روزنامه جوان: بحران برق زمستان ۱۴۰۳، تنها نتیجه یک فصل سرد نیست، بلکه حاصل دههها سوءمدیریت، عدم تنوعبخشی انرژی و فرسودگی سیستماتیک است.
اکنون شبکه برق کشور در مخاطره جدی قرار گرفته است. وزیر نیرو ابتدا وعده داد با اجرای خاموشیهای دو ساعته، ناترازی انرژی جبران میشود، اما رئیسجمهور، این محاسبات را اشتباه و غیرواقعی خواند. سپس وعده «رفع ناترازی تا زمستان ۱۴۰۴» مطرح شد، در حالی که کارشناسان معتقدند بدون بارشهای شدید یا کاهش دما، این وعده محقق نخواهد شد.
در مرحله دیگری وزارت نیرو ادعا کرد با اجرای ۱۴ پروژه بزرگ و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، تابستان ۱۴۰۵ را بدون خاموشی سپری خواهد کرد، اما واقعیت این است که شدت مصرف انرژی در ایران چهار برابر کشورهای توسعهیافته است و بدون تغییر الگوی مصرف و سرمایهگذاری کلان در نوسازی زیرساختها، این وعدهها به سرنوشت سالهای گذشته دچار خواهند شد.
بحران برق زمستان ۱۴۰۳، تنها نتیجه یک فصل سرد نیست، بلکه حاصل دههها سوءمدیریت، عدم تنوعبخشی انرژی و فرسودگی سیستماتیک است. تا زمانی که متولی بخش انرژی نوسازی زیرساختها و جذب فناوریهای نوین انرژی متمرکز نباشد، عبور از شرایط فعلی غیرممکن است. ابراهیم خوش گفتار، رئیس سابق سندیکای صنعت برق با اشاره به لزوم جذاب کردن سرمایه گذاری برای فعالان این حوزه گفت: «۱۰ سال است نرخ برق نیروگاهها را تغییر ندادهاند، طبیعی است هیچ کس حاضر به سرمایهگذاری نیست.»
در هر صورت طبق گزارشها پیک مصرف برق تابستان ۱۴۰۳ بالغ بر ۷۹هزار و ۸۷۲ مگاوات بوده که نسبت به پیک تابستان ۱۴۰۲ بهمیزان ۷/۸ درصد رشد را نشان میداد، اگر بههمین میزان در تابستان ۱۴۰۴ رشد مصرف پیک را شاهد باشیم، پیک مصرف برق تابستان آینده به ۸۶هزار و ۸۰۰ مگاوات میرسد.
انتهای پیام