باشند، خواهند شنید. شعار رادیو بهاران «ایمن برانیم و تندرست بمانیم» است.

وی افزود:«ایمن برانیم تندرست بمانیم» پویش رادیو بهاران است که امیدوارم همه هموطنان با خط کودکان‌شان یا خودشان آن را بنویسند و روی داشبورد نصب کنند و عکسش را برای ما بفرستند چرا که هدایایی به آن‌ها تعلق خواهد گرفت و مردم بدانند که مهم است به قوانین راهنمایی و رانندگی، خانواده خود و دیگران و محیط زیست احترام بگذاریم.

مدیر رادیو بهاران و مدیر رادیو در پایان گفت: در این شبکه رادیویی برنامه‌ها و پادکست‌های محبوبی خواهیم داشت. امیدوارم به برکت آیاتی که در آغاز مراسم این شبکه رادیویی شنیدیم، بهار امسال برای همه خانواده‌ها توام با سلامت، شادی و قرین آرامش باشد.

سیدسجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت نیز ضمن قدردانی از معاون صدا اظهار کرد: به جز شبکه رادیو سلامت، بسیار خوشایند است که یک شبکه خاص به امر پیشگیری از تصادفات پرداخته و این موضوع با ارزش است که در صداوسیما مخصوصا رادیو، بحث پیشگیری در حوادث رو به رو مطرح شده است. به هر حال تصادف وابسته به خطای انسانی است و سنگین‌ترین بها که جان است را در قبال آن باید پرداخت کنیم. هرچه در این زمینه سرمایه گذاری و برنامه ریزی کنیم، اتفاقات بهتری خواهد افتاد.

وی ادامه داد: این موضوع درست است که جاده‌ها و ماشین‌ها مشکلاتی دارند ولی تاکید روی این موضوع و نادیده گرفتن خطای انسانی، شانه خالی کردن از مسئولیت است و می‌بایست تصمیم درستی اتخاذ شود. لذا هر کسی پشت وسیله نقلیه می‌نشیند، باید فکر کند که چگونه رانندگی کند که علاوه بر خود دیگران را نیز دچار مساله نکند.

رضوی با بیان اینکه برنامه‌های رادیویی به درستی اطلاعات را انتقال می‌دهد و رادیو برای انسان وفادارترین رسانه ‌است.

در ادامه بابک یکتاپرست معاون روابط عمومی سازمان اورژانس کشور ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات، عنوان کرد: اسفند ماه که می‌شود تمامی همکاران در سازمان اورژانس کشور تا ۱۵ فروردین ماه لغو مرخصی هستند. همکاران ما ۲۹ نفر هستند که فقط ۳ هزار نفر در قسمت اداری مشغول هستند و ۲۶ هزار نفر در بخش‌های عملیاتی کار می‌کنند. در تصادفات جاده‌ای به دلیل اینکه تعداد آمبولانس‌ها محدود است، همکاران بسیار خسته می‌شوند و هزینه‌های سنگینی ایجاد می‌شود چرا که گاهی در ماموریت‌های جاده‌ای تا ۲۰ کیلومتر تا محل تصادف فاصله است و گاها در یک محل، چند حادثه انفاق می‌افتد که موجب می‌شود تا آمبولانس دیگری از پایگاه دورتری بیاید.

وی گفت: بزرگترین هزینه در تصادف، جان آدم است و مشکلی که ما آدم‌ها داریم این است که فکر می‌کنیم، مرگ برای همسایه اتفاق می‌افتد! افراد زمانی که تصادفی را در جاده می‌بینند تا ۵ دقیقه آرام رانندگی می‌کنند، اما بلافاصله بعد از آن مانند قبل رانندگی می‌کنند. به عنوان یک فرد وقتی حادثه‌ای اتفاق می‌افتد باید ارزیابی کنیم، مسدوم جانی وجود دارد یا نه و سپس خودمان یا شخص دیگری باید با ۱۱۵ تماس بگیرد چرا که در جاده حداقل ۱۴ دقیقه زمان می‌برد تا آمبولانس به محل حادثه برسد و گاهی مشاوره در لحظه‌ای که کارشناسان به تماس گیرندگان می‌دهند، باعث می‌شود فردی که از پزشکی هیچ سررشته‌ای ندارد، جان فردی را نجات دهد.

در پایان این مراسم سیدسجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت همراه با علی بخشی‌زاده معاون صدای جمهوری اسلامی ایران، تفاهمنامه‌ای را امضا کردند.

انتهای پیام

برچسب‌ها: