شناسهٔ خبر: 71710155 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: پارس نیوز | لینک خبر

سیب و پرتقال شب عید کیلویی چند ؟

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی، از واگذاری تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پارس نیوز ،  محمدرضا طلایی افزود: امسال تعاون روستایی مسئولیت خرید و عرضه میوه را در بیشتر استان‌ها بر عهده گرفته و حدود ۲۰ هزار تن سیب، پرتقال و خرما ذخیره‌سازی شده است.

ایسنا در خبری نوشت:مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی درباره اقدامات دولت برای تنظیم بازار میوه شب عید، اظهار کرد: سال‌هاست که دولت برای کنترل قیمت‌ها در پایان سال، مستقیماً وارد عرضه میوه‌هایی مانند سیب و پرتقال می‌شود. امسال علاوه بر این دو محصول، خرما نیز به فهرست میوه‌های تنظیم بازاری اضافه شده است.

وی با اشاره به تغییر روند مداخله دولت در تنظیم بازار، گفت: در دو سال اخیر، این کار به بخش خصوصی سپرده شده و امسال نیز با دستور وزیر جهاد کشاورزی، تنظیم بازار میوه به جز در چهار استان، به تعاون روستایی واگذار شده است.

طلایی افزود: در چهار استان، سازمان میادین مسئولیت توزیع را بر عهده دارد و در سایر استان‌ها، تعاون روستایی به عنوان مباشر عرضه میوه انتخاب شده است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی درباره فرآیند خرید میوه برای تنظیم بازار شب عید توضیح داد: بر اساس تصمیم کارگروه‌های استانی که به ریاست استانداران و دبیری تعاون روستایی فعالیت می‌کنند، میزان نیاز هر استان در مهر و آبان بررسی شد. بر همین اساس، میوه‌های مورد نیاز توسط تعاون روستایی خریداری و در سردخانه‌های استان‌ها ذخیره شده است.

طلایی تأکید کرد: اکنون میوه در سردخانه‌های تمام استان‌ها ذخیره شده و آمادگی کامل برای توزیع وجود دارد، اما زمان و میزان توزیع بر اساس تصمیم کارگروه‌های استانی تعیین خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در خصوص قیمت‌گذاری میوه‌های تنظیم بازاری گفت: ما به دنبال سود نیستیم و قیمت تمام‌شده را به کارگروه تنظیم بازار اعلام کرده‌ایم. همچنین، برای جلوگیری از کمبود در برخی استان‌ها، ۵ تا ۶ هزار تن محصول به عنوان ذخایر احتیاطی در نظر گرفته شده است.

طلایی در خصوص قیمت این محصولات اظهار کرد: قیمت پرتقال بین ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان و قیمت سیب بین ۴۵ تا ۵۵ هزار تومان تعیین شده است. البته در خرده‌فروشی‌ها قیمت‌ها ممکن است متفاوت باشد، که این موضوع نیازمند نظارت دقیق دستگاه‌های مسئول است.