شناسهٔ خبر: 71637132 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

افت ۱۸درصدی ارزش پول ملی در ۴۳ روز؛ قبل از استارت طرح استیضاح همتی دلار و سکه چند بودند؟

روزنامه ایران نوشت که طی یک بازه زمانی 43 روزه، ارزش پول ملی نزدیک به 18 درصد افت کرد.

صاحب‌خبر -
افت ۱۸درصدی ارزش پول ملی در ۴۳ روز!
کد خبر: 701936
|
۱۴۰۳/۱۲/۱۱ ۱۵:۰۰:۰۰

روزنامه ایران نوشت که طی یک بازه زمانی 43 روزه، ارزش پول ملی نزدیک به 18 درصد افت کرد.

به گزارش ایران، در بخش‌هایی از این گزارش می‌خوانید:

بررسی‌ها نشان می‌دهد که از زمان مطرح شدن موضوع استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی، دو بازار دلار آزاد و معاملات سکه (به عنوان پیشران بازارهای دارایی) با نوسان‌های بزرگی مواجه شده‌اند و حتی پس از اعلام وصول استیضاح وزیر اقتصاد، این نوسان‌ها به اوج خود رسیده است.

ماجرای استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد از 9 دی‌ماه با اظهارات حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو هیأت‌رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس شروع شد که «از طرح سؤال از وزیر اقتصاد در خصوص علت افزایش بیش از 39 درصدی نرخ ارز در دوره پنج‌ماهه آغاز به کار دولت» خبر داده بود. در این روز نرخ دلار بازار آزاد در کانال 79 هزار تومانی قرار داشت و سکه امامی 56 میلیون تومان فروخته می‌شد.

اما در 11 دی‌ماه، طرح استیضاح عبدالناصر همتی در 10 محور تهیه و در سامانه مجلس بارگذاری شد. این زمانی است که نرخ دلار در فاصله دو روز، دو هزار تومان بالاتر فروش رفته، اما سکه امامی واکنش چندانی به آن نداشته است. 5 روز بعد، طرح استیضاح با 75 امضا تحویل هیأت‌رئیسه مجلس شد.

 یکم اسفندماه، پس از بیش از 40 روز اظهارات ضد و نقیض، استیضاح وزیر اقتصاد با 91 امضا در صحن مجلس اعلام وصول شد، اما هزینه بازی‌های سیاسی در حوزه استیضاح، خود را در به‌هم‌ریختگی بازارها نشان داد. نرخ دلار بازار آزاد یک روز پس از اعلام وصول استیضاح همتی وارد کانال 93 هزار تومانی شده بود و سکه امامی نیز در کانال 76 میلیون تومان معامله می‌شد.در واقع طی یک بازه زمانی 43 روزه، ارزش پول ملی نزدیک به 18 درصد افت کرد.

برچسب‌ها: