شناسهٔ خبر: 71862179 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

شرط ابقای رؤسای دانشگاه‌ها، اقدام عملی در مسکن‌سازی است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۳۴ دانشگاه وزارت علوم در سطح کشور در موضوع مسکن‌سازی ورود کرده‌اند و شرط ابقای رؤسای دانشگاه‌ها، پیشرفت و اقدام عملی در مسکن‌سازی است.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، حسین سیمایی صراف در آیین آغاز عملیات اجرایی ناحیه نوآوری بین‌المللی و آغاز ساخت مسکن دانشگاهیان در دانشگاه صنعتی تبریز، با اشاره به اینکه کشور در شرایط سخت و در میان ابرچالش‌ها قرار گرفته و تحریم‌های ظالمانه بر این چالش‌ها افزوده است، گفت: اگر با این شرایط بخواهیم مشکلات را حل کنیم، باید بدانیم که هیچ نهادی به‌غیر از دانشگاه نمی‌تواند مرجع حل مشکلات کشور باشد.

وی اظهار کرد: باید از روش‌های سنتی فاصله گرفت چراکه در جهان امروز، تجارت و ثروت از فکر خلاق تولید می‌شود و شرکت‌های دانش‌بنیان گام‌های اثرگذاری در این حوزه برداشته‌اند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه دانشگاه باید مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کند، گفت: رئیس‌جمهور، اعتقاد راسخ به حکم‌رانی علم دارد و برخاسته از نهاد علم است و فرصت تاریخی برای دانشگاه است چراکه دولت به دانشگاه اعتماد و اعتقاد دارد.

سیمایی صراف تصریح کرد: دانشگاه باید به هویت خود بازگشته و پیشرو باشد؛ مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کرده و صرفا به آموزش و پژوهش نپردازد و در مسائل جامعه نقش خود را ایفا کند. 

وی با تأکید بر ضرورت ارتباط دانشگاه با صنعت، گفت: تبریز و آذربایجان، خطه‌ای صنعتی است و نمی‌توان قبول کرد ‌که با وجود دانشگاه صنعتی، بخش صنعت این منطقه مشکل داشته باشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ظرفیت‌های قانونی برای واگذاری پژوهش‌های علمی صنایع به دانشگاه‌ها، گفت: ماده 11 و 13 قانون جهش تولید، ظرفیتی ایجاد کرده که بخش صنعت، تحقیق و پژوهش‌های خود را به دانشگاه واگذار کند و محل هزینه‌های این پژوهش‌ها، به مالیات صنایع تخصیص یابد.

سیمایی صراف، ادامه داد: این ظرفیت قانونی، یک ظرفیت مهم است که قانون‌گذار ایجاد کرده است و صنایع باید به این قانون اعتماد کنند و رابطه صنعت و دانشگاه با یکدیگر تنگاتنگ شده و توامان رشد کنند.

وی با اشاره به ایجاد میز اقتصاد در وزارت علوم، گفت: دانشگاه‌ها باید به فکر تنوع منابع مالی باشند تا درآمد اختصاصی‌شان افزایش یابد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص موضوع مسکن دانشگاهیان نیز، گفت: تصور این است که نباید زمین دانشگاه به مولدسازی عرضه شود اما ضرورت دارد که مولدسازی صورت بگیرد و دارایی دانشگاه‌ها تبدیل به سرمایه پربازده و نقدشونده تبدیل شود.

سیمایی صراف تصریح کرد: دانشگاه‌هایی که اراضی مازاد دارند، در این اراضی اقدام به مسکن‌سازی کنند تا نیازهای نیروی انسانی تأمین شده و انگیزه‌ای برای دانشگاهیان برای خدمت‌گزاری بیشتر باشد.

وی خاطرنشان کرد: 34 دانشگاه وزارت علوم در سطح کشور در موضوع مسکن‌سازی ورود کرده‌اند و شرط ابقای رؤسای دانشگاه‌ها، پیشرفت و اقدام عملی در مسکن‌سازی است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص کلنگ‌زنی نخستین ناحیه نوآوری بین‌المللی در دانشگاه صنعتی تبریز، گفت: ایجاد ناحیه نوآوری بین‌المللی، برای تجاری‌سازی ایده‌ها است که پنج ناحیه در کشور برای تحقق این مهم در نظر گرفته شده است.

سیمایی صراف، گفت: پروژه خوابگاه‌های دانشجویان متأهل همزمان با پروژه مسکن دانشگاهیان پیش می‌رود و پنج هزار واحد مسکن متاهلی دانشجویان در دست ساخت است.

وی با اشاره به اینکه 90 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های کشور مشغول تحصیل هستند، افزود: در حال حاضر یک‌هزار و 500 واحد مسکن متأهلی وجود دارد و امیداورم با برنامه‌ریزی‌های انجام‌‌شده تا سال آتی یک‌هزار و 500 واحد دیگر نیز تکمیل شود.

وزیر علوم با تأکید بر این‌که تا یک سال آتی آمار خوابگاه‌های دانشجویی متاهلی دو برابر خواهد شد، گفت: پروژه احداث 30 هزار واحد خوابگاهی متاهلی در اولویت وزارت علوم‌ است تا در طول 4 سال دولت چهاردهم تحویل داده شود.

سیمایی صراف گفت: مسکن متاهلی دانشجویان موجب انگیزه و آرامش روحی دانشجویان جهت تحصیل در مراتب بالاتر و عمل‌کردی برای تحقق جوانی جمعیت است.

به‌گزارش تسنیم، آیین کلنگ‌زنی مسکن دانشگاهیان و آیین افتتاح ساختمان شهدای خدمت و آیین افتتاح سالن شهید سلیمانی باحضور حسین سیمایی صراف؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه صنعتی تبریز برگزار شد.

مسکن دانشگاهیان دانشگاه صنعتی تبریز در زمینی به وسعت حدود 9 هکتار و در 440 واحد مسکونی ساخته می‌شود.

در این آیین همچنین کلنگ عملیات اجرایی ناحیه نوآوری بین‌المللی دانشگاه صنعتی تبریز زمین زده شد.

رونمایی از طرح تحول دانشگاه صنعتی تبریز و افتتاح ساختمان شهدای خدمت این مرکز دانشگاهی نیز با حضور وزیر علوم و استاندار آذربایجان شرقی اتفاق افتاد.

 

انتهای پیا/