شناسهٔ خبر: 71548591 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

دیدار مکرون و ترامپ؛ تلاش فرانسه برای حفظ نقش اروپا در جنگ اوکراین

صاحب‌خبر -

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، در سفر خود به واشنگتن، موضوع اوکراین و روسیه را با مقامات ارشد دولت آمریکا طرح و بررسی خواهد کرد. آقای مکرون روز دوشنبه ۶ اسفند به آمریکا می‌آید و با مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا دیدار خواهد داشت.

تغییر رویکرد آمریکا و نگرانی‌های اروپا

دونالد ترامپ از دوران کمپین انتخاباتی خود تا پس از تصدی ریاست جمهوری بارها تاکید کرده بود که اگر او در کاخ سفید بود، جنگ اوکراین و روسیه رخ نمی‌‌داد و او تلاش دارد تا آن را متوقف کند.

رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین روز شنبه ۴ اسفند، با اشاره به میلیاردها دلار کمک آمریکا به اوکراین برای دفاع از خود در برابر روسیه، گفت اروپا کمک‌هایش را در قالب وام به ‌کی‌یف داد، اما آمریکا نه، و من در تلاشم پول‌هایمان را به کشور بازگردانم.

دونالد ترامپ یک روز پیشتر هم از ولودیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین، رؤسای جمهوری اوکراین و روسیه، خواست برای پایان دادن به جنگ اوکراین با یکدیگر مذاکره کنند.

در سوی دیگر مکرون که طی هفته گذشته چندین نشست با رهبران کلیدی اروپا برگزار کرده، در آستانه دیدار با ترامپ اظهار داشت: «روسیه یک تهدید وجودی برای اروپا است و ما باید برای مهار آن اقدام کنیم.»

اهداف مکرون در سفر به آمریکا

به گزارش خبرگزاری فرانسه، به گفته مشاوران مکرون، او قصد دارد ترامپ را متقاعد کند که ولادیمیر پوتین به آتش‌بس پایبند نخواهد ماند و تنها راه مقابله، هماهنگی نزدیک میان اروپا و آمریکا است.»

نخست‌وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر، نیز که قرار است پنجشنبه به کاخ سفید سفر کند، پیش از عزیمت مکرون با او درباره پیام‌های مشترک اروپا هماهنگ کرده است.

واکنش روسیه و ادامه تحریم‌های اروپا

اتحادیه اروپا روز دوشنبه دور جدیدی از تحریم‌ها علیه روسیه را با هدف کاهش توانایی این کشور برای ادامه جنگ اعمال کرد.

در مقابل، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اعلام کرد که اروپا به‌دنبال «طولانی کردن جنگ» است، در حالی که آمریکا اکنون به‌دنبال یافتن راهی برای پایان آن است. او گفت: «رویکرد اروپا کاملاً در تضاد با تلاش‌های ما و آمریکایی‌ها برای حل بحران اوکراین است.»

استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین پس از توافق صلح؟

یکی از مسائل کلیدی مطرح در مذاکرات اروپا و آمریکا، بررسی امکان استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین پس از دستیابی به توافق صلح برای جلوگیری از حملات آتی روسیه است.

یک منبع فرانسوی نزدیک به این مذاکرات به خبرگزاری فرانسه گفت: «هدف از این استقرار، حضور نیروها در خط دوم دفاعی و نه در جبهه جنگ است. این نیروها می‌توانند بخشی از یک عملیات چندملیتی باشند که شامل کشورهای غیر اروپایی نیز خواهد شد.»

قرار است مکرون و استارمر از ترامپ درخواست «تضمین‌های امنیتی قوی» برای این نیروهای مستقر داشته باشند.