شناسهٔ خبر: 71670788 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

از شایعه تا واقعیت:

گول تبلیغات قند حبه‌ای عناب را نخورید/ این قند خواص درمانی دارد؟

این روزها قندهای حبه‌ای شکل فله‌ای و بی‌نام و نشان زیادی با طعم‌های گیاهی و میوه ای در بازار عرضه می‌شود. قند حبه عناب، یکی از این قندهاست که اخیرا به دلیل تبلیغات و ادعاهای زیادی که در مورد آن انجام شده است، عرضه آن در مغازه‌ها، مارکت‌های امروزی و عطاری‌ها به حد وفور رسیده و طرفداران زیادی پیدا کرده است.

صاحب‌خبر -

به ادعای فروشندگان، این نوع حبه‌ها حاوی پودر فشرده عناب و هسته آن هستند که جایگزین بسیار خوب قندهای سفید و شکلات‌های پرکالری برای کودکان و سالمندان است و چون این حبه‌ها قند خون را کاهش می‌دهند، برای پیشگیری و کنترل قند خون، کبد چرب و سایر اختلالات سوخت و سازی مفیدند.

به گزارش خبرآنلاین، دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی می‌گوید: برای تولید حبه قندهای میوه ای چند روش تولید مختلف داریم. میوه را به اشکال مکعبی  برش داده و خشک می‌کنند و گاهی آن را در پودر شکر می غلتانند، روش دیگر برش‌های میوه را در آب و شکر جوشانده و با افزودن زعفران، گلاب و دارچین طعم دار کرده و خشک می‌کنند یا میوه را با کمی آب همراه با شکر، ژلاتین و افزودنی‌هایی چون رنگ و طعم دهنده‌ها پخته و له و میکس کرده و در نهایت  خمیر حاصله به اشکال مختلف برش خورده و  خشک می‌شود. در مورد قندهای حبه ای فله ای و بی نام و نشان موجود در بازار مثل قند حبه عناب هم اگر محتوی پودر قند سفید همراه با اسانس و رنگ نباشند، از پودر  عناب استفاده می‌شود.

در   بهترین   شرایط   تولید، می‌توانند   مضر   باشند

به گفته این متخصص در بهترین و مناسب ترین شرایط تولید، اغلب حبه قندهای میوه ای و گیاهی که اغلب فقیر از ویتامین‌های حساس هستند، فقط حاوی مقدار کمی فیبر آسیب دیده و البته خوش هضم تر و سرشار از قند هستند. البته درست است که فروکتوز یا همان قند میوه موجود در این حبه‌ها به دلیل داشتن شاخص گلایسمیک پایین تر باعث افزایش ناگهانی قندخون در مقایسه با حبه قند معمولی نمی‌شود اما اتفاقا به دلیل داشتن مسیر متابولیک متفاوت، احتمال تشکیل تری گلیسیرید از آن به مراتب برای بدن بیشتر و مضرات زیادتری برای سلامت دارند.

البته این را هم باید در نظر داشته باشید که شکر و دیگر قندها و افزودنی‌های غیرمجاز و نامناسبی که احتمال استفاده از آن‌ها در شرایط تولید غیراستاندارد و فله ای در این محصولات توسط افراد و واحدهای تولیدی بی نام و نشان وجود دارد، آسیب زایی بسیار زیادتر و لطمه زننده تر به سلامت دارند و این نوع قندها نه تنها برای مبتلایان به کبد چرب و دیابت و افراد چاق مناسب نیستند بلکه می‌توانند مضر هم باشند.

این   تبلیغات   ناسالم   است

متاسفانه در تبلیغات قندهای حبه ای میوه ای و گیاهی به خصوص قندهای حبه ای عناب به جهت فروش و ترغیب مردم به خرید و مصرف این محصول به طور ناعادلانه ای فقط تمام خواص مفید میوه یا گیاه مورد نظر برشمرده می‌شود در حالی که اگر ما بخواهیم از این خواص بهره مند شویم بهتر است که مصرف انواع میوه یا گیاهانی همچون یا مشابه عناب را به اندازه و متعادل در برنامه غذایی روزانه مان داشته باشیم و به این فکر کنیم که اصولا عادت به مصرف قند و شکر و نبات در کنار چای به لحاظ تغذیه ای امری نادرست است، حال آنکه بخواهد با چنین محصولاتی که به ظاهر سالم نامیده می‌شود ولی در واقعیت می‌توانند آسیب زا باشند، جایگزین شوند. به عنوان فرد آگاهی که به سلامت خود اهمیت می‌دهید می‌توانید هر از چندگاهی از مصرف میوه‌های خشک مثل مویز، خرما، عناب یا توت خشک در کنار نوشیدنی گرم عصرگاهی تان لذت ببرید.