به گزارش اقتصادآنلاین از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مهندس علی اژدری با اشاره به پتانسیلهای معدنی در استان گفت: عمده پتانسیل معدنی این استان غیرفلزی به ویژه مصالح ساختمانی است به گونهای که در سال ۹۰ این استان در تولید مصالح ساختمانی رتبه ۹ و از نظر ارزش رتبه ۱۳ را داشتیم.
وی با بیان اینکه از سال ۹۰ تاکنون به دلیل کاهش فعالیتهای عمرانی رتبه تولیدی مصالح ساختمانی ما ۱۳ و از نظر ارزش رتبه ۲۱ را داریم، تصریح کرد: تولید مصالح ساختمانی تابع فعالیتهای ساختمانی است و با کاهش این عملیات ما هم در تولید و هم در ارزش این مواد کاهش داشته.ایم.
اژدری ادامه داد: در کنار آن این استان از پتانسیل مواد معدنی چون فسفات، سلس تین و نمکهای دریایی برخوردار است
مدیرکل زمین شناسی اهواز با بیان اینکه در حوزه عناصر کمیاب و فلزی که همراه فسفاتها است دشواری های خاص خود را دارد در این باره توضیح داد: استخراج آن مستلزم آن است که فسفات به بهرهبرداری برسد و بعد بتوان عناصر آن را به کار گرفته شود.
وی تاکید کرد: علاوه بر آن در پساب نمک های دریایی پتانسیل پتاسیم و منیزیم وجود دارد که فعالیت تحقیقاتی بر روی آن در حال انجام است.
اژدری با اشاره به چالش های معدنکاری در استان خوزستان خاطرنشان کرد:یکی از چالشهای که معادن فسفات به آن دست به گریبان هستند، کوچک مقیاس بودن معادن است؛ چرا که سازمان محیط زیست استان سختگیری های زیادی برای این معادن تعیین کرده اند و بعضاً مساحت آنها ۲،۳،۵و۶ شده است و زمانی که مساحت معادن کم می شود ارزش سرمایه گذاری در آنها تنزل مییابد.
گفتنی است، به دنبال سفر دو روزه دکتر داریوش اسماعیلی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به خوزستان جلسه شورای همخانواده صمت این استان برگزار شد.
در این نشست آقایان حمیدرضا فلاح مدیرکل صمت و علی مهدیپور مدیر عامل شرکت شهرکهای صمت خوزستان و علی اژدری مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی اهواز نیز حضور داشتند.