شناسهٔ خبر: 71777002 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

سیاست اروپا مجارستان را به سمت آمریکا سوق داد

نخست‌وزیر مجارستان با اشاره به اینکه اقتصاد این کشور طی سه سال درگیری نظامی در اوکراین ۲۰ میلیارد یورو ضرر کرده، وعده داد که پس از برقراری صلح، یک توافقنامه راهبردی و قرارداد همکاری اقتصادی با ایالات متحده امضا خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان اعلام کرد که این کشور و ایالات متحده پس از پایان درگیری نظامی در اوکراین، یک توافقنامه راهبردی و قرارداد همکاری اقتصادی امضا خواهند کرد.

وی روز شنبه در کنفرانس خبری با عنوان «نتایج اقتصادی سال 2025» در این باره توضیح داد: «پس از پایان درگیری در اوکراین که امیدواریم هرچه زودتر شاهد آن باشیم، یک اتحاد راهبردی بین آمریکا و مجارستان شکل خواهد گرفت و یک بسته توافقنامه‌های همکاری اقتصادی به تصویب خواهد رسید که به اقتصاد کشور ما کمک زیادی خواهد کرد.»

اوربان توضیح داد که بوداپست به همکاری اقتصادی با واشنگتن نیاز دارد تا تأثیر احتمالی اعمال تعرفه‌های آمریکایی علیه اتحادیه اروپا را محدود کند. به گفته وی، کشورهای عضو این بلوک ممکن است در صورت بروز جنگ تجاری متضرر شوند، اما این توافق می‌تواند به مجارستان کمک کند.

اقتصاد مجارستان آسیب جدی در نتیجه درگیری اوکراین متحمل شد

 نخست‌وزیر مجارستان یادآور شد که اقتصاد این کشور طی سه سال درگیری اوکراین 20 میلیارد یورو ضرر کرده است. اوربان افزود: «20 میلیارد یورو برای اقتصادی ملی به بزرگی مجارستان، یک خسارت بسیار جدی محسوب می‌شود.»

به گفته وی، این مسئله عامل اصلی عدم امضای توافق‌نامه‌ای از سوی بوداپست با 26 کشور اتحادیه اروپا بوده است. این توافق‌نامه «عملاً بر ضرورت ارسال تسلیحات و کمک مالی بیشتر به اوکراین تأکید دارد. در حالیکه این یک اشتباه است، بیایید چنین موضعی اتخاذ نکنیم.»

وی بار دیگر تأکید کرد که در راستای منافع مجارستان درگیری نظامی اوکراین باید هرچه سریع‌تر از طریق آتش‌بس و مذاکرات پایان یابد.

اتحادیه اروپا مانع‌ اصلی در پیشرفت مذاکرات صلح اوکراین است

در این راستا، پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان نیز دولت لهستان و اتحادیه اروپا را به مسدود کردن مذاکرات صلح برای حل‌وفصل درگیری اوکراین متهم کرد. وی شب گذشته در شبکه اجتماعی فیس‌بوک نوشت: «مایه شرمساری است که دولت لهستان - همراه با دیگر بروکسل‌نشینان - در تلاش هستند تا مانع از پیشرفت مذاکرات صلح اوکراین شود. چنین رفتاری از سوی بروکسل است که اتحادیه اروپا را منزوی می‌کند.»

سییارتو همچنین تأکید کرد که اکثریت کشورهای جهان به رهبری ایالات متحده خواهان دستیابی به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز هستند. وی افزود که تلاش‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای برقراری صلح «می‌تواند به موفقیت برسد.»

وزیر خارجه مجارستان تأکید کرد که برخی کشورهای اروپایی تمایلی به حل‌وفصل درگیری اوکراین نداشته و درصدد ادامه آن برای تضعیف روسیه هستند و به همین دلیل در اروپا گروه‌هایی در حال شکل‌گیری هستند که خواهان پایان جنگ نیستند.

انتهای پیام/