شناسهٔ خبر: 71708969 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

اجلاس سران عرب طرح بازسازی غزه را تصویب کرد

اجلاس سران عرب که سه شنبه شب به میزبانی قاهره برگزار شد، طرح مصر برای بازسازی غزه را تصویب کرد و خواستار استقرار نیروهای حافظ صلح در این منطقه شد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) سران کشورهای عربی شرکت کننده در این اجلاس در بیانیه پایانی خود طرح مصر برای بازسازی نوار غزه را تصویب و بر اهمیت حفظ غزه و کرانه باختری تحت حاکمیت یکپارچه تاکید کردند.

 

در این اجلاس بر اولویت تکمیل آتش بس در غزه که با چالش بزرگی مواجه است، تاکید شد.

 

در بیانیه پایانی اجلاس سران کشورهای عربی با اشاره به اینکه طرح مصر ارتباط بین کرانه باختری و نوار غزه را حفظ می‌کند، تاکید شده است که صلح گزینه راهبردی اعراب است.

 

در این بیانیه همچنین بر موضع اعراب در مخالفت با تلاش برای کوچ اجباری فلسطین تحت هر نامی تاکید شده است.

 

سران کشورهای عربی در بیانیه پایانی اجلاس فوق العاده خود همچنین بر چشم‌انداز راه حل دو دولتی تاکید کردند.

 

در این بیانیه بر امکان یافتن جایگزینی واقع بینانه برای کوچ اجباری مردم فلسطین تاکید شده است.

 

بیانیه پایانی نشست سران کشورهای عربی از ترسیم مسیری جدید برای یک زمینه امنیتی و سیاسی در نوار غزه صحبت کرد و از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا نیروهای حافظ صلح بین‌المللی را در آنجا و همچنین در کرانه باختری مستقر کند.

 

در این پیوند، «محمد مصطفی» نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین با ابراز امیدواری نسبت به طرح پیشنهادی کشورهای عربی، بر لزوم همکاری با همه طرف‌ها برای اجرای آن تاکید کرد.

 

مصطفی در پایان نشست سران کشورهای عربی از برگزاری گفت‌ وگوی ملی با هدف غلبه بر همه مسائل خبر داد و اشاره کرد که این امر به وطن‌پرستی همه طرف‌ها بستگی دارد.

 

سران کشورهای عربی شرکت کننده در این اجلاس به ویژه مصر و اردن در سخنرانی خود بر حمایت خود از طرح بازسازی نوار غزه تاکید؛ و با از سرگیری جنگ و کوچ اجباری فلسطینی‌ها مخالفت کردند.


 

 تاکید سران عربی بر مخالفت با اخراج فلسطینیان و لزوم بازسازی غزه

 

«حمد آل ثانی» امیر قطر در صفحه اجتماعی ایکس نوشت:

در نشست اضطراری اتحادیه عرب در قاهره شرکت کردم و آخرین تحولات نوار غزه و اراضی فلسطین اشغالی را بررسی کردیم.»

 

به نقل از شبکه خبری الجزیره، وی افزود کشورش خواهان همبستگی تلاش‌ها و تشدید اقدامات و هماهنگی جمعی با همه برادران عرب در حمایت از ملت فلسطین در دستیابی کامل به حقوق مشروع خود براساس قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی است.


بدر البوسعیدی وزیر خارجه کشور عمان اعلام کرد:
ما به شدت با طرح‌های اخراج مردم فلسطین از نوار غزه مخالفیم.

 

جاسم محمد بدیوی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس گفت:
اخراج و حذف فلسطین از نقشه امکان‌پذیر نیست و ما خواستار اجرای ابتکار صلح عربی هستیم.

 

محمدعلی النفطی وزیر خارجه تونس اعلام کرد:
طرح‌های اخراج فلسطینیان باید با مخالفت قاطع عربی مواجه شود چرا که هدف آنها نابودی حقوق فلسطینیان و مسئله فلسطین است.
اینگونه طرح‌ها در تعارض با قوانین بین‌المللی قرار داشته و هیچکس نمی‌تواند مردم فلسطین را از سرزمینشان اخراج کند.
ما مخالفت شدید خود با تمام این طرح‌ها را اعلام می‌کنیم و در کنار کشور مصر، اردن و عربستان خواهیم ایستاد.

 

احمد ابوالغیظ دبیرکل اتحادیه عرب نیز تاکید کرد:
هدف از کنفرانس سران کشورهای عربی که امروز برگزار شد تاکید بر مخالفت با طرح‌های اخراج فلسطینیان و ارائه راهکارهای جایگزین بود و طرح عربی ارائه شده در این کنفرانس قابلیت انطباق با تحولات موجود را دارد.

 

احمد عطاف وزیر خارجه الجزایر در این باره گفت:
ما به شدت با طرح اخراج فلسطینیان از سرزمینشان مخالف هستیم و تاکید داریم تلاش‌های انجام شده برای جدایی غزه از اراضی فلسطینی بیهوده و غیر قابل اجرا است.

 

فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی گفت:
ما مخالف تعرض به حقوق مردم فلسطین هستیم و تفاوتی ندارد که این هدف از طریق شهرک سازی یا الحاق اراضی و یا تلاش برای اخراج فلسطینیان باشد.
ما بر ضرورت وجود تضمین‌های بین‌المللی برای ادامه آتش بس در غزه و عدم از سرگیری جنگ در این منطقه تاکید داریم.

 

صباح خالد الصباح ولیعهد کویت نیز در این خصوص تاکید کرد:
شورای امنیت باید برای توقف تجاوزات اسرائیلی علیه نوار غزه و کرانه باختری اقدام کند.
ما باید موضع متحد عربی برای مقابله با طرح‌های اخراج فلسطینیان و نابودی مسئله فلسطین اتخاذ کنیم.
ما همچنین باید طرحی برای بازسازی نوار غزه که شامل تمام جنبه‌های انسانی و اقتصادی باشد ارائه کنیم.
ما همچنین بر ضرورت اتحاد داخلی در فلسطین از جمله توافق بر چگونگی اداره نوار غزه تاکید داریم.

 

قاهره پایتخت مصر روز سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ میزبان نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی بود که به منظور بررسی تحولات جدید و خطرناک در موضوع فلسطین و دستیابی به تصمیم و موضع واحد عربی در خصوص نوار غزه، برگزار شد.

انتهای پیام/ م.د/24