شناسهٔ خبر: 71840787 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

هشدار به مصرف‌کنندگان؛ شکلات‌های حاوی روغن پالم خطرناک‌اند!

سازمان غذا و دارو از مصرف‌کنندگان خواست تا هنگام خرید شکلات‌ها به ترکیبات آن‌ها توجه کنند، چرا که برخی محصولات شکلاتی حاوی روغن‌های جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم هستند که می‌توانند سلامت مصرف‌کنندگان را تهدید کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،سازمان غذا و دارو به مصرف‌کنندگان هشدار داد که در هنگام خرید شکلات‌ها به ترکیبات درج‌شده روی بسته‌بندی توجه کنند، زیرا برخی شکلات‌ها به جای کره کاکائو از روغن‌های جایگزین پالمی استفاده می‌کنند که می‌توانند به سلامت آسیب بزنند.

زهره پوراحمد، رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، در این زمینه توضیح داد که کره کاکائو یکی از مواد اصلی و مهم در تولید شکلات با کیفیت است که اثرات مثبت بر سلامت دارد. این در حالی است که برخی تولیدکنندگان به دلیل کاهش هزینه‌ها یا محدودیت‌های فنی، به جای کره کاکائو از روغن‌های پالمی به عنوان جایگزین استفاده می‌کنند. این روغن‌ها شامل اسیدهای چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی‌مدت آن‌ها می‌تواند باعث افزایش کلسترول مضر و در نتیجه مشکلات قلبی و عروقی شود.

پوراحمد با اشاره به تفاوت‌های میان کاکائو و شکلات توضیح داد که شکلات از ترکیب پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر و گاهی شیر ساخته می‌شود، در حالی که کاکائو به پودر یا چربی دانه‌های کاکائو اشاره دارد که به طور مستقیم در تولید شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی تأکید کرد که شکلات‌های واقعی و با کیفیت باید حاوی کره کاکائو باشند، در حالی که محصولات ارزان‌تر ممکن است از روغن‌های پالمی به جای کره کاکائو استفاده کنند که این مسئله باعث افت کیفیت و ایجاد مشکلات سلامتی می‌شود.

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو همچنین به مصرف‌کنندگان توصیه کرد که هنگام خرید شکلات‌ها به ترکیبات درج‌شده بر روی بسته‌بندی دقت کنند. اگر در برچسب محصول عبارت‌هایی مانند "روغن نباتی" یا "چربی جایگزین CBS یا CBR" دیده شود، احتمالاً از روغن‌های پالمی استفاده شده است که باید از خرید آن‌ها خودداری کرد.

در پایان، پوراحمد افزود که شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد، در حالی که شکلات‌هایی که حاوی روغن‌های پالمی هستند، بافتی مومی و سنگین دارند. این تفاوت‌ها به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا محصولات سالم‌تر را انتخاب کرده و از مشکلات احتمالی سلامتی جلوگیری کنند.