به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری،این درست است که میوهها برای رژیم غذایی ضروری هستند، اما آیا تا به حال از خود پرسیدهاید که اگر پس از غذا میوه بخوریم چه اتفاقی میافتد؟ مصرف میوه بعد از غذا یک عادت رایج است، اما میتواند هضم غذا را مختل کند و بر سلامت کلی تأثیر بگذارد.
کربوهیدراتهای اضافه
یکی از مسائل کلیدی افزایش مصرف کربوهیدراتها در کنار سایر وعدههای غذایی است. بهعنوان مثال، یک موز حاوی حدود 20گرم کربوهیدرات است و 2عدد موز به 40گرم میرسد. مصرف موز پس از وعدههای غذایی پر کربوهیدرات، میتواند منجر به بار کربوهیدرات بیش از حد شود. عمده غذای ما ایرانیها بهویژه در وعده ظهر برنج است. برنج عمدتا حاوی کربوهیدرات است و مصرف میوه بعد از یک وعده غذایی برنجدار میتواند بار کلی گلیسمی را بالا ببرد و بهطور بالقوه بر سطح قند خون تأثیر بگذارد.
اثر فدمپها
نگرانی دیگر افزایش مولکولهای قابل تخمیر معروف به «فدمپ» است که در بسیاری از میوهها مانند سیب و گلابی یافت میشود. هضم میوهها بسیار سریعتر از سایر مواد غذایی است؛ اما وقتی با وعدههای غذایی سنگینتر همراه میشوند، برای مدت طولانیتری در روده باقی میمانند و بهطور بالقوه تخمیر و باعث نفخ میشوند. هنگامی که این میوهها بعد از غذا مصرف میشوند، بهویژه وعدههای غذایی که حاوی لوبیا یا عدس زیاد مانند آشرشته و سایر انواع آشهای دیگر باشند، این قندهای قابل تخمیر میوهها میتوانند منجر به گاز و نفخ شوند. میکروبیوم روده این مولکولها را تخمیر و در نتیجه برای برخی افراد ناراحتی ایجاد میکند.
افسانه کاهش وزن
این تصور غلط وجود دارد که خوردن میوه بعد از غذا به کاهش وزن کمک میکند. با این حال، هر غذایی، ازجمله میوهها، کالری دارد. اگر میوهها در کنار یک وعده غذایی کامل مصرف شوند، بدون اینکه فواید مورد نظر را داشته باشند، به سادگی کالری اضافی نصیب بدن میکنند. در نتیجه شما باید تلاش بیشتری برای سوزاندن کالری انجام دهید.