شناسهٔ خبر: 71739841 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

کشف حجاب جمعی در کتابخانه ملی! +فیلم

در پی انتشار ویدئویی از عدم رعایت شئونات اسلامی در یک برنامه که در سالن همایش‌های سازنان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، رئیس این سازمان عنوان کرد که با مسئولان حراست و سالن‌های همایش‌های کتابخانه ملی، برخورد خواهد شد.

صاحب‌خبر -
کشف حجاب جمعی در کتابخانه ملی! +فیلم
به گزارش جهان نیوز، در یک ماه گذشته در سالن همایش‌های کتابخانه ملی شاهد برگزاری برنامه‌هایی بوده‌ایم که چه از لحاظ محتوا و چه به لحاظ اجرایی نامرتبط و ناهمخوان با فضای فرهیختگانی این سازمان است.

امروز نیز انتشار ویدئویی از اجرای یک برنامه در سالن‌های همایش کتابخانه ملی در فضای مجازی خبرساز شده است. برنامه‌ای که طبق تحقیقات در بهمن‌ماه امسال برگزار شده و مختص به مراسم اهدای جوایز موسسه معماری است. تا اینجای کار چیزی مشکل ندارد؛ مشکل اینجاست که در این برنامه مهمانان، جایزه دهندگان و جایزه بگیران بدون حجاب شرعی و قانونی کشور در مراسم حضور دارند و اگر نام کتابخانه ملی و زبان فارسی مجری برنامه نبود، شاید فکر می‌کردیم این برنامه در جایی خارج از ایران برگزار شده است اما متاسفانه این رویداد در یک سازمان دولتی که از قضا یکی از محیط‌های مهم فرهنگی کشور است رقم می‌خورد.

دانلود

طبق پیگیری‌های فارس، مسئولان بخش حراست و سالن‌های همایش‌های کتابخانه ملی پاسخگو به این مسئله نبودند اما مهشید برجیان روابط عمومی کتابخانه ملی در پاسخ به فارس گفت: طبق پیگیری‌های شما این مسئله را به ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی انتقال دادم. آقای غلامرضا امیرخانی نیز گفته‌اند این قرار بود این برنامه بنابر شروط و تعهداتی که در قرارداد سالن همایش‌ها وجود دارد با رعایت شئون اسلامی برگزار شود اما این اتفاق نیافتاد. حراست مجموعه نیز این مطلب را به مدیریت سالن همایش‌ها انتقال داده اما به دلیل این که تنشی اتفاق نیافتد اقدامی صورت نگرفت. این اتفاق پیش از این هم رخ می‌داد اما با اقدام حراست، این مسئله برطرف می‌شد.
 
برجیان افزود: ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی تاکید کرده‌اند که روز شنبه با افرادی که با عدم رعایت شدن اسلامی برخورد نکردند، برخورد خواهند کرد، حتی اگر منجر به اخراج آن‌ها نیز شود. 
 
گفتنی‌است پیش از این نیز برگزاری یک برنامه با حضور اینفلوئنسرها که در میان آن‌ها برگزارکننده برنامه "بلاینددیت" نیز حضور داشت، در ماه گذشته خبرساز شد. مسئولان کتابخانه ملی در پاسخ به پیگیری‌های فارس، تنها به گفتن " سالن را اجاره دادیم و برنامه مجوز داشت" بسنده کردند.
 
تکرار این دست اتفاقات که با رسالت فرهنگی و جایگاه اجتماعی و همچنین دولتی بودن کتابخانه ملی در تضاد است، نشان می‌دهد که این سازمان با برگزاری برنامه‌هایی خارج از عرف به دنبال درآمدزایی از طریق اجاره سالن است.
 
حتی اگر سالن همایش‌ها اجاره داده شده باشد هم چیزی از اهمیت ماجرا کم نمی‌کند و حراست این سازمان دولتی وظیفه دارد بر شیوه برگزاری برنامه‌ها نظارت داشته باشد.
 
زیبنده یک مکان فرهنگی نیست که صرفا برای کسب درآمد از تمامی قواعد و ضوابط خود چشم‌پوشی کند و به عنوان یک سازمان دولتی از قوانین جمهوری اسلامی تبعیت نکند.
 
لازم است مسئولان این سازمان بازنگری جدی در سیاست‌های اجاره سالن همایش‌ها داشته باشند و با حساسیت بیشتری بر رویدادهای این سالن نظارت کنند تا این چنین شان فرهنگی و علمی خود را زیر سوال نبرند.