شناسهٔ خبر: 71773775 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

هشدار درباره مصرف خوسرانه این قرص در ماه رمضان

برخی بانوان برای اینکه بتوانند تمام ماه رمضان را بدون وقفه روزه بگیرند، به‌صورت خودسرانه از قرص‌های ضدبارداری مانند ال‌دی استفاده می‌کنند، درحالی‌که این اقدام می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامت به همراه داشته باشد.

صاحب‌خبر -

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف محصولات سلامت سازمان غذا و دارو گفت که مصرف ناآگاهانه و خودسرانه قرص‌های ضدبارداری، می تواند منجر به لخته شدن خون، بروز تشنج و مشکلات عصبی برای فرد روزه دار شود.

نازیلا یوسفی افزود: برخی بانوان برای اینکه بتوانند تمام ماه رمضان را بدون وقفه روزه بگیرند، به‌صورت خودسرانه از قرص‌های ضدبارداری مانند ال‌دی استفاده می‌کنند، درحالی‌که این اقدام می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامت به همراه داشته باشد.

به گزارش ایلنا،  وی اظهار کرد: قرص های ضدبارداری با ایجاد تغییرات در چرخه هورمونی، ریتم زمانی قاعدگی را مختل کرده و به تعویق می‌اندازند که ممکن است عوارض خطرناکی از جمله اختلالات انعقادی، افزایش احتمال لخته شدن خون در عروق اندام‌های تحتانی و مغزی، بروز تشنج و مشکلات عصبی را ایجاد کنند.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف محصولات سلامت وزرات بهداشت با اشاره به اینکه کاهش مصرف مایعات در ماه رمضان نیز می‌تواند این عوارض را تشدید کند، تأکید کرد: خطر این عوارض در زنان بالای ۳۵ سال، افراد دارای اضافه‌ وزن، مصرف‌کنندگان سیگار و کسانی که سابقه ترومبوز (لختگی داخل عروق ) دارند، بیشتر است.

به گفته یوسفی، بر اساس مطالعات انجام‌شده، مصرف این داروها بدون تجویز پزشک، احتمال بروز عوارض جسمی را افزایش می‌دهد، لذا توصیه می کنیم استفاده از قرص‌های ضدبارداری مانند ال‌ دی(چه برای تنظیم چرخه قاعدگی و چه برای پیشگیری از بارداری)، می بایست با نظر و مشورت پزشک متخصص انجام شود.