شناسهٔ خبر: 71706710 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

سخنرانی ترامپ در کنگره؛ «رویای آمریکایی غیرقابل توقف است»

صاحب‌خبر -

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، طی نطقی در کنگره این کشور «نجات اقتصاد» آمریکا و ارائه «کمک‌های فوری» به خانواده‌های کارگر را جزو مهم‌ترین اولویت‌های دولت خود معرفی کرد و همچنین گفت که بی‌وقفه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین تلاش می‌کند.

این نخستین سخنرانی دونالد ترامپ در نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای کنگره ایالات متحده از زمان شروع دور دوم ریاست جمهوری او محسوب می‌شود که شامگاه سه‌شنبه ۱۴ اسفند انجام گرفت و با این عبارت که «آمریکا بازگشته است»، آغاز شد.

وی اظهار داشت: «عزم حرکت به آمریکا بازگشته است. روحیه‌ ما بازگشته است. غرور ما بازگشته است. اعتماد به نفس ما بازگشته است. و رویای آمریکایی اوج‌ می‌گیرد، عظیم‌تر و بهتر از همیشه. رویای آمریکایی غیرقابل توقف است.»

اولین نطق آقای ترامپ در کنگره ایالات متحده در شرایطی انجام گرفته که شش هفته پس از بازگشت او به کاخ سفید مناقشات پیرامون برخی دستورهای اجرایی او از جمله در رابطه با اخراج مهاجران غیرقانونی، کوچک کردن دولت، وضع تعرفه‌ها و قطع بسیاری از کمک‌های خارجی بالا گرفته است. اما با این حال او گفت که تازه «این اول راه است».

وی ضمن برشمردن دستاوردهای دولت خود گفت: «آن‌چه ما طی ۴۳ روز به دست آورده‌ایم بیشتر از دستاوردهای اکثر دولت‌ها طی چهار یا هشت سال است.»

رئیس‌جمهور ایالات متحده در این سخنرانی چشم‌انداز خود از وضعیت اقتصادی کشور را ترسیم کرد و با اشاره به افزایش قیمت‌ها، دولت جو بایدن را به ایجاد «فاجعه اقتصادی» متهم ساخت و وعده «نجات اقتصاد» را داد.

ترامپ از اقدامات ایلان ماسک در مقام رئیس «اداره کارآمدی دولت» که تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر از کارکنان فدرال را تعدیل کرده و میلیاردها دلار کمک‌های خارجی را کاهش داده است، تمجید کرد و گفت که او تاکنون «صدها میلیارد دلار» فساد را کشف کرده است.

تعرفه‌های بیشتری در راه هستند

وی سپس تاکید کرد که از روز دوم آوریل برای واردات از کشورهای دیگر تعرفه‌های متقابل اعمال خواهد کرد. آقای ترامپ اظهار داشت: «کشورهای دیگر برای دهه‌ها از تعرفه‌ها علیه ما استفاده کرده‌اند و حالا نوبت ماست که شروع به استفاده از آنها علیه کشورهای دیگر کنیم.»

دولت دونالد ترامپ تعرفه بر کالاهای چین را به ۲۰ درصد افزایش داده و همچنین تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر کانادا و مکزیک وضع کرده است، امری که واکنش متقابل این سه کشور را به دنبال داشته و به نگرانی در بازارهای مالی دامن زده است.

با این حال آقای ترامپ در نطق خود تلاش کرد اطمینان دهد که این واکنش‌ها نمی‌تواند اختلال بزرگی در اقتصاد ایالات متحده ایجاد کند و اساسا اعمال تعرفه‌ها ابزاری است که به رونق صنایع داخلی کمک خواهد کرد.

وی اظهار داشت: «تعرفه‌ها تنها برای حفاظت از مشاغل آمریکایی نیستند. آنها از روح کشور ما محافظت می‌کنند... ممکن است اختلالات اندکی پیش بیاید، اما ما مشکلی با این موضوع نداریم. خیلی زیاد نخواهد بود.»

او سپس هشدار داد که کسانی که محصولات خود را در ایالات متحده تولید نمی‌کنند، باید تعرفه بپردازند.

کاهش مالیات‌ها

ترامپ در ادامه این سخنرانی از کنگره خواست که برنامه سال ۲۰۱۷ خود برای کاهش‌ مالیات‌ها را تمدید کند.

جمهوری‌خواهان کنگره طرحی گسترده به ارزش ۴.۵ تریلیون دلار را پیش برده‌اند که شامل تمدید کاهش‌ مالیات‌ها، تشدید امنیت مرزی و تأمین بودجه برای اخراج مهاجران غیرقانونی است.

این طرح خواستار کاهش ۲ تریلیون دلاری هزینه‌ها در طول یک دهه می‌شود و احتمالا کاهش هزینه‌ها نیز در زمینه‌های آموزش، بهداشت و سایر خدمات اجتماعی خواهد بود.

نامه زلنسکی

دونالد ترامپ در نطق خود همچنین از آمادگی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای مذاکره با روسیه و همچنین امضای توافق منابع معدنی خبر داد.

وی اظهار داشت: «نامه مهمی از زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین دریافت کرده‌ام. در این نامه آمده است که اوکراین آماده است به منظور به دست یک صلح پایدار هر چه زودتر پای میز مذاکره بیاید.»

ساعاتی قبل از این اظهارات خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع نوشته بود که واشینگتن و کی‌یف آماده امضای توافق بر سر منابع معدنی اوکراین شده‌اند.

این در حالی است که مشاجره هفته گذشته زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید سرنوشت این قرارداد را که امکان دسترسی ایالات متحده به مواد معدنی کلیدی اوکراین را فراهم می‌آورد مبهم کرده بود.

اما ولودیمیر زلنسکی روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای نسبت به آن مشاجره ابراز تاسف کرد و گفت که «حالا وقت آن شده که مسائل را حل کنیم».

تلاش برای پایان دادن به جنگ در اوکراین

رئیس‌جمهور ایالات متحده سپس تاکید کرد که بی‌وقفه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین تلاش می‌کند.

وی اظهار داشت: «میلیون‌ها اوکراینی و روسی در این جنگ وحشتناک و بی‌رحمانه بیهوده کشته یا زخمی شده‌اند و هیچ افق روشنی هم پیدا نیست.»

آقای ترامپ افزود: «ایالات متحده صدها میلیارد دلار برای حمایت از عملیات دفاعی اوکراین هزینه کرده است. اما در همین حال، متأسفانه اروپا پولی که صرف خرید نفت و گاز روسیه کرده به مراتب بیشتر از کمک‌هایش برای دفاع از اوکراین بوده است.»

دونالد ترامپ دولت جو بایدن را به دلیل کمک‌های مالی و نظامی هنگفت به اوکراین هدف انتقادات خود قرار داده و با تغییر سیاست کاخ سفید می‌خواهد به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد.