شناسهٔ خبر: 71776742 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنو | لینک خبر

ترامپ برای فشار بر ایران روی روسیه حساب باز کرده است | روزنو

میر قاسم مؤمنی در رابطه با نامه ترامپ به رهبری گفت: اگر ماجرای ارسال نامه از طرف ترامپ صحیح باشد؛ ترامپ رهبری را به مذاکره دعوت کرده است. بعید است چنین شو ها و بازی‌های سیاسی و لحن تحکم آمیز و تهدید، به گفتگو رضایت منجر شود.

صاحب‌خبر -

 رئیس جمهور ایالات متحده روز جمعه در مصاحبه‌ای اعلام کرد که به رهبر ایران نامه فرستاده و پیشنهاد کرده جمهوری اسلامی مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای را از سر بگیرد. دونالد ترامپ در این گفت و گو هشدار داد که این کشور باید بین محدود کردن برنامه هسته‌ای در حال گسترش خود یا از دست دادن آن در یک حمله نظامی یکی را انتخاب کند! به عقیده تحلیلگران داخلی ارسال نامه‌ای مستقیم از طرف رییس جمهور آمریکا به رهبری و استفاده از ادبیات تند می‌تواند کار را بدتر کند. ستاره صبح در رابطه با این موضوع با میر قاسم مؤمنی، استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی گفت و گو داشت که در ادامه می‌خوانید:

میر قاسم مؤمنی در رابطه با نامه ترامپ به رهبری گفت: اگر ماجرای ارسال نامه از طرف ترامپ صحیح باشد؛ ترامپ رهبری را به مذاکره دعوت کرده است. بعید است چنین شو ها و بازی‌های سیاسی و لحن تحکم آمیز و تهدید، به گفتگو رضایت منجر شود.


وی افزود: چرا که ایشان در آخرین سخنان خود در رابطه با مذاکره با آمریکا در دوران ترامپ، این کار را به مثابه بی ‌هوشی، بی ‌عقلی و بی شرفی تعبیر کرد. مساله مذاکره، گفت و گو با یک دولت در چهارچوب دیپلماتیک نیست، بلکه موضوع ایدئولوژی زده شده و پای مفاهیمی مثل غیرت به میان آورده شده است.


این کارشناس سیاسی درباره لزوم حل و فصل سریع پرونده هسته‌ای ایران گفت: اگر ماجرای پرونده هسته‌ای ایران حل نشود، در آینده شاهد تحریم بیشتر خواهیم بود تا فضا برای حمله اسرائیل فراهم شود.


وی تاکید کرد: ترامپ هم زمان با بازگرداندن سیاست فشار حداکثری و تهدید به صفر کردن صادرات نفتی ایران و توقف کشتی‌های نفتی و... از چند کانال تلاش می‌کند که مذاکرات کلید بخورد. در این دوره تلاش آمریکا برای کشاندن ایران به میز مذاکره با اعمال فشار همراه خواهد بود. این استاد دانشگاه با تشریح تهدیدات پیرامونی ایران اضافه کرد: فشار ترکیه و آذربایجان در مناطق شمال غربی کشور، خطر اشغال جزایر ایران در خلیج فارس توسط کشورهای عربی و تنش‌های دریایی در جنوب کشور، ناامنی در مرزهای شرقی، کنار کشیدن روسیه از حمایت ایران از جمله عواقب قرار گرفتن در بایکوت سیاسی است.


وی خاطر نشان داشت: ترامپ برای فشار بر ایران حتی روی روسیه هم حساب باز کرده است. جدی شدن وساطت روسیه میان تهران و واشنگتن، بخشی از بده بستان ترامپ و پوتین است. ترامپ پرونده هسته‌ای ایران را به پایان جنگ اوکراین گره زده است.


این تحلیلگر سیاسی با اشاره به شرایط موجود خطر حضور اتباع در ایران را یادآور شد و گفت: فراموش نکنیم که با وجود نزدیک به 8 میلیون افغان در ایران، تهدید ایجاد ناامنی توسط طالبان جدی و خطرناکتر است. تهدیدات امنیتی زیادی در منطقه و جهان وجود دارد که باید پیش از هر تصمیمی به آنها توجه شود. در چنین شرایطی تحریم‌های آمریکا و خطر حمله احتمالی اسرائیل یک بعد دیگر ماجرا است.


میر قاسم مؤمنی در پایان سخنانش متذکر شد: ترامپ عجله دارد در مورد پرونده هسته‌ای ایران نیز همچون بحران اوکراین به سرعت سر اصل مطلب برود و اخذ نتیجه‌ را در توافق مطلوب خود می‌داند. ایران یک بار سال 1398 با پیام ترامپ که از «طریق شینزو آبه» نخست وزیر سابق ژاپن ارسال شده بود برخورد سردی داشت و بعید نیست این بار هم نامه ترامپ به همان سرنوشت دچار شود.