مجید بهروزینیا، رئیس هیئتمدیره انجمن عالی مراکز توانبخشی غیردولتی معلولان کشور، در نامهای به دکتر غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، از مشکلات ناشی از پرداختنشدن یارانه به مراکز توانبخشی در پنج ماه گذشته خبر داد. او بهوضوح اشاره کرد که طبق مصوبه هشتم مردادماه هیئت دولت، مبلغ یارانه به مراکز توانبخشی غیردولتی باید پرداخت میشد، اما به دلیل مشکلات بودجهای، این پرداختها تاکنون انجام نشده است.
در این نامه، بهروزینیا علت تأخیر در پرداختها را ناشی از تخصیص نادرست اعتبار به پرستاران و استفاده از این منابع برای کمکهزینه به مراکز توانبخشی دانست که باعث شده تا یارانههای مربوط به مراکز معلولان پرداخت نشود. او همچنین به مشکلات مالی مدیران مراکز توانبخشی در پرداخت حقوق پایان سال، عیدی و پاداش کارکنان اشاره کرد و خواستار حل فوری این مشکل شد. رئیس هیئتمدیره انجمن عالی مراکز توانبخشی غیردولتی درخواست کرد که دکتر تاجگردون با دکتر پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، مذاکره کند و از او بخواهد که هزار میلیارد تومان کسری را تخصیص دهد یا درصد بیشتری از بودجه مربوط به اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان به سازمان بهزیستی اختصاص یابد. بهروزینیا حتی اشاره کرد که سازمان بهزیستی آمادگی خود را برای دریافت اوراق خزانه اسلامی اعلام کرده است.
در بخشهایی از این نامه آمده است: پیرو نامه تقدیمی به صورت حضوری به حضرتعالی در حدود یکماهو نیم قبل که در هنگام ورود شما به کمیسیون تلفیق با هماهنگی آقای بیات، نماینده محترم مردم خمین، انجام شد. به اطلاع جنابعالی رسید که پنج ماه از اجرای مصوبه هشتم مردادماه هیئت دولت بابت یارانه و کمکهزینه به مراکز توانبخشی غیردولتی، شبانهروزی و نیز روزانه میگذرد و ویزیت و مراقبت در منزل بابت ارائه خدمات توانبخشی و آموزشی و نگهداری به 150 هزار معلول سالمند و بیمار روانی مزمن پرداخت نشده است.
بروز این مشکل ناشی از از این بوده است که از زمان آقای قادری، رئیس قبلی سازمان، قریب به 50 هزار حق پرستاری را که از ابتدای سال پشت نوبت بودهاند، وارد چرخه دریافت کمکهزینه کرده است و اعتبار موضوع فوق را از محل یارانه پرداختی به مراکز توانبخشی غیردولتی هزینه کرده است و این باعث شده است که پنج ماه مابهالتفاوت اجرای مصوبه دولت را از ابتدای سال سازمان بهزیستی به مراکز معلولان پرداخت نکرده است. این در حالی است که در طی سه سال گذشته، 12ماهه مصوبات هیئت وزیران اجرا شده است. شب عید شده است و مدیران مراکز برای پرداخت عیدی و سنوات و پاداش پایان سال کارکنان خود با مشکل مواجه شدهاند. این مشکل با وساطت شما حلشدنی است. در پایان نامه، بهروزینیا از دکتر تاجگردون خواست تا به طور فوری از دکتر پورمحمدی بخواهد برای حل مشکل پنجماهه پرداختها اقدام کند تا مشکلات مالی مراکز توانبخشی برطرف شود.