نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
هفتم اسفند 1354؛ کنفرانس بازار پول و سرمایه ایران و آمریکا در تهران برگزار میشود
کنفرانس بازار پول و سرمایه ایران و آمریکا 12 اسفند با سخنان هوشنگ انصاری، وزیر امروز اقتصادی و دارایی در هتل هیلتون تهران آغاز به کار خواهد کرد.
برای شرکت در این کنفرانس دیوید راکفلر، رئیس هیاتمدیره چیس مانهاتان بانک آمریکا همراه بیش از 50 نفر از روسای بانکها و سرمایهداران بزرگ آمریکا و کارشناسان پولی و مالی آن کشور ظرف چند روز آینده به تهران خواهد آمد.
تقویت بازار سرمایه و پول در ایران یکی از هدفهای کنفرانس سرمایهگذاری آمریکا در ایران است، زیرا مرکزیت تهران برای انجام امور مالی بینالمللی به تسریع اجرای برنامههای مختلفی که ازسوی بخش خصوصی و بخش دولتی اجرا می شود کمک فراوان کرده و سرمایهگذاران داخلی نیز امکان خواهد یافت که برای تامین سرمایه جهت اجرای پروژههای گوناگون از این مرکز کمک های لازم را دریافت دارند.
هفتم اسفند 1364؛ آمریکا برای نجات ارزش دلار مساله نفت را پیش کشید
آیتا... موسوی اردبیلی، رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به توطئههای گوناگون ابرقدرتها و محاصره اقتصادی به مساله جنگ نفت پرداخت و گفت: آمریکا برای اینکه دلارش را از خط سقوط حتمی نجات دهد، مساله نفت را پیش کشید تا به ملتهای صادرکننده نفت ضربه بزند و نفت را قربانی دلار کرد.
کشورهای صنعتی برای اینکه اقتصادشان فلج نشود و سیستم پولی خودشان را حفظ نمایند، مساله وفور نفت را در بازار جهانی عنوان کردند.
در حالی که عامل اصلی مبارزه با ازدیاد نفت در بازار با بستن شیر نفت به مدت محدود امکانپذیر است.
هفتم اسفند 1374؛ تمام سکههای پیشفروش شده طی دو هفته آینده توزیع می شود
رشد اقتصادی کشور طی 9 ماه امسال مثبت بوده و تا پایان سال 74 ادامه خواهد داشت.
دکتر محسن نوربخش، رئیسکل بانک مرکزی به تشریح عملکرد مالی و پولی دولت در بخشهای مختلف اقتصادی پرداخت و گفت: تراز مالی دولت در بخشهای مختلف اقتصادی پرداخت و گفت: تراز مالی دولت در پایان آذرماه امسال متعادل و نسبت به هزینههای عمرانی به هزینههای جاری 31 درصد بوده است که نسبتی مطلوب به شمار میآید.
نوربخش در مورد عملکرد اقتصادی کشور در بخش بازرگانی خارجی گفت: طی 9 ماه امسال در مجموع 13 میلیارد و 800 میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر شده که 2 میلیارد و 600 میلیون دلار آن را کالاهای غیرنفتی تشکیل میدهد.
رئیسکل بانک مرکزی در ادامه با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون ایران تمامی تعهدات ارزی خود را به موقع پرداخت کرده است، گفت: تاکنون حدود 50 درصد (معادل 15 میلیارد دلار) از کل بدهیهای معوقه مربوط به سالهای گذشته پرداخت و 15 میلیارد دلار باقیمانده زمانبندی دوباره شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر کل تعهدات جاری کشور بالغبر 23 میلیارد دلار است که حدود 8 میلیارد دلار آن را تعهدات جدید تشکیل میدهد و براساس بازپرداخت به موقع آن مشکلی نداریم.
دکتر نوربخش گفت: تا پایان دیماه امسال حدود 5 میلیارد دلار از تعهدات جاری و معوقه پرداخت شده است. سال آینده نیز حدود 3 میلیارد دلار از تعهدات معوقه و سال 76 حدود 3.5 میلیارد دلار آن باید پرداخت شود و براساس زمانبندی مجدد بدهیها، این بازپرداختها تا سال 1379 ادامه خواهد داشت.
رئیسکل بانک مرکزی ایران با اشاره به آرامش بازار طلا و ارز در ماههای اخیر گفت: این آرامش سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: تمامی سکههای بهار آزادی پیشفروش شده، طی دو هفته آینده توزیع می شود.
هفتم اسفند 1384؛ حذف 90 درصد از اعتبارات «خارج از شمول»
مخبر کمیسیون تلفیق گفت: کمیسیون تلفیق مجلس در راستای ایجاد انضباط مالی در بودجه 1385، اعتبارات خارج از شمول را به 10 درصد آن کاهش داد، یعنی 90 درصد از آنچه دولت به عنوان اعتبارات خارج از شمول پیشنهاد داده بود، حذف کرد.
به گفته مفتح، کمیسیون تلفیق مجلس، از اعتبارات عمرانی تنها سقف دو در هزار، از اعتبارات سرمایهای شرکتهای دولتی یک در هزار، از اعتبارات جاری و اختصاصی دولت یک و نیم در هزار و از اعتبارات هزینه شرکتهای دولتی نیم در هزار می تواند خارج از شمول هزینه شود.
∎