شناسهٔ خبر: 71544813 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

کوهپایه‌زاده:ورزش جانبازان وتوان‌یابان عقب ماندگی تاریخی در بودجه دارد

رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان با بیان اینکه برای نتیجه گیری مستمر و حرفه ای نیازمند بودجه کافی هستیم، گفت: این در حالی است که از حیث بودجه دچار عقب ماندگی تاریخی هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، جلیل کوهپایه زاده در نشست خبری که امروز (دوشنبه ٦اسفند) در محل این فدراسیون برگزار شد در مورد فعالیت های انجام شده طی یک سال گذشته و برنامه های پیش رو توضیح داد.

رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان گفت: کمپ تیم های ملی ما هیچ زمان متوقف نمی شود برای آنکه بتوانیم ٨ رشته پارالمپیکی و ٨ رشته غیر پارالمپیکی را اداره کنیم.

وی با اشاره به برنامه راهبردی ٤ ساله فدراسیون جانبازان و توان یابان ادامه داد: در این برنامه اهداف ١٠ گانه و یکسری ارزش ها را مد نظر قرار دادیم، مسیری را آغاز کردیم که نیاز است طی آن در کنار خرد جمعی درست تصمیم بگیریم و یا نقدهای درست را بگیریم.

کوهپایه زاده تاکید کرد: آموزش یکی از اهداف ما در این برنامه است با این رویکرد که به افزایش مربیان و دانش آنها دست یابیم، یکی از دلایلی که باعث می شود نتوانیم برنامه های خود را پیش ببریم، ضعف فنی است بر همین اساس اقدام به برگزاری ٣٢ دوره آموزشی کردیم، در رشته های جدید مانند شمشیربازی یک دوره ملی را تعریف کرده و اجرا کردیم.

رئیس فدراسیون شمشیربازی جانبازان و توان یابان یادآور شد: بحث دیگر که باید روی آن تمرکز می‌کردیم ، بحث استعدادیابی بود. ما الان تیم‌های قدرتمندی مثل والیبال نشسته و بسکتبال با ویلچر داریم، اما با توجه به فاصله بین نفرات، باید در استعدادیابی انرژی مضاعفی می گذاشتیم.

وی تصریح کرد. برای استعدادیابی کشور را به ۶ منطقه تقسیم کردیم با لحاظ کردن این مسئله که باید به کلاس بندی هم توجه می کردیم، از ین حیث استعدادیابی در ورزش جانبازان پیچیده تر است.

کوهپایه زاده تاکید کرد: در ورزش جانبازان و توان‌یابان دو بحث وجود دارد؛ سرعت آماده شدن ورزشکاران معلول کوتاه‌تر از ورزش افراد سالم است و دوره قهرمانی آنها نیز طولانی تر است. این دو مسأله ایجاب می‌کند که فرآیند استعدادیابی به صورت مداوم باشد.

وی ادامه داد: در کشور بالای ۶۶ درصد کم تحرکی داریم در حالیکه در کشور امکانات کمی برای آنها تعبیه شده است. بنابراین ورزش همگانی هم یکی از نقاط ضعف ما است که اگر نتوانیم ان را در سنین پایین مدیریت کنیم، شرایط بدتر می شود.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان با اشاره به برگزاری بازی های پاراآسیایی جوانان گفت: در رشته های شنا، دوومیدانی، وزنه برداری و مچ اندازی باید شرکت کنیم و اردوهای خود را قبل از پارالمپیک آغاز کردیم اما امیدواریم در رشته های دیگر مانند بوچیا هم شرکت کنیم. بوچیا ویژه جانبازان و توان‌یابان است.

کوهپایه زاده از برنامه ریزی برای تشکیل تیم های پایه در رشته های مختلف خبر داد و گفت: مشابه این کار را برای والیبال نشسته انجام دادیم که برای بازی های پاراآسیایی ناگویا و انتخابی پارالمپیک دو تیم تشکیل دادیم، برای بانوان هنوز تیم دوم نداریم، تشکیل این تیم را برای بسکتبال با ویلچر هم آغاز کردیم.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه های ما علمی کردن ورزش است که جهان هم به سمت آن در حال حرکت است، شکسته شدن رکوردهای مختلف در میادین بین المللی حکایت از علمی شدن ورزش دارد، دیگر نمی توان با اردوهای سنتی انتظار موفقیت داشت، علاوه بر این باید در کنار دانش فنی از تکنولوژی به روز هم بهره ببریم.

وی تاکید کرد: برای همه ورزشکاران پرونده الکترونیک سلامت تشکیل دادیم، تلاش داریم از ابتدای ورود به تیم های ملی رفتار حرفه ای و مطالبه حرفه ای داشته باشند.

وی با تاکید بر دیپلماسی ورزشی گفت: اگر نتوانیم در مراودات بین المللی به نتیجه برسیم، کرسی های خود را تقویت نکنیم و در میادین بزرگ شرکت نداشته باشیم، از ورزش قهرمانی و حرفه ای جهان عقب می افتیم.

کوهپایه زاده در ادامه این نشست خبری گفت: ورزش جانبازان و توان یابان یک عقب ماندگی تاریخی در بودجه دارد، اگر قرار است به موفقیت برسیم باید ورزش قهرمانی، همگانی، استعدادیابی، آموزش و ... به صورت حرفه ای اجرا شود و اینها نیازمند بودجه است.

وی تصریح کرد: در فصل بودجه با مذاکراتی که در سازمان بودجه داشتیم یک ردیف بودجه برای ما در نظر گرفته شد، در تلاشیم با کمک کمیسیون تلفیق از مجلس هم بودجه بگیریم، همچنین یک بخش غیر دولتی راه‌اندازی کردیم تا از کمک خیرین ورزشی استفاده کنیم. استفاده از کمک این بخش اهمیت زیادی دارد.

کوهپایه زاده با تاکید بر اهمیت بخش خیرین و تاثیر کمک و حضور آنها بر پیشبرد اهداف، ادامه داد: برای ورزشکاران توان یاب ما ورزش کردن هدف است، درست است که همیشه قهرمانی و نتیجه هم مورد توجه است اما برای کسی که دچار نقص عضو است، ورزش کردن به تنهایی مهم است.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان تاکید کرد: در ورزش جانبازان و توان یابان طلاهای زیادی داریم که زیرخاکی هستند و باید با استعدادیابی و برنامه های همگانی کشف شوند.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات قهرمانی کشور رشته های مختلف طی سال جاری، از برنامه ریزی برای تشکیل اردوهای آماده سازی در رشته های مختلف خبر داد و گفت: سعی داریم پاراتنیس روی میز به مجموعه ما بازگردد، ظاهرا طی سال های اخیر اتفاق خوبی در مورد پاراتنیس روی میز رخ نداده و به همین دلیل در تلاشیم مجدد این رشته را مدیریت کنیم.

کوهپایه زاده تاکید کرد: سال آینده بازی های پاراآسیایی جوانان و بازی های کشورهای اسلامی را داریم، بعد از آن باید از جایگاه دومی در بازی های پاراآسیایی ناگویا دفاع کنیم که فدراسیون ما وظیفه سنگینی در آن دارد، در ادامه باید برای پارالمپیک ٢٠٢٨ آماده شویم، در پاریس ٦٥ درصد مدال ها توسط ورزشکاران توان یاب کسب شد و باید تلاش کنیم در لس آنجلس این سهم را حفظ و ارتقا دهیم.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان در ادامه به پرسش خبرنگاران حاضر در نشست پاسخ داد. وی ابتدا در مورد وضعیت رشته پاراتیراندازی گفت: امسال با برگزاری منطقه‌ای مسابقات قهرمانی کشور در این رشته، تعداد نفرات شرکت کننده افزایش یافت و در واقع دو مسابقه داشتیم. قصد داریم در سایر رشته‌های انفرادی و رکوردی، همین برنامه را داشته باشیم تا دسترسی ها برای ورزشکاران و امکان حضورشان در مسابقات بهتر باشد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر که در رابطه با بودجه سال جاری و نتیجه رایزنی ها برای بودجه سال آینده مطرح شد، خاطرنشان کرد: امسال تفاهم نامه ٥٤ میلیارد توماتی با وزارت ورزش و تفاهم نامه ٤٥ میلیاردی با کمیته ملی پارالمپیک داشتیم، از این مبلغ ١٠ میلیارد مربوط به وزارت نفت برای خرید تجهیزات بود که انجام شد و بین استان‌ها توزیع می‌شود. تقریبا ٤٠ میلیارد از بودجه وزارت ورزش و همه بودجه مربوطه از کمیته پارالمپیک دریافت شده است. ما براساس تفاهم‌نامه ، برنامه‌ریزی کردیم و امیدواریم که حداقل ٩٠ درصد آن محقق شود.

کوهپایه زاده در مورد فاطمه همتی و کلاس بندی او گفت: همتی از نوابغ تیروکمان است، کلاس بندی او باید بررسی شود، طبیعتا در اولین مسابقه بین‌المللی در چین، مورد کلاس بندی قرار می‌گیرد ، برآورد ما این است که به مشکلی برنمی‌خورد. این شرایط برای سعید افروز هم وجود داشت که کلاسش در حال بررسی بود، اما در امارات کلاس بندی شد و کلاسش مورد تایید قرار گرفت.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان همچنین در مورد والیبال نشسته که قرار است در قالب دو تیم ملی و ب ادامه کار بدهد و چگونگی تعامل میان دو تیم و موضوع پاداش آنها که برای بازی ها پاراآسیایی و قهرمانی جهان متفاوت است، توضیح داد.

وی گفت: نوع پاداش ها در سال های اخیر منجر به اتفاقات خوب و بد شده است، با وزیر هم صحبت کردیم و گفتیم چون پاداش ها متناسب نیست، باعث خلل می شود. وزیر تاکید داشت روی بحث پاداش پای سکو و حاکمیتی مجدد بررسی می کنیم، موضوع پاداش روی بحث استعدادیابی تاثیر گذاشته و باعث می شود گرایش به رشته های تیمی کمتر از انفرادی شود. باید به ورزش توان یابان نگاه متفاوت داشت.

دومین رشته مدال آور ما وزنه برداری است، زود بازده بودن در وزنه برداری بسیار زیاد است، ما خوشبختانه کار تیم‌های جوانان مردان و بانوان را آغاز کردیم. الان در تیم جوانان دو، سه نفر در سطح ملی رکورد دارند. مطمئن باشید وچدر بازی‌های پاراآسیایی جوانان و همچنین پاراآسیایی ناگویا از این جوانان استفاده می‌کنیم. درباره مسائل سنی هم اول باید جوانانی را تربیت کنیم تا جایگزین در تیم ملی اصلی شود. ما در رشته‌های بانوان ، باید دانش فنی را افزایش بدهیم تا با این کار، فاصله تیم‌های مردان و بانوان کمتر شود.

وی در مورد زیر ساخت های ورزش جانبازان و توان یابان گفت: خوشبختانه در فدراسیون کمپی برای رشته های سرپوسیده داریم اما برای رشته های سرباز مانند دوومیدانی، تیروکمان و فوتبال ٧ نفره نداریم، در دوره کیومرث هاشمی مذاکراتی شروع کردیم و حالا با وزارت فعلی و مدیر شرکت توسعه این مذاکرات را دنبال می کنیم، قول دادند زمین شماره ٢ شهید شیرودی را به ما اختصاص دهند.

کوهپایه زاده در مورد شنا و مدال آوری این رشته نیز خاطرنشان کرد: فعلا از استخرهای محدود ٥٠ متر کشور استفاده می کنیم و استخر تخصصی نداریم، در حال رایزنی هستیم تا استخر حرفه ای در خراسان رضوی به عنوان کمپ ملی داشته باشیم، به امید روزی هستیم دو کمپ نقطه صفر دریا و یکی هم بالای سطح دریا (بالای ٢ هزار متر) داشته باشیم. با قشم و ماکو برای کمپ سطح دریا وارد مذاکره شدیم.

رئیس فدراسیون جانبازان و توان یابان در مورد قانون جامع باشگاه داری گفت: تا امروز بیشتر حالت سلیقه ‌ای داشته است. اگر لایحه نظام جامع باشگاه داری تصویب شود، ناخودآگاه به سمت ورزش معلولان خواهند رفت. برخی رشته های پرطرفدارتر، جذابیت بصری بیشتری دارد و امیدواریم در سال آینده باشگاه‌های بیشتری حضور داشته باشند. ضمن اینکه این باشگاه‌ها نیاز به دیده شدن دارند تا بتوانند راحت‌تر در ورزش معلولان ورود کنند و انگیزه بیشتری داشته باشند.