شفقنا- مطالعهای کویتی نشان داده است که بیدار ماندن مداوم به مدت ۲۴ ساعت میتواند رفتار سلولهای ایمنی در جوانان سالم را تغییر دهد و این سلولها را شبیه به سلولهای افراد چاق کند.
به گزارش شفقناِ وبگاه آرتی عربی نوشت: »فاطمه الراشد از انستیتو دیابت دسمان در کویت میگوید که نتایج ما بر یک چالش رو به رشد سلامت عمومی تأکید میکند. پیشرفتهای تکنولوژیکی، افزایش زمان استفاده از صفحه نمایش و تغییرات در عادات اجتماعی، همگی عواملی هستند که به طور فزایندهای ساعات خواب منظم را مختل میکنند. این اختلال در خواب تأثیرات عمیقی بر سلامت ایمنی و رفاه عمومی دارد«.
به طور کلی، متخصصان به بزرگسالان توصیه میکنند که برای حفظ سلامتی و کمک به بدن در مبارزه با عفونت، هر شب ۷ تا ۹ ساعت بخوابند. بیخوابی با بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی عروقی که اغلب ناشی از التهاب مزمن هستند، مرتبط دانسته شده است.
التهاب مزمن وضعیتی است که در آن سیستم ایمنی بدن حتی پس از از بین رفتن تهدید، به واکنش نسبت به بیماری یا آسیب ادامه میدهد.
تیم الراشد که در این مطالعه قصد داشتند تأثیر خواب را بر سلولهای ایمنی در بدن ارزیابی کنند، الگوهای خواب ۲۳۷ بزرگسال سالم با انواع مختلف اندام را مورد مطالعه قرار دادند و نمونههای خون آنها را برای تعیین سطح نشانگرهای التهاب و مونوسیتها (سلولهایی که در رگهای خونی گشت میزنند تا تهدیدات احتمالی را شناسایی کنند و سلولهای آسیب دیده، بقایا و عوامل بیماریزا را برای کمک به حفظ پاسخ ایمنی بدن از بین ببرند) تجزیه و تحلیل کردند.
آنها دریافتند که شرکتکنندگان چاق، از کیفیت خواب ضعیف، سطح بالای التهاب مزمن با شدت پایین و تعداد بیشتری از مونوسیتهای غیر کلاسیک در مقایسه با همتایان لاغر خود رنج میبردند.
سپس پنج شرکتکننده لاغر در یک چالش محرومیت از خواب ۲۴ ساعته شرکت کردند. محققان دریافتند که کمبود خواب، رفتار و ویژگیهای مونوسیتهای آنها را تغییر داده و آنها را شبیه به مونوسیتهای شرکتکنندگانی کرده است که چاق بودند.
محققان نشان میدهند که محرومیت از خواب ممکن است با افزایش مونوسیتهای غیر کلاسیک که در التهاب نقش دارند، التهاب مرتبط با چاقی را تشدید کند.
الراشد قصد دارد به بررسی تأثیر محرومیت از خواب بر سلولهای ایمنی و تعیین اینکه آیا میتوان این تغییرات را از طریق تغییرات رفتاری معکوس کرد، ادامه دهد.
در حال حاضر، توصیه میشود از بیخوابی تمام شب خودداری شود. اگر در خوابیدن مشکل دارید، میتوانید ورزشهای تنفسی، تصویرسازی ذهنی، ترفندهای ذهنی، حذف نویز یا برخی از مکملهای غذایی را امتحان کنید.
این یافتهها روز دوشنبه در مجله Journal of Immunology منتشر شد.