شناسهٔ خبر: 71656400 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولید ملی در تهران برگزار می‌شود

معاون شهردار تهران از برگزاری بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولید ملی از ۱۵ تا ۲۴ اسفندماه در جهت حمایت از زنان سرپرست خانوار خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مریم اردبیلی، معاون امور زنان شهرداری تهران در نشست خبری اظهار داشت: بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولید ملی از ۱۵ تا ۲۴ اسفندماه با حضور ۶۲۱ تولیدکننده در مراکز توانمندسازی کوثر، شهربانو، بازارچه‌های دائمی و سیار برگزار می‌شود.

وی افزود: همچنین ایستگاه‌های مترو، تجریش، صنعت، آزادی، سرسبز، شادمان، امام خمینی (ره)، ابن سینا، عبدل آباد محل‌های دیگر برگزاری نمایشگاه برای عرضه محصولات زنان سرپرست خانوار تهرانی است.

اردبیلی گفت: همچنین جنب ایستگاه قلهک، بازار گل محلاتی، بوستان ولایت، بوستان میعاد، بوستان لاله، میدان شهدا از دیگر نقاط اختصاص داده شده برای برگزاری نمایشگاه است.

وی بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولید ملی را دارای چند ویژگی دانست و گفت: این نمایشگاه اولاً از تولید به مصرف بانوان است و هزینه‌ها پایین آمده اما کیفیت بالاست.

معاون شهردار تهران بیان داشت: پوشاک، صنایع دستی، چرم و زیورآلات در نمایشگاه عرضه خواهد شد. برنامه‌هایی هم در تناسب با نیمه نخست ماه رمضان پیش بینی شده است.

وی یادآور شد: هدف ما از برگزاری این نمایشگاه‌ها و بازارچه‌ها، حمایت از زنان و خانواده‌ها و فراهم کردن فرصت‌های شغلی برای آنهاست. این اقدامات می‌تواند به توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه کمک کند.

اردبیلی با بیان اینکه از داخل شهرداری تهران بالغ بر ۵۰ میلیارد به مراکز کوثر سفارش دادیم، اظهار کرد: به عنوان مثال ۵ هزار ست البسه شرکت شهربان و حریم‌بان به مراکز کوثر سفارش داده شد. این کار باعث شد تا هم کیفیت کار ارتقا پیدا کند و هم قیمت کاهش یابد.

اردبیلی افزود: ۳۲۰ نفر از زندانیان زن که در حال حاضر در زندان‌های استان تهران به سر می‌برند؛ در راستای اهداف برنامه توسعه چهارم شهرداری، به کمک این مرکز توانسته‌اند شرایط جدیدی را تجربه کنند.

وی همچنین گفت: با هدف ایجاد یک مثلث همکاری بین شهرداری، کارآفرینان و زندانیان، ما اقدام به واگذاری ۸۵ قرارداد بدون تشریفات قانونی کرده‌ایم تا این زنان بتوانند به فضای کار و زندگی جدیدی دست یابند.

اردبیلی تأکید کرد: این ۳۲۰ زن، فرصتی برای بازگشت به خانواده‌های خود و جامعه پیدا کرده‌اند. این همکاری نزدیک میان شهرداری تهران و مجموعه زندان زنان، به فرآیند بازگشت این بانوان به جامعه و معیشت سالم کمک می‌کند.

وی همچنین اشاره کرد: در نمایشگاه‌های اخیر، تعدادی از این زنان نیز حضور دارند و توانسته‌اند با ارائه محصولات خود از جمله پوشاک، صنایع دستی و زیورآلات، به اقتصاد خانواده‌های خود کمک کنند.

اردبیلی با اشاره به افزایش متراژ کوثرها و ثبت ۲۳ هزار زن سرپرست خانوار در سامانه شهرداری تهران گفت: ما همچنین از فرزندان زیر ۱۸ سال این خانم‌ها حمایت می‌کنیم. در حال حاضر، ۱۵ هزار نفر از این فرزندان تحت پوشش مشاوره‌ای، مددکاری و حمایت تحصیلی ما قرار دارند. ما امیدواریم که بتوانیم به این قشر زحمتکش و ارزشمند جامعه کمک کنیم تا با مدیریت بهتر و مؤثرتر، مشکلات خود را پشت سر بگذارند.

وی در ادامه با اشاره به احیای پست مشاور شهردار در دوره جدید مدیریت شهری، اظهار داشت: این تصمیم به منظور کاهش دوگانگی‌ها و تعارضات میان پست‌های مختلف اتخاذ شد که باعث ایجاد تغییرات کیفی در مدل خدمات حوزه بانوان شد.

اردبیلی تاکید کرد: ما ناچاریم با تمامی معاونت‌های شهرداری در حوزه‌های مختلف همکاری کنیم تا بتوانیم جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی را تقویت کنیم و از ظرفیت‌های موجود در شهر بهره‌برداری کنیم. ضمن اینکه در حوزه زنان و خانواده، همکاری با بسیاری از دستگاه‌های دولتی، نهادهای حاکمیتی و مجموعه‌های خارج از شهرداری ضروری است. جایگاهی که امروز داریم، به ما این امکان را می‌دهد تا این همکاری‌ها را به خوبی پیش ببریم.

اردبیلی ادامه داد: مراحل یک لایحه در معاونت اجتماعی و فرهنگی ایجاد شد و تلاش ما بر این بود که ساختار را حجیم نکنیم، بلکه آن را چابک‌تر و ارتقا یافته‌تر کنیم. این طرح در نهایت به شورای شهر تهران ارائه شد و با رأی قاطع اعضای شورای شهر مصوب شد. اکنون هم ساختار در ستاد و هم در مناطق ابلاغ شده و در این مصوبه تصریح شده است که مشاور شهردار در امور بانوان باید رئیس مرکز خانواده نیز باشد. این انسجام مدیریتی در تصمیم‌گیری ها می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد.

اردبیلی همچنین گفت: ۱۶ اداره ذیل مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران است. مدیران بانوان در مناطق نیز زیر نظر شهردار مناطق قرار می‌گیرند و مدل کار را در این شبکه پیگیری خواهند کرد. همچنین به زودی دستوراتی صادر خواهد شد که در سازمان‌ها و شرکت‌های با تعداد پرسنل خانم زیاد یا ظرفیت پروژه بالا، دستیار حوزه زنان و خانواده مستقر شود. این اقدام نیز به گسترش شبکه کمک خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به افزایش ظرفیت‌های شهرداری تهران برای ارائه خدمات به زنان و خانواده‌ها اظهارداشت: این امر فرصتی مناسب برای استقرار و تثبیت مدل کارکرد حوزه زنان و خانواده در شهرداری تهران است.