جهان صنعت نیوز، علی بیتاللهی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، با اشاره به فعال بودن تمامی گسلهای تهران تأکید کرد که زلزلههای اخیر در جنوب تهران نشانهای از تنشهای تکنوتیکی در این منطقه است.
تهران بر روی شبکهای از گسلهای فعال قرار دارد که در تمامی جهات شهری و پیرامونی گسترده شدهاند. به گفته علی بیتاللهی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، زلزلههای اخیر در جنوب تهران نشانهای از وجود تنش در این منطقه است.
وی تأکید کرد: خردلرزههایی که بهطور مداوم در تهران رخ میدهند، نشانهای از فعالیت گسلها هستند. حتی زمینلرزههای زیر یک ریشتر نیز گویای این موضوع است که تنشهای تکنوتیکی در سطح بالایی قرار دارد.
گسل شمال تهران، نیاوران، لویزان، قصر فیروزه، ایوانکی، ری، کهریزک، رباط کریم و ۲۵ گسل کوچک دیگر همگی فعال هستند. گسل رباط کریم که زلزلههای اخیر در امتداد آن رخ داده، توان لرزهزایی بالای ۶ ریشتر را دارد. برخی گسلهای تهران، مانند گسلهای ری، شمال تهران و نیاوران، میتوانند زلزلههایی با بزرگی بالای ۷ ریشتر ایجاد کنند.
در ساعت ۳ بامداد روز جمعه، دو زلزله با بزرگی ۳ و ۳.۱ ریشتر در جنوب استان تهران رخ داد که در محدوده جوادآباد ورامین و چرمشهر ثبت شد.
بیتاللهی در این باره گفت: هرچند این زلزلهها مخرب نبودند، اما نشانهای از فعال بودن گسلهای منطقه هستند. وقوع زلزلههای کوچک به معنای آن است که این گسلها در حال تخلیه انرژی بوده و احتمال وقوع زلزلههای قویتر وجود دارد. این زلزلهها میتوانند هشداری برای وقوع زلزلههای شدیدتر در آینده باشند.
تهران یکی از پرجمعیتترین کلانشهرهای جهان است که روی شبکهای از گسلهای لرزهزا قرار دارد. متخصصان بارها بر لزوم مقاومسازی ساختمانها، بهبود زیرساختهای شهری و افزایش آمادگی عمومی برای مقابله با زلزله تأکید کردهاند.
∎