شناسهٔ خبر: 71585175 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

عده‌ای در کشور تورم ۴۰ درصدی را به عنوان یک اصل اقتصادی پذیرفته‌اند

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: تفکری در کشورمان وجود دارد مبنی بر اینکه تورم ۳۰ الی ۴۰ درصد به عنوان یک اصل اقتصاد ایران پذیرفته شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محسن زنگنه، در نطق میان دستور جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۸ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی، گفت: امروز سوالی در جامعه مطرح است که آیا قرار است تورم و قیمت ارز مهار شود یا خیر که در برابر این سوال دو تفکر حاکم است؛ یک تفکر معتقد است تحت هر شرایطی نمی‌شود کاری کرد و هر کسی بیاید همین است. این فکر معتقد است که تورم ۳۰ الی ۴۰ درصد به عنوان یک اصل اقتصاد ایران پذیرفته شده است. در این تفکر سیاست شناور مدیریت شده ارزی به شناور رها شده تفسیر می‌شود و بالا رفتن ارز را تئوریزه می‌کند. این تفکر چون کارآمدی و راهبرد و حرف جدیدی برای ارز ندارد، بالا رفتن قیمت ارز و ایجاد تورم را تئوریزه می‌کند.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اما در برابر این تفکر، تفکری وجود دارد که می‌گوید می‌شود کاری کرد، می‌شود تورم را مهار کرد، می‌شود ارز را مهار کرد، اما دو پیش نیاز دارد که پیش نیاز اول، تفکر است؛ وقتی مشاور ارشد یک مقام عالی رتبه اقتصادی توئیت می‌زند که دلار با افزایش ریسک‌های سیاسی افزایش می‌یابد و توصیه می‌کند که باید ارز توافقی را به ارز آزاد برسانیم، چگونه می‌شود انتظار اقدام مناسب را داشت؟

وی با اشاره به پیش نیاز دوم و هماهنگی اجزای دولت با یکدیگر، اظهار کرد: بحث ارز توافقی در بانک مرکزی مصوب نشد، بلکه در ستاد اقتصادی دولت و به رغم مخالفت صاحبان سیاست‌های پولی و به اصرار برخی از وزرا در دولت مصوب می‌شود و این به این معناست که قرار است ارز نیمایی جمع شود و همه ارزهای خودشان را در بازار توافقی کشف قیمت کنند.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: جالب این است که به رغم اینکه در جلسه هیئت دولت تاکید می‌شود که کسی در این زمینه مصاحبه نکند، اما برخی از وزرا دو هفته قبل از ابلاغ بانک مرکزی مصاحبه می‌کنند. نتیجه این قبیل مصاحبه‌ها این شد که شرکت‌های پتروشیمی، فولادی و پالایش‌ها ارز خودشان را به نیما نیاوردند و عرضه ارز در نیما به ۲۰ میلیون دلار در روز رسید، در حالی که به طور عادی عرضه در نیما ۲۰۰ میلیون دلار بود.

زنگنه ادامه داد: وقتی پتروشیمی‌ها ارز خود را نمی‌آورند و وقتی ارز فولادی‌ها با تأخیر می‌آید و پالایشی‌ها با تأخیر می‌آیند، یعنی کشف قیمت شما از ۵۶ به ۶۹ خواهد رسید. باید بدانید ارزی که امروز از شما ۵۳ هزار تومان خریداری می‌کنند و دو هفته دیگر ۶۹ هزار تومان خریداری خواهند کرد، در این شرایط دیگر ارز خود را عرضه نخواهید کرد. به واقع، این مسئله باعث شد تا عرضه ارز در بازار توافقی با محدودیت شروع شده و قیمت بالا رفت.

وی بیان کرد: همچنین در حالی که قیمت ارز ۶۹ و ۷۰ هزار تومان شد، یک بزرگواری گفت که قیمت واقعی ارز ۷۳ هزار تومان است. این موضوعات به تحریم ربطی ندارد و اگر ما به دنبال ایجاد بازار ارز توافقی هستیم، نباید دو هفته قبل در این زمینه توئیت زده و عرضه ارز را در نیما محدود کنیم تا قیمت رشد کند.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر امروز تفکری حاکم است که می‌گوید باید ارز توافقی را به ارز آزاد برسانیم، چطور می‌توان از مهار قیمت‌ها صحبت کرد؟ البته تکلیف ما در مجلس کمک به دولت است و تا آخر هم بر همین عهد می‌مانیم.