شناسهٔ خبر: 71761515 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

واکنش به خبر رویترز درباره طرح جدید آمریکا علیه ایران

خبرگزاری رویترز می‌گوید دولت آمریکا در حال بررسی طرحی برای بازرسی کشتی‌های نفت‌کش‌ ایران در راستای مبارزه با گسترش تسلیحات کشتار جمعی است.

صاحب‌خبر -

رویترز نوشت مقام‌های دولت ترامپ ، در حال حاضر سرگرم بررسی شیوه‌هایی هستند که کشورهای متحد آمریکا از طریق آن بتوانند کشتی‌های در حال تردد در ایستگاه‌های بازرسی دریایی مهم همچون «تنگه مالاکا» در آسیا و دیگر مسیرهای دریایی را متوقف و بازرسی کنند. این اقدام سبب تأخیر در تحویل نفت خام به پالایشگاه‌ها می‌شود

گزارش رویترز این اقدام را در چارچوب یک توافق بین‌المللی تحت عنوان «طرح امنیت در برابر گسترش سلاح‌های کشتار جمعی»، توصیف کرده است. این طرح ۲۲ سال پیش از سوی آمریکا با هدف جلوگیری از قاچاق سلاح‌های کشتار جمعی مطرح شده و بیش از صد کشور جهان آن را امضا کرده‌اند.

مالاکا تنگه‌ای است که دریای آندامان در اقیانوس هند را به دریای چین جنوبی در اقیانوس آرام متصل می‌کند.

بنا بر این گزارش، طرف‌های دخیل در تسهیل معاملات نفتی حکومت ایران نیز در معرض تحریم و مخدوش شدن اعتبار خود قرار خواهند گرفت.

از جمله نخستین اقدامات رئیس‌جمهوری آمریکا در هفته‌های آغازین دولت خود، اعمال تحریم‌های تازه علیه ناوگان سایه ‌و شرکت‌هایی بود که با استفاده ازتانکرهای نفت‌کش قدیمی نفت خام را از کشورهای تحریم ‌شده منتقل می‌کنند.

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت ایالات متحده در حال بررسی تمامی معافیت‌های تحریمی موجود است که به ایران به هر میزان مجال اقتصادی می‌دهد. تمی بروس گفت که از دولت عراق می‌خواهد هرچه زودتر به وابستگی خود به منابع انرژی ایران پایان دهد.

ادعای ایجاد مزاحمت برای نفتکش‌های حامل نفت ایران از سوی آمریکا در حالی است که اگر چنین مزاحمتی در تنگه مالاکا یا هر جای دیگری انجام شود طبیعتاً ایران هم این توانایی را دارد که عبور نفتکش‌های به سمت آمریکا از خلیج فارس و تنگه هرمز را با مشکل مواجه کند.