شناسهٔ خبر: 71884956 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

پوتین: به نیروهای اوکراین در کورسک رحم می‌کنیم/ نخست وزیر انگلیس: به پوتین اجازه بازی با آتش بس نمی‌دهیم

صاحب‌خبر -

شفقنا- تحولات سیاسی و میدانی در جنگ اوکراین به آرامی اما با بسامد گسترده درحال سپری شدن است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ الجزیره نوشت: ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه گفت: اگر نیروهای اوکراینی مستقر در خاک روسیه (کورسک) خود را تسلیم کنند، مسکو از جان آنها خواهد گذشت.

این اظهارنظر پوتین پس از آن مطرح شد که ترامپ رییس جمهور آمریکا خواستار قطع فوری خونریزی میان مسکو و کی‌یف شده بود.

اوکراین محاصره نیروهایش در کورسک را تکذیب کرد و این ادعا را ساختگیتوصیف نمود، اما در عین حال رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی روز جمعه وضعیت نیروهای اوکراینی در این منطقه از خاک روسیه را بسیار دشوار توصیف کرد.

ترامپ در شبکه های اجتماعی نوشت که از رئیس جمهور روسیه خواسته است تا جان هزاران اوکراینی را که به گفته او کاملاً محاصره شده و آسیب پذیر هستند، نجات دهد. او نوشت: من قویاً از رئیس جمهور پوتین درخواست کرده ام که جان آنها در امان بماند. این یک قتل عام وحشتناک خواهد بود که از زمان جنگ جهانی دوم دیده نشده است.

پوتین در سخنرانی خود در شورای امنیت گفت: درخواست ترامپ را خوانده و درخواست ترامپ مبنی بر در نظر گرفتن ملاحظات بشردوستانه را درک کرده است.

پوتین افزود: «در این راستا می‌خواهم تأکید کنم که اگر [نیروهای اوکراینی] سلاح‌های خود را زمین بگذارند و تسلیم شوند، زندگی و رفتار شایسته با آنها مطابق با قوانین بین‌المللی و قوانین فدراسیون روسیه تضمین می‌شود».

در همین حال کر استارمر نخست وزیر بریتانیا هم گفت: نمی توان به ولادیمیر پوتین اجازه داد با احتمال آتش بس در اوکراین بازی کند.

گفتنی است بریتانیا امروز شنبه میزبان 25 کشوری است که قول داده‌اند به اوکراین کمک کنند. نخست وزیر انگلیس گفته این اجلاس به دنبال اعمال فشار بر رئیس‌جمهور روسیه خواهد بود تا «در نهایت به میز مذاکره بیاید» و «حملات وحشیانه به اوکراین را متوقف کند».