شناسهٔ خبر: 71740900 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

روسیه آتش بس موقت در اوکراین را رد کرد

صاحب‌خبر -

شفقنا-روسیه هرگونه آتش بس موقت در اوکراین را رد کرد، از سویی  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه همزمان با نشست سران اروپا برای حمایت از اوکراین و در پاسخ به پیشنهاد فرانسه به استقرار نیروهای اروپایی سرنوشت  ناپلئون را به امانوئل مکرون، همتای فرانسوی خود یادآوری کند.

به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در واکنش به پیشنهاد آتش‌بس موقت با اوکراین گفت که ما به گزینه صلحی نیاز داریم که مناسب وضعیت ما باشد و توسعه و امنیت پایدار را تضمین کند. او تأکید کرد که کشورش به آنچه دیگران دارند، نیاز ندارد، اما از آنچه که دارد دست نخواهد کشید.

پوتین در مورد اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، توضیح داد که افرادی در جهان هستند که می‌خواهند به زمان تهاجم ناپلئون بازگردند، اما فراموش می کنند که چگونه پایان یافت.

مکرون دیروز اعلام کرد که پاریس هفته آینده میزبان نشست سران نظامی کشورهایی خواهد بود که مایل به تضمین صلح در اوکراین هستند، و در عین حال تاکید کرد که آینده اروپا نمی تواند توسط آمریکا یا روسیه تعیین شود.

مکرون گفت روسیه که از سال 2022 علیه اوکراین جنگ زده است، به تهدیدی برای فرانسه و اروپا تبدیل شده است و تمایل خود را برای ادامه ایستادن ایالات متحده در کنار آنها ابراز کرد.

آتش بس موقت در اوکراین وجود ندارد

 

از سویی وزارت خارجه روسیه امروز پنجشنبه اعلام کرد که آتش بس موقت در اوکراین، آن گونه که طرف‌هایی مانند پاریس و کی‌یف پیشنهاد کرده اند، «کاملاً غیرقابل قبول» است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، با توجه به اینکه هرگونه آتش بس محدود زمانی که به نیروها اجازه می دهد تجدید قوا کرده، «کاملاً غیرقابل قبول» است، گفت: «دستیابی به توافقات محکم در مورد راه حل نهایی» برای جنگی که سه سال پیش آغاز شد، ضروری است.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز یکشنبه یک آتش‌بس یک ماهه را پیشنهاد کرد که  شامل توقف «حملات هوایی، دریایی و حمله به زیرساخت‌ها انرژی» است.

ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او نیز روز سه شنبه آزادی زندانیان و آتش بس در هوا و دریا را به عنوان اولین گام برای پایان دادن به جنگ پیشنهاد کرد.

زاخارووا گفت که آنها به دنبال «آتش بس» برای ارتش اوکراین هستند که در جبهه با مشکلاتی روبرو بود و خاطرنشان کرد که اوکراین از آن برای «تقویت قابلیت های نظامی خود» استفاده خواهد کرد.

مسکو قبلا هرگونه آتش‌بسی را  رد کرده است که به نیروهای بیش از تعداد و مسلح اوکراین اجازه می‌دهد تا تجدیدقوا کنند. روسیه برای مثال به آتش‌بس شکننده‌ای اشاره می‌کند که در شرق اوکراین بین سال‌های 2015 تا فوریه 2022، برقرار شد. این زمانی است که حمله روسیه به اوکراین آغاز شد. مسکو معتقد است که این دوره به کی یف اجازه داد تا ارتش خود را تقویت کند.

جایگزین هایی برای اطلاعات ایالات متحده

 

از سوی دیگر، رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین، پس از توقف تبادل اطلاعات  با ایالات متحده در هفته جاری، گفت که کشورش برای یافتن گزینه های جایگزین تلاش می کند.

عمروف طی یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای آلمانی خود در برلین توضیح داد که اوکراین هنوز جزئیاتی در مورد اینکه ایالات متحده چگونه این همکاری را محدود خواهد کرد دریافت نکرده است، اما در حال حاضر برای یافتن جایگزین تلاش خواهد کرد.

وزیر دفاع آلمان نیز به نوبه خود با بیان اینکه کشورش حمایت های ارائه شده به اوکراین را افزایش خواهد داد، گفت که به دنبال تسریع در سرعت کمک های مالی برای اوکراین و تامین 3 میلیارد یورو است و آمادگی برلین برای ایفای نقش پیشرو در ناتو و اروپا را اعلام کرد.

نشست اروپا در حمایت از اوکراین

 

امروز پنجشنبه، بروکسل، پایتخت بلژیک، میزبان نشست فوق‌العاده سران اروپا برای بحث درباره امنیت در اروپا و تحولات اوکراین و در بحبوحه تنش‌های شدید با آمریکا بود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز پنجشنبه برای شرکت در نشست سران اتحادیه اروپا وارد بروکسل شد و به اروپایی ها گفت: «شما در تمام این مدت و هفته گذشته با ما بودید… ما بسیار سپاسگزاریم که تنها نیستیم. اینها فقط کلمات نیستند، ما این همراهی را احساس می کنیم.»

وی همچنین خاطرنشان کرد که «چشم انداز مشترک روشنی وجود دارد» که می توان از طریق همکاری با ایالات متحده به صلح پایدار دست یافت.

زلنسکی بر خلاف تصویری که در کنار رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید مورد سرزنش قرار گرفته بود، در کنار آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در بروکسل ظاهر شد که بر عزم خود برای حمایت از کی‌یف تاکید کردند.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت که اتحادیه تا زمانی که نیاز باشد در کنار اوکراین خواهد بود.

وی در افتتاحیه این اجلاس افزود: «اروپا با یک خطر آشکار و فعلی مواجه است و بنابراین باید بتواند از خود دفاع کند و ما باید به اوکراین ابزاری برای محافظت از خود و تلاش برای صلح عادلانه و پایدار بدهیم».

از سویی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نسبت به «صلح تحمیلی» در اوکراین هشدار داد، در حالی که نزدیک شدن واشنگتن به مسکو نگرانی از تحمیل یک توافق نامناسب بر کی‌یف را افزایش داده است.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز چهارشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی خطاب به فرانسوی‌ها گفت: می‌خواهم باور کنم که ایالات متحده در کنار ما می‌ماند، اما اگر اینطور نیست، باید آماده باشیم.

او افزود این گروه متعهد شده است تا سال 2025 حدود 30 میلیارد یورو به اوکراین ارائه کند و چندین کشور در حال حاضر نیازی به افزایش این مبلغ را نمی بینند.

بر اساس آنچه که نخست وزیر نروژ روز پنجشنبه اعلام کرد، نروژ قصد دارد کمک های خود به اوکراین را در سال 2025 با 50 میلیارد کرون نروژ (4.2 میلیارد یورو) به 85 میلیارد کرون (7.2 میلیارد یورو) افزایش دهد.

اما هیچ اجماع اروپایی در مورد چگونگی حرکت به جلو وجود ندارد. در این زمینه، ویکتور اوربان، نخست وزیر ملی‌گرای مجارستان که از ترامپ حمایت می کند، نسبت به هرگونه تصمیم درباره اوکراین در پایان اجلاس هشدار داد. این موضع حاکی از تهدیدی برای افشای اختلافات بین اروپایی ها در انظار عمومی تعبیر شده است.

یک دیپلمات اروپایی در جمع بندی این وضعیت گفت: «هدف در مورد اوکراین دستیابی به توافق بین 27 عضو یا چیزی شبیه به آن است.»

«قمار خطرناک»

 

واشنگتن روز دوشنبه اعلام کرد که از زمان تماس تلفنی ترامپ با همتای روس خود ولادیمیر پوتین در 12 فوریه، کمک های نظامی خود به اوکراین را در میانه نزدیک شدن به کرملین متوقف می‌کند.

کایا کالاس، مقام ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، این تصمیم را یک «قمار خطرناک» توصیف کرد.

تصمیم ایالات متحده، که توانایی اوکراین برای دفاع از خود را تضعیف می‌کند، همچنین شامل اطلاعات اطلاعاتی است که برای سربازان در جبهه های جنگ ضروری است.

پس از درگیری لفظی در هفته گذشته بین زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید، اوکراین به دنبال ابتکاراتی برای جلب نظر مساعد آمریکایی‌ها است. این کشور روز چهارشنبه اعلام کرد که در حال کار بر روی مذاکرات جدید با آمریکایی‌ها است.

این خبر را در الجزیره ببینید.