شناسهٔ خبر: 71543407 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

نقشه تندورها برای ضربه کاری به دولت؛‌ مخالفان بعد از استیضاح همتی دنبال استیضاح میدری و ظفرقندی می‌روند

روزنامه اعتماد نوشت: مخالفان دولت دورخيز بلندي كرده‌اند تا به‌زعم خود ضربه‌اي كاري به دولت وارد ساخته و يكي از مهره‌هاي مهم دولت را كنار بزنند. اما ارزيابي‌ها حاكي از آن است كه تندروها به همين سنگر بسنده نخواهند كرد و در ادامه با راه‌اندازي برخي تجمعات اعتراضي به بهانه مطالبات بازنشستگان و كارگران، احمد ميدري وزير كار دولت را نشانه خواهند رفت.

صاحب‌خبر -
نقشه تندورها برای ضربه کاری به دولت؛‌ مخالفان بعد از استیضاح همتی دنبال استیضاح میدری و ظفرقندی می‌روند؟
کد خبر: 701129
|
۱۴۰۳/۱۲/۰۶ ۱۱:۰۰:۰۰

مهدی بیک‌اوغلی- به فاصله یک هفته مانده به استیضاح همتی وزیر اقتصاد، حال و هوای مجلس درباره این رخداد چگونه است؟‌ جدای از اعضای جبهه پایداری و طیف‌های تندرو که مبتنی بر رویکردهای حزبی و سیاسی، مدت‌ها قبل زمینه‌های استیضاح را چیده و برگه‌های استیضاح را امضا کرده‌اند، سایر نمایندگان امضا‌کننده با چه استدلالی به جمع‌بندی رسیده‌اند؟

به گزارش اعتماد، اینها پرسش‌هایی است که این روزها و در کشاکش نزدیک شدن به 12 اسفند موعد استیضاح همتی در فضای تخصصی و رسانه‌ای کشور موج می‌زند. ظواهر امر نشان می‌دهد مخالفان دولت دورخیز بلندی کرده‌اند تا به‌زعم خود ضربه‌ای کاری به دولت وارد ساخته و یکی از مهره‌های مهم دولت را کنار بزنند. اما ارزیابی‌ها حاکی از آن است که تندروها به همین سنگر بسنده نخواهند کرد و در ادامه با راه‌اندازی برخی تجمعات اعتراضی به بهانه مطالبات بازنشستگان و کارگران، احمد میدری وزیر کار دولت را نشانه خواهند رفت. وزارت بهداشت، سومین مقصد مخالفان برای وارد آوردن ضربات کاری بر پیکره کابینه است. بهانه آنها برای مواجهه با ظفرقندی، گرانی دارو و کمبود برخی اقلام بهداشتی در بازار خواهد بود. هدف اصلی این طیف‌ها خارج ساختن چهره‌های کارآمد اصلاح‌طلب و همفکران رییس‌جمهور و خالی ساختن کابینه از چهره‌های موثر است.

مبتنی بر یک چنین نقشه راهی است که جریان رسانه‌ای جبهه پایداری تمام قد وارد میدان شده و دولت را می‌نوازد. صدا و سیمایی که در زمان دولت سیزدهم مهر سکوت در برابر مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم بر لب زده بود، این روزها چنان در نقش منتقد دولت فرو رفته که گویی دولت چهاردهم منشأ تمام مشکلات اقتصادی حال حاضر کشور است! این روزها دامنه وسیعی از برنامه‌های صدا و سیما از برنامه‌های سحرگاهی و ترکیبی گرفته تا برنامه‌های اجتماعی و حتی مذهبی در حال نواختن دولت و زمینه‌سازی برای صف‌کشی نهایی هستند. انگار نه انگار که موعد انتخابات پایان گرفته و زمان کار و توسعه از راه رسیده است.

جدای از صدا و سیما سایر رسانه‌های طیف رادیکال مانند کیهان هم تلاش می‌کنند نقش ویژه‌ای در این صحنه‌آرایی ایفا کنند. مبتنی بر این دستور کار است که همزمان با افزایش روند پس گرفتن امضاها توسط نمایندگان استیضاح‌کننده، ناگهان مالک شریعتی چهره نزدیک به جریان پایداری اعلام می‌کند «نمایندگان امضا‌کننده استیضاح چنانچه به هر دلیلی امضای خود را پس بگیرند، حتما از جانب دولت و وزارت اقتصاد تطمیع شده‌اند!» خبری که در صدا و سیما بازتاب پیدا می‌کند و پیرامون آن جریان‌سازی وسیعی صورت می‌گیرد!

تلاشی غیرمتعارف که از منظر طراحان آن دو نتیجه مشخص را در بر خواهد داشت. در وهله نخست سدی در برابر روند فزاینده پس گرفتن امضای نمایندگانی که با توضیحات وزیر اقتصاد، معاونانش یا معاون پارلمانی دولت قانع شده‌اند، ایجاد می‌کند. در مرحله بعد حتی اگر باز هم نماینده‌ای به پس گرفتن استیضاح خود مصر بود، پس گرفتن امضای استیضاح را همراه با هزینه می‌سازد. نهایتا هم اگر استیضاح به نتیجه نرسید، گفته می‌شود چون نمایندگان تطمیع شده‌اند. این چهره‌های تندرو در شرایطی نمایندگان را به زد و بند متهم می‌کند که قاطبه نمایندگان با هوشیاری موضوعات کشور را رصد کرده و در راستای منافع ملی تلاش خواهند کرد بهترین تصمیم را اخذ کنند.

برچسب‌ها: