شناسهٔ خبر: 71649521 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

احتمال فراخوان ۴۰۰ هزار نیروی ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی

منابع صهیونیستی از تصویب طرحی خبر دادند که امکان فراخوان ۴۰۰ هزار نظامی ذخیره ارتش این رژیم را فراهم می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه الجزیره به نقل از شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در جلسه صبح امروز خود با طرحی موافقت کرد که امکان فراخوان ۴۰۰ هزار نیروی ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی را فراهم می کند.

طبق بیانیه منتشرشده از سوی دفتر نتانیاهو، کابینه او با چارچوب‌های کلی پیشنهادی «استیو ویتکاف» نماینده آمریکا، برای برقراری یک آتش‌بس موقت در ماه رمضان و عید پاک یهودیان موافقت کرده است.

بر اساس این طرح، در روز نخست اجرای توافق، نیمی از اسرای اسرائیلی، اعم از زنده و کشته شده، آزاد خواهند شد. در صورت دستیابی به توافقی برای برقراری آتش‌بس دائمی، سایر اسرا نیز آزاد خواهند شد. این در حالی است که حماس مخالفت خود را با این طرح اعلام و آن را ناقض توافقی دانست که آمریکا آن را پیشنهاد داده و صهیونیست‌ها امضا کرده‌اند. حماس اعلام کرده است که تنها راه ادامه روند تبادل اسرا، آغاز مرحله دوم توافق آتش بس است.

در بیانیه دفتر نتانیاهو آمده است که اسرائیل همچنان حق بازگشت به جنگ را در صورتی که احساس کند روند مذاکرات آنگونه که می‌خواهد پیش نمی‌رود، برای خود محفوظ می‌داند.

رسانه‌های عبری‌زبان گزارش داده‌اند که تل آویو عملاً از مرحله دوم توافق تبادل اسرا عقب‌نشینی کرده و طرح پیشنهادی ویتکاف را در دستور کار قرار داده است. بر اساس گزارش شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، این پیشنهاد در واقع تمدید مرحله اول توافق است، نه ورود به مرحله دوم.

در حال حاضر، بر اساس برآوردهای مقامات اسرائیلی و آمریکایی، ۵۹ اسیر اسرائیلی همچنان اسیر هستند که از این تعداد، ۲۲ نفر زنده هستند و ۳۷ نفر دیگر کشته شدند.