به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مایکل کراتسوس گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای ریاست دفتر سیاست علم و تکنولوژی، کشور چین را اصلی ترین رقیب آمریکا در هر دو حوزه نامید و هشدار داد که آینده در دستان کسی است که در این دو بخش کلیدی پیشتاز باشد.
وی در جلسه بررسی صلاحیت خود در مقابل سناتورهای آمریکایی گفت: چین رقیب برجسته ژئوپولیتکی ما در هر دو حوزه و اصلی ترین رقیب علمی و تکنولوژی ماست.
کراتسوس افزود: شکل نظم جهانی در آینده از سوی کسی تعیین می شود که در زمینه های هوش مصنوعی، کوانتوم، هستهای و دیگر تکنولوژی های مهم و نوظهور پیشتاز باشد. پیشروی چین در همجوشی هستهای، تکنولوژی های کوانتومی و سیستم های خودکار، بر ضرورت کار هر چه بیشتر در این زمینه تاکید می کند.
وی در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ به عنوان مدیر ارشد تکنولوژی و مدیر آژانسی که هم اکنون برای ریاست آن نامزد شده، خدمت کرده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته فرمانی اجرایی را امضا کرد که در آن یک ضرب الاجل 180 روزه برای یک برنامه اقدام هوش مصنوعی صادر کرد تا برای حفظ و ارتقای برتری هوش مصنوعی جهانی در آمریکا به منظور ترویج شکوفایی انسان، رقابت اقتصادی و امنیت ملی، سیاستی را ایجاد کند.
در همین حال، یک مقام کاخ سفید در گفتگو با رویترز اعلام کرد ترامپ روز جمعه به کمیته سرمایه گذاری خارجی آمریکا دستور داد تا سرمایه گذاری چین در زمینه های استراتژیک را محدود کند.
این در حالی است که چند روز پیش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد قصد دارد تعرفه حدود 25 درصدی بر خودروهای وارداتی، تراشههای نیمه رسانا و محصولات دارویی وارداتی به کشورش، اعمال کند.
وی درباره تاریخ دقیق وضع این تعرفه ها بر دارو و نیمه رساناها حرفی نزد اما گفت که می خواهد برای تولیدکنندگان دارو و تراشه های نیمه رسانا زمان بخرد تا کارخانه هایی را در آمریکا به راه بیاندازند تا بدین ترتیب از این تعرفه ها در امان بمانند.
در همین حال لای چینگ ته، رئیسجمهور تایوان در واکنش به تهدیدهای تعرفهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و فشار وی بر صنعت تراشه کشورش، متعهد شد که خریدها و سرمایهگذاریهای تایوان در آمریکا را افزایش دهد.
چین در سالهای اخیر تلاش کرده است وابستگی خود به فناوریهای خارجی را کاهش دهد و در زمینه تولید نیمهرساناها به خودکفایی برسد. با این حال، تراشههای تولیدی چین همچنان از رقبای بینالمللی نظیر انویدیا (Nvidia) و تجهیزات تولیدی آسمی هلند چندین نسل عقبتر هستند.
انتهای پیام/
∎