شناسهٔ خبر: 71735809 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

انگلیس تحریم ۲۴ نهاد سوری را لغو کرد

در بیانیه دولت انگلیس آمده است: «این اقدام مطابق با تعهدات ما برای بازبینی مستمر تحریم‌ها انجام شده و بخشی از ارزیابی‌های دوره‌ای در مورد محدودیت‌های مالی اعمال‌شده بر سوریه است.»

صاحب‌خبر -
 دولت انگلیس روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تحریم‌های اعمال‌شده بر ۲۴ نهاد سوری، از جمله بانک مرکزی سوریه، چند بانک دیگر و شرکت‌های فعال در بخش نفت و گاز را لغو و دارایی‌های مسدودشده آن‌ها را آزاد کرده است.
 
به گزارش ایرنا، این اقدام بر اساس بازبینی‌های دوره‌ای تحریم‌ها و با به‌روزرسانی فهرست تحریمی دفتر اجرای تحریم‌های مالی وزارت دارایی انگلیس (OFSI) صورت گرفته است. وزارت دارایی تأکید کرده که این نهادها دیگر مشمول انسداد دارایی‌ها نخواهند بود و می‌توانند به فعالیت‌های مالی و تجاری خود ادامه دهند.
 
در بیانیه دولت انگلیس آمده است: «این اقدام مطابق با تعهدات ما برای بازبینی مستمر تحریم‌ها انجام شده و بخشی از ارزیابی‌های دوره‌ای در مورد محدودیت‌های مالی اعمال‌شده بر سوریه است.»
 
طبق اعلام وزارت امور خارجه، مشترک‌المنافع و توسعه انگلیس، در میان نهادهایی که از فهرست تحریم‌ها حذف شده‌اند، نام بانک مرکزی سوریه، بانک بازرگانی سوریه، بانک پس‌انداز، سازمان کل تنباکو، شرکت‌های نفتی دولتی از جمله شرکت نفت سوریه (SPC) و شرکت نفت دیرالزور دیده می‌شود.
 
همچنین شرکت هواپیمایی سوریه (Syrian Arab Airlines) که قبلاً به دلیل ادعای نقش آن در حمایت مالی از دولت سوریه تحریم شده بود، دیگر در فهرست تحریم‌ها قرار ندارد.
 
این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که سیاست انگلیس در قبال سوریه پس از تحولات اخیر در دمشق و خروج بشار اسد از کشور در حال بازبینی است. استفن داوتی، معاون وزیر امور خارجه انگلیس، پیشتر در بیانیه‌ای به پارلمان اعلام کرد که دولت در حال بررسی کاهش تحریم‌های سوریه با هدف حمایت از مردم این کشور در روند بازسازی و ایجاد ثبات است.
 
اتحادیه اروپا نیز نشانه‌هایی از تغییر در سیاست تحریمی خود نشان داده است. کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اخیراً اعلام کرد که کشورهای عضو در حال بررسی کاهش اولین بسته تحریم‌ها علیه سوریه هستند.
 
تصمیم انگلیس برای رفع تحریم از بانک مرکزی سوریه و چندین نهاد مالی و اقتصادی مهم، یکی از نخستین گام‌های غرب در جهت تغییر موضع خود در قبال دولت جدید سوریه محسوب می‌شود. با این حال، تحریم‌ها و محدودیت‌های مرتبط با مقامات دولت سابق سوریه همچنان پابرجا خواهد ماند.