شناسهٔ خبر: 71730490 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رویدادایران | لینک خبر

روسیه به زادگاه زلنسکی حمله کرد!

حمله موشکی روسیه به هتلی در شهر «کریفی ریه» زادگاه ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین ۲ کشته و ۲۹ زخمی بر جای گذاشت. به گزارش ایرنا، سرهی لیساک فرماندار منطقه «دنیپروپتروفسک» که کریفی ریه در آنجا واقع است، بامداد پنجشنبه با اعلام این خبر گفت که یک کودک در میان مجروحان است و جراحت ۲۰ تن از زخمی‌ها

صاحب‌خبر -

حمله موشکی روسیه به هتلی در شهر «کریفی ریه» زادگاه ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین ۲ کشته و ۲۹ زخمی بر جای گذاشت.

به گزارش ایرنا، سرهی لیساک فرماندار منطقه «دنیپروپتروفسک» که کریفی ریه در آنجا واقع است، بامداد پنجشنبه با اعلام این خبر گفت که یک کودک در میان مجروحان است و جراحت ۲۰ تن از زخمی‌ها جدی است.

سرویس خدمات اضطراری اعلام کرد که علاوه بر این تلفات، چهارده تن نیز از زیر آوار بیرون کشیده شدند.

«اولکساندر ویلکول» مدیر نظامی شهر کریفی ریه در مرکز اوکراین گفت که یک موشک روسیه به ساختمان این هتل اصابت کرده و موجب آتش‌سوزی شد.

وی افزود که همچنان چند نفر دیگر در زیر آوار هستند و احتمال حمله موشکی جدید روسیه به همان محل وجود دارد.

کریفی ریه زادگاه زلنسکی است و در سه سالی که از جنگ اوکراین سپری شده، بارها هدف حملات روسیه قرار گرفته است.

این حمله موشکی در حالی است که تلاش‌ها برای توافق صلح میان روسیه و اوکراین افزایش یافته است اما اختلافات میان کی‌یف و واشنگتن شدت گرفته است.

 دیدار روز جمعه زلنسکی با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید به دلیل اختلافات شدید بر سر نحوه دستیابی به صلح با روسیه، به درگیری لفظی کشیده شد و زلنسکی پیش از موعد کاخ سفید را ترک کرد. ترامپ، زلنسکی را به «بی‌احترامی به ایالات متحده» متهم کرد و گفت که او برای صلح آمادگی ندارد.

به دنبال بروز این تنش، کمک‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا به اوکراین تعلیق شد. جان راتکلیف رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) چهارشنبه گفت که تعلیق کمک‌ها «در بخش‌های نظامی و اطلاعاتی» موقتی است و آمریکا دوباره «دوش به دوش با اوکراین کار خواهد کرد.»

به گزارش اکوایران، ترامپ پس از تنش ایجاد شده میان او و زلنسکی اعلام کرد که تنها در صورتی حاضر به گفت‌وگو با زلنسکی است که او عذرخواهی کند و اعلام نماید که به دنبال صلح است. رئیس‌جمهور آمریکا سپس روز دوشنبه کمک نظامی به اوکراین را متوقف کرد.

زلنسکی در پست طولانی خود در ایکس بار دیگر بر تعهد اوکراین به صلح تأکید کرد، اما مستقیماً بابت درگیری لفظی در دفتر بیضی عذرخواهی نکرد؛ درگیری که پیش‌تر گفته بود با دخالت ونس در پاسخ به سؤالاتی که مستقیماً از ترامپ پرسیده شده بود، آغاز شد. 

وی نوشت: «مایلم بار دیگر بر تعهد اوکراین به صلح تأکید کنم. هیچ‌کدام از ما جنگی بی‌پایان را نمی‌خواهیم. اوکراین آماده است تا در سریع‌ترین زمان ممکن به میز مذاکره بازگردد تا صلحی پایدار را ممکن کند. هیچ‌کس بیش از اوکراینی‌ها خواهان صلح نیست. تیم من و من آماده‌ایم تا تحت رهبری قاطع رئیس‌جمهور ترامپ برای دستیابی به صلحی پایدار همکاری کنیم.»

زلنسکی همچنین اعلام کرد که اوکراین آماده است توافق مربوط به منابع معدنی را «در هر زمان و به هر شکل ممکن» امضا کند.

او همچنین پیشنهاد کرد که آتش‌بسی در دریا و آسمان برقرار شود، «البته اگر روسیه نیز چنین کند.»

منبع: etemadonline-702858

برچسب‌ها: