شناسهٔ خبر: 71553050 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

قیمت طلا و دلار به سرازیری افتاد/ بازارساز میدان‌دار شد

اقتصادنیوز : فعالان بازار ارز، به نوسان‌های مختصر قیمت دلار در کریدور نهم واکنش نشان داده‌اند و در بخش طلا و سکه، تاثیرات تغییرات جهانی و نوسانات داخلی خود را نشان داده‌اند. در این وضعیت، روند اصلاحی و سکوت بازار، از شرایط نامشخص سیاسی و اقتصادی حکایت دارد.

صاحب‌خبر -
 

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا، سکه و ارز امروز شاهد نوسان منفی قیمت‌ها همراه با از دست دادن کانال توسط دلار و سکه بود؛ روندی که پس از افزایش نسبی در چند روز گذشته محتمل بود و در حال حاضر، فعالان بازار ارز این نوسان محدود را بخشی از روند طبیعی بازار می‌دانند و معتقدند عرضه و تقاضا در وضعیت تعادل نسبی قرار دارد.

این گروه، عامل تعادل را عدم وجود اخبار جدید و بلاتکلیفی درباره رویدادهای سیاسی کشور می‌دانند که موجب می‌شود تا قیمت دلار در یک محدوده مشخص و نوسان‌های محدود باقی بماند.

دلار و درهم در نوسان محدود: بازار ارز در انتظار سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات را بدون تغییر نسبت به یک‌شنبه در پله دوم کانال سوم کریدور نهم بازگشایی کرد و در ابتدا با نوسان مثبت ۱۰۰ تومانی پیش‌روی کرد و سپس با تغییر روند و نوسان منفی به کانال دوم برگشت و بین پله اول کانال سوم و پله نهم کانال دوم در معامله بود و در نهایت در پله هفتم کانال دوم از کریدور نهم قرار گرفت.

قیمت دلار هرات هم معاملات را با گپ منفی ۹۰۰ تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته، در کانال سوم کف دامنه ۹۰ هزار تومان بازگشایی کرد و با نوسان منفی به کانال دوم برگشت و تا پله سوم این کانال پایین آمد.

با توجه به وضعیت فعلی بازار، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند در کوتاه‌مدت، قیمت دلار در محدوده کانال دوم و سوم کریدور نهم نوسان خواهد کرد و در صورتی که سیاست‌های پولی و ارزپاشی بانک مرکزی ادامه یابد و شرایط سیاسی کشور همچنان بلاتکلیف باشد، دلار احتمالاً روند نزولی را آغاز خواهد کرد و ممکن است به کف کانال هشتم کریدور نهم برسد. البته در صورت وقوع اخبار مثبت اقتصادی یا تغییرات در سیاست‌های پولی، احتمال بازگشت قیمت دلار به سطوح بالاتر وجود دارد.

قیمت درهم امارات هم فعالیت خود را با گپ مثبت ۲۵۰ تومانی نسبت به روز گذشته در سطح ۲۵ هزار و ۶۰۰ تومان آغاز کرد و با نوسان منفی تا مرز ۲۵ هزار و ۴۵۰ تومان پایین آمد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم که روز گذشته منفی بود، امروز با افزایش ۵۶۵ تومان محاسبه شد.

امروز کانال نرخ‌دهی درهم امارات در مقایسه با روزهای گذشته زودتر از روال روزانه، حوالی ساعت ۱۳:۴۵ معاملات را به پایان رساند. به گفته معامله‌گران، بازار امروز درهم امارات به طور غیرمعمول ساکت و آرام بوده است. این گروه، معتقدند که به دلیل کاهش تقاضا و احتیاط فعالان بازار، حجم معاملات به شدت پایین آمده و بازار هیچ‌گونه تحرکات قابل توجهی را تجربه نکرده است. این آرامش غیرمنتظره ممکن است به دلیل انتظار برای تحولات جدید سیاسی یا اقتصادی باشد که معامله‌گران ترجیح داده‌اند قبل از هر تصمیم مهم، به نوعی وقفه ایجاد کنند. این وضعیت نشان‌دهنده عدم قطعیت در بازار است که به احتمال زیاد منجر به سکون فعلی شده است.

تحلیل‌گران معتقدند سطح حمایت قدرتمند درهم در محدوده ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان قرار دارد و شکست آن نیازمند فشار فروش سنگین است. در صورتی که دلار هرات و تهران صعودی شوند و تقاضای حواله‌ای رشد کند، احتمال شکست مقاومت ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان تقویت می‌شود. با این حال، مقاومت عرضه‌کنندگان در این سطح می‌تواند روند صعودی را متوقف کرده و بازار را وارد فاز اصلاحی کند.

از سوی دیگر، بازار ارز رسمی هم شاهد نوسان مثبت قیمت دلار و یورو بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با افزایش ۶۹ هزار و ۶۹۶ تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن هم با گپ مثبت به ۶۷ هزار و ۷۹۷ تومان رسید. یورو هم با گپ منفی ۷۲ هزار و ۸۷۸ تومان معامله شد و حواله یورو هم ۷۰ هزار و ۸۹۳ تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات هم در بازار رسمی افزایش یافت و به ۱۸ هزار و ۹۷۷ تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و ۴۶۰ تومان معامله شد.

بازار ارز در حال حاضر در شرایطی نسبتاً آرام و کم‌نوسان به سر می‌برد و به عقیده معامله‌گران این وضعیت نشان‌دهنده تعادل نسبی میان عرضه و تقاضاست که به‌طور موقت از نوسانات شدید جلوگیری کرده است.

این تحلیل‌ها نشان می‌دهند ارزپاشی و سیاست‌های پولی بانک مرکزی در تلاش است تا قیمت دلار را در مرزهای کانال‌های دوم تا چهارم کریدور نهم حفظ کند و از رشد بیش از حد آن جلوگیری کند. بازارساز با افزایش عرضه ارز در بازار سعی دارد تا از بالا رفتن غیرمنتظره قیمت‌ها جلوگیری کند. بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که اگر سیگنال‌های مثبت از سوی سیاست‌گذاران به بازارهای مالی ارسال شود، قیمت دلار می‌تواند به کف کانال دوم کریدور نهم بازگشته و روند نزولی خود را آغاز کند. این روند اصلاحی می‌تواند به عنوان فرصتی برای بازگشت بازار به تعادل در نظر گرفته شود.

در این شرایط، تحلیلگران معتقدند که ممکن است در صورتی که قیمت دلار به کف خود در کانال هشتم کریدور نهم برسد، روند نزولی جدیدی آغاز شود. اصلاحات قیمت معمولاً پس از نوسانات شدید در بازارها صورت می‌گیرد و در این دوره، بسیاری از فعالان بازار به تاثیرات سیاسی و تغییرات نرخ عرضه در بازار توجه دارند. همچنین، تشدید حضور بازارساز در روزهای اخیر نشان‌دهنده اهمیت کنترل نوسانات است که می‌تواند باعث کاهش فشار در سمت تقاضا و تعدیل قیمت‌ها شود.

رفت و برگشت قیمت بیت کوین

به گزارش اقتصادنیوز، در بازار ارزهای دیجیتال، قیمت بیت کوین امروز در ابتدا در سطح ۹۵ هزار و ۴۲۰ دلار آغاز به کار کرد، اما در طول روز شاهد نوساناتی بود که موجب تغییرات قابل توجه در روند قیمتی آن شد. پس از شروع معاملات، قیمت بیت کوین به طور موقت وارد کانال ۹۶ هزار دلار شد، که به نظر می‌رسید برخی از معامله‌گران به‌دنبال تثبیت قیمت در این سطح بودند. با این حال، پس از مدتی، قیمت بیت کوین دوباره به محدوده ۹۵ هزار دلار برگشت و در حال حاضر در سطح ۹۵ هزار و ۸۶۶ دلار در حال معامله است.

تحلیلگران تکنیکال معتقدند برای پیش‌بینی روند آینده بیت کوین، باید به سطوح حمایتی و مقاومتی کلیدی توجه کرد. در حال حاضر، سطح حمایتی بیت کوین در حدود ۹۳ هزار و ۷۸۵ دلار قرار دارد و در صورتی که قیمت این ارز دیجیتال بتواند در بالای این سطح باقی بماند، احتمال ادامه روند صعودی به سمت مقاومت‌های بعدی در محدوده ۱۰۴ هزار و ۶۹۰ دلار وجود دارد. این مقاومت‌ها به‌عنوان اهداف کوتاه‌مدت برای رشد قیمت در نظر گرفته می‌شوند.

اما اگر قیمت بیت کوین نتواند حمایت ۹۳ هزار و ۷۸۵ دلار را حفظ کند، به سمت نواحی پایین‌تر مانند ۸۸ هزار دلار خواهد رفت. این نواحی می‌توانند به‌عنوان سطح حمایتی جدید عمل کنند و در صورت شکست آن‌ها، فشار فروش در بازار افزایش خواهد یافت و قیمت می‌تواند به سطوح پایین‌تر مانند ۸۴ هزار دلار برسد.

از سوی دیگر، قیمت تتر که در ۲۴ ساعت گذشته در محدوده ۹۱ هزار و ۲۰۰ تومان تا ۹۲ هزار و ۴۹۰ تومان در نوسان بود، در حال حاضر با قیمت ۹۲ هزار و ۲۴۰ تومان در حال معامله است. تتر که به‌عنوان یک استیبل‌کوین شناخته می‌شود، معمولاً نوسانات کمتری نسبت به سایر ارزهای دیجیتال دارد و در شرایط کنونی، تغییرات قیمت آن تحت تأثیر تقاضا برای دارایی‌های امن قرار دارد.

تحلیلگران تکنیکال پیش‌بینی می‌کنند اگر قیمت از مرز مقاومتی ۹۳ هزار و ۱۹۰ تومان عبور کند، می‌تواند به سمت سطوح بالاتر حرکت کند و قیمت آن به ۹۵ هزار تومان برسد. با این حال، در صورتی که تقاضا کاهش یابد یا فشار فروش در بازار زیاد شود، تتر ممکن است به سطح حمایتی ۹۰ هزار و ۲۱۰ تومان بازگردد. این سطح حمایتی می‌تواند مانع از ریزش بیشتر قیمت شود و احتمالاً باعث تثبیت قیمت در محدوده‌های پایین‌تر خواهد شد.

رکود در بازار طلا؛ از پیش‌فروش سکه تا تاثیرات جهانی بر قیمت‌ها

بازار طلا و سکه امروز، همراه با نوسانات قیمتی در سطح جهانی و داخلی، روند کاهشی را تجربه کرد.

با این حال،‌ قیمت طلای جهانی که روز گذشته در محدوده ۲۹۳۶ دلار قرار گرفته بود، بامداد روز جاری با روند نزولی تا سطح ۲۹۲۱ دلار پایین آمد و با تغییر روند و افزایش تا محدوده ۲۹۴۵ دلار بالا رفت و ادامه معاملات را در محدوده کوتاه هفت دلاری بین این مرز و ۲۹۳۸ دلار نوسان داد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله‌گران فنی معتقدند حمایت قوی ۲۹۲۱ دلار برای طلا به‌واسطه تقاضای امن و نگرانی‌های اقتصادی همچنان پا برجاست. مقاومت پیش روی طلا هم در سطح ۲۹۵۴ دلار قرار دارد که عبور از آن نیازمند تضعیف دلار جهانی یا کاهش سود اوراق قرضه است. چشم‌انداز تصمیمات فدرال رزرو و داده‌های اقتصادی آمریکا از جمله نرخ رشد اقتصادی و تورم، می‌توانند نقش کلیدی در تعیین مسیر آتی طلا داشته باشند.

از سوی دیگر،‌ قیمت طلای آبشده معاملات را در سطح ۲۹ میلیون و ۲۸۹ هزار تومان آغاز کرد و با کاهش به مرز ۲۸ میلیون و ۳۰ هزار تومان رسید و در زمان نگارش این گزارش در کف این کانال در معامله بود. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب طلای آبشده به ۱.۷ درصد رسید و ۴۹۴ هزار تومان محاسبه شد.

تحلیل‌گران محدوده حمایتی طلای آبشده را در ۲۸ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان پیش‌بینی می کنند و بر این باورند که هرگونه اصلاح تا این سطح به دلیل تقاضای بالا متوقف خواهد شد. از سوی دیگر، مقاومت کلیدی در ۲۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌تواند مانع از ادامه صعود شود، مگر آنکه افزایش شدید قیمت دلار یا جهش قابل توجه طلای جهانی شرایط بازار را تغییر دهد.

امروز قیمت سکه امامی هم معاملات روزانه را در سطح ۷۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بازگشایی کرد و با روند نزولی به کانال ۷۶ میلیون تومان افتاد و تا مرز ۷۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پایین آمد. قیمت سکه امامی در زمان نگارش این گزارش ۷۶ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بود. حباب سکه امامی هم با یک درصد افزایش ۱۹ درصد برآورد و معادل ۱۲ میلیون و ۲۶۴ هزار تومان است.

نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب ۴۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در معامله بودند و سکه گرمی ۱۱ میلیون تومان نرخ‌گذاری شد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، تکنیکالیست‌ها سطح حمایتی سکه را در ۷۶ میلیون تومان تعیین کرده‌اند و معتقدند رشد انتظارات تورمی و صعود دلار می‌تواند بازار را به سمت مقاومت ۷۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هدایت کند. با این حال، در صورت کاهش تقاضا یا فشار فروش، احتمال بازگشت به زیر سطح حمایتی و اصلاح به کانال پایین‌تر وجود دارد. تصمیمات سیاسی و اقتصادی داخلی و تغییرات انتظارات تورمی می‌توانند مسیر آتی سکه را تعیین کند.

در بازار طلا و سکه، اگر روند افزایشی قیمت جهانی طلا ادامه یابد، قیمت طلا و سکه احتمالاً در مسیر صعودی قرار خواهند گرفت. البته در کوتاه‌مدت، اصلاحات قیمت طلا و سکه به دلیل پیش‌فروش سکه و نوسانات داخلی محتمل است، اما در صورتی که این اصلاحات سطح حمایت را حفظ کنند، می‌توان انتظار داشت که بازار طلا و سکه به روند افزایشی خود بازگردد.

معامله‌گران بازار ارز بر این باورند که عرضه و تقاضا در وضعیت متعادل قرار دارد و نوسانات محدود نرخ دلار، بخشی از روند طبیعی بازار محسوب می‌شود. همچنین، برخلاف برخی تحلیل‌ها، این گروه پیش‌فروش سکه از سوی مرکز مبادله را عامل تأثیرگذاری بر نرخ ارز نمی‌دانند.

تحلیلگران بر این باورند که با اصلاح بازار همراه با اخبار مثبت، احتمال کاهش قیمت دلار و به تبع آن قیمت طلای آبشده تا محدوده ۲۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان وجود دارد. اما در صورتی که اخبار خاصی منتشر نشود، اصلاح بازار بیشتر از نظر زمانی خواهد بود و انتظار می‌رود بازار پس از رسیدن به سطوح یاد شده، روند صعودی را دوباره آغاز کند.

در نهایت، امروز سخنان نماینده پلیس فتا درباره نظارت سازمان بورس بر سرمایه گذاری در بازار رمزارزها مورد توجه قرار گرفت. براین اساس، سازمان بورس می‌تواند با بررسی توکنایز کردن دارایی‌ها، راه‌اندازی ETF‌ها و تامین مالی جمعی، نقش فعال‌تری در پذیرش فناوری‌های نوین ایفا کند.

همچنین، امروز غلامحسین زارعی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، گفت که این موضوع به دستور کار کمیسیون اقتصادی و هیات رئیسه مجلس قرار گرفته است. پس از بررسی‌ها، قرار است که جلسه استیضاح در تاریخ ۱۲ اسفند در صحن مجلس برگزار شود.