به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمدمهدی حاجیلوئی محب در نشست خبری این رویداد با بیان اینکه امیدواریم این طرح به نتایجی که برای آن پیش بینی شده دست یابد، افزود: اولین رویداد ملی ایدهپردازی قرآن و دانشگاه طراحی شده است تا بتوانیم کارهای قرآنی را در دانشگاهها بر مبنای خردورزانه پیش ببریم. به همین دلیل، پژوهشگاه به این موضوع ورود پیدا کرد.
حاجیلوئی محب با اشاره به اهداف اجرای این طرح ادامه داد: هدف ما از اجرای این طرح، توسعه فرهنگ قرآنی در دانشگاهها، ترویج سبک زندگی قرآنی، ایجاد الفت و انس با قرآن و حمایت از نخبگان قرآنی در دانشگاهها است.
وی همچنین به استقبال خوب دانشجویان از این رویداد اشاره کرده و گفت: تعداد مشارکت دانشجویان در این رویداد بسیار خوب بوده و استقبال فضای دانشجویی و قرآنی از این طرح قابل توجه است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی افزود: هدف اصلی ما از برگزاری این رویداد، تهیه یک بسته جامع برای ترویج و توسعه قرآن در دانشگاههاست که بر روی آن کار علمی صورت گرفته است. این ایدهها شتابدهی شده و بسته جامع ایدههای قرآنی در دانشگاهها ایجاد میشود. کل فرایند توسط دبیرخانه عترت و قرآن دانشگاهها پیگیری میشود.
وی ادامه داد: به نظر میآید این فرایند، یک تدبیر جدید است و تا کنون ۴۰۰ گروه دانشجویی در این رویداد ثبتنام کردهاند که نشان از استقبال دانشجویان از این طرح دارد.
در ادامه، محمد حسین امید خدا، رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی گفت: نظام آموزش عالی کشور با چالشهای مختلفی مواجه است و برگزاری رویدادهای قرآنی میتواند به کاهش این چالشها و ترویج فرهنگ قرآنی و گسترش اخلاق معنویت در فضای دانشگاهها کمک کند. همچنین این رویداد میتواند در تقویت هویت ملی و کاهش آسیبهای اجتماعی مؤثر باشد.
امید خدا به محورهای ایدهپردازی این رویداد اشاره کرد و گفت: «محورهای ما شامل روشهای نوین ترویج قرآن در میان دانشجویان، نقش فناوریهای روز در توسعه فرهنگ قرآنی، راهکارهای کاربردی برای انس بیشتر با قرآن، قرآن و سبک زندگی دانشجویی و نقش قرآن در توسعه فناوریهای روز است.
وی ادامه داد: یک بخش نیز برای تجربهنگاری در نظر گرفته شده است که در آن کارهای موفق جمعآوری شده و در قالب یک بسته جامع به دانشگاهها برای اجرایی شدن ارائه میشود.
وی همچنین اعلام کرد: آغاز این رویداد از ماه مبارک شعبان و ۱۵ بهمنماه بوده و تا امروز ۴۰۰ گروه ایده در سامانه ثبت شدهاند. مهلت شرکت علاقمندان تا ۲۵ اسفند تمدید شده است تا دانشجویان ایدهها و تجارب خود را در حوزههای برنامههای موفق قرآنی ثبت کنند.
وی افزود: بحث داوری ایدهها آغاز شده و بهترین تجارب این حوزه احصا میشود. در مرحله بعد، بین ۲۰ تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۴، گروههای منتخب دعوت خواهند شد و با روشهای شتابدهی، ایدههای جذاب عملیاتی میشوند. جوایزی نیز در نظر گرفته شده است: به مقام اول ۱۵ میلیون تومان، به مقام دوم ۱۲ میلیون تومان و به مقام سوم ۱۰ میلیون تومان اهدا خواهد شد.
براساس این گزارش، دانشجویان علاقمند برای ثبت ایدههای قرآنی خود میتوانند به سایت https://maraa.ir مراجعه کنند.