شناسهٔ خبر: 71538525 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه قدس | لینک خبر

تشییع پیکر مطهر شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین با حضور میلیون‌ها نفر زیر پرواز جنگنده‌های رژیم اشغالگر قدس تبدیل به حماسه‌ای ماندگار در تاریخ مقاومت شد

رستاخیز نصرالله

دیروز بیروت، پایتخت لبنان شاهد بزرگ‌ترین مراسم تشییع تاریخ خود بود. مراسمی که حتی پیش از برگزاری آن می‌شد حدس زد یک روز تاریخی را برای لبنان و منطقه رقم خواهد زد. در این روز تاریخی، مردم لبنان به همراه انبوه دلبستگان مقاومت از بیش از 80 کشور جهان خود را به ورزشگاه کمیل شمعون رسانده بودند تا با دو رهبر برجسته شهید یعنی سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی‌الدین وداع کنند.

صاحب‌خبر -

این مراسم با حضور میلیون‌ها نفر از سراسر لبنان و همچنین شرکت‌کنندگانی از کشورهای مختلف، فضایی حماسی و پرشور را به نمایش گذاشت. حضور گسترده مردم و البته عدم مشارکت حکام دست‌نشانده استکبار در منطقه و سنگ‌اندازی‌شان برای رسیدن مردم کشورشان برای این مراسم سبب شد برخی کاربران فضای مجازی این‌طور به این ماجرا واکنش نشان دهند: «سلام بر شهیدی که مراسم تشییعش، از ننگ حضور شاهان، اُمرا و ژنرال‌های خائن و جبون دولت‌های عربی و غیرعربی پاک است...».
حضور مردم آن‌قدر گسترده بود که روزنامه‌نگار بریتانیایی نیز با انتشار تصویری از ورزشگاه مملو از جمعیت محل برگزاری مراسم وداع این‌طور نوشت: «در ترافیک مسیر مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین گیر افتاده‌ام. انبوه جمعیت مردم.  پرچم‌هایی زرد رنگ که زیر تیغ آفتاب در اهتزار هستند. همان‌طور که می‌بینید جمعیت اندکی خودشان را به ورزشگاه رسانده‌اند! و بله، این یعنی کار محور مقاومت تمام است!» هر چند پخش زنده مراسم وداع در ورزشگاه و خیابان‌های این مسیر تا رسیدن به محل تدفین گواه روشنی بر روز تاریخی لبنان بود ولی  گزارش‌ها و خبرنگاران حاضر در صحنه نیز جمعیت حاضر در مراسم را به نقل از برگزارکنندگان، حدود 1.5میلیون نفر تخمین زدند. 

تهدید اسرائیل و پاسخ کوبنده جمهور مقاومت
مراسم با ورود خودروهای حامل پیکر شهیدان نصرالله و صفی‌الدین به ورزشگاه آغاز شد و از همان دقایق اول لحظاتی حماسی را که آمیخته با احساسات فراوان بود، رقم زد. پخش قطعاتی از سخنرانی‌های سیدحسن نصرالله که جمهور مقاومت بسیاری از آن‌ها را به واسطه کثرت تکرار کردن از حفظ بودند، سبب شده بود هنگام پخش آن، همنوا با آن، کلمات سید را تکرار کرده و ظرف دیده و دل را به آب دیدگانشان و به یاد سیدالشهدای مقاومت تطهیر کنند. پخش جملات پرشوری نیز که سیدهاشم صفی‌الدین خطاب به دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان مبنی بر همراهی تا آخرین قطره خون با آرمان سید مقاومت بیان کرده و البته شعار مراسم وداع نیز از آن برداشت شده بود، سبب شد بارها صحنه ورزشگاه و مسیرهای منتهی به آن با نداهایی همچون «لبیک یا نصرالله»، «هیهات منا الذله» و «انا علی العهد» پر شود. البته ناگفته نماند که حضور جنگنده‌های صهیونیستی بر فراز ورزشگاه و پرواز آن‌ها در ارتفاع پایین که علاوه بر نقض آتش‌بس، تهدیدی عیان برای سیل جمعیت حاضر در این مراسم به شمار می‌رفت، با شعارهای کوبنده حاضران در این مراسم پاسخ داده شد. یسرائیل کاتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز مثل همیشه و در اظهارنظری بی‌شرمانه در توجیه این اقدام جنگنده‌های صهیونیست‌ها گفت: هواپیماهای نیروی هوایی اسرائیل که در حال حاضر در آسمان بیروت بر فراز مراسم تشییع سید حسن نصرالله پرواز می‌کنند، پیام روشنی دارند. هرکس اسرائیل را تهدید به نابودی و به اسرائیل حمله کند، این پایان کار او خواهد بود. این البته آخرین اقدام صهیونیست‌ها برای تصویری که داشت از شکست مطلق آن‌ها از لبنان به جهان مخابره می‌شد، نبود. دیروز رسانه ارتش رژیم صهیونیستی برای نخستین‌بار تصاویری از لحظه ترور شهید سیدحسن نصرالله و همراهان ایشان را منتشر کرد تا مثل همیشه در برابر صفوف و قلوب به هم پیوسته مردم با مقاومت و حزب‌الله، به تجهیزات، فناوری و زرادخانه خود بنازد. به هر ترتیب، این تهدیدات در حالی مطرح شد که لبنان در حال برگزاری مراسمی ملی و دینی بود که بازتابی از مقاومت و هویت ملی مردم این کشور محسوب می‌شد.

سخنرانی شیخ نعیم قاسم و تأکید بر ادامه راه شهیدان مقاومت
شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی خود در این مراسم با تأکید بر وفاداری حزب‌الله و مردم لبنان به اصول مقاومت، از شخصیت‌های برجسته‌ای چون سید حسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین یاد کرد. وی در بخشی از سخنان خود گفت: «ما امروز در حال وداع با یک رهبر تاریخی و استثنایی هستیم. سیدحسن نصرالله نه تنها یک رهبر ملی، بلکه یک نماد برای آزادی‌خواهان در سراسر جهان بود». شیخ نعیم قاسم ادامه داد: این مراسم، تجلیلی از مسیر مقاومت است و حزب‌الله با ادامه راه شهیدان، در مسیر مبارزه و ایستادگی علیه اشغالگران اسرائیلی خواهد ماند. وی همچنین تأکید کرد: شهید نصرالله همواره فلسطین و قدس را در قلب خود داشت و تمامی تلاش‌های او برای حمایت از فلسطین و مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی بود.
شیخ قاسم همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به مردم لبنان اطمینان داد حزب‌الله هرگز از اصول خود در حمایت از مقاومت و مبارزه با اشغالگری دست نخواهد کشید. وی با اشاره به تأسیس دولت قوی و عادل در لبنان، تأکید کرد این حزب همچنان در کنار ملت فلسطین خواهد ایستاد و به مقابله با هرگونه توطئه علیه آزادی و کرامت ملت‌ها ادامه خواهد داد.

واکنش‌های گسترده در فضای مجازی و هشتگ‌های ترند
مراسم تشییع شهیدان مقاومت نه تنها در خیابان‌های لبنان، بلکه در فضای مجازی نیز بازخورد گسترده‌ای داشت. کاربران شبکه‌های اجتماعی با هشتگ‌های مختلف از جمله «إنا علی العهد»، «سید امت»، «شهید امت» و «تشییع سید» و... به ابراز احساسات خود پرداختند. این مراسم در عرض چند ساعت پس از برگزاری به یکی از موضوعات داغ شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد و در بسیاری از رسانه‌ها و سایت‌ها نیز بازتاب گسترده‌ای یافت. هشتگ «إنا علی العهد» به‌ویژه بیش از چند صد هزار توییت را به خود اختصاص داد و شاهد مشارکت‌های گسترده‌ای از سوی سیاستمداران، فعالان اجتماعی، هنرمندان و روزنامه‌نگاران بود.
در کنار هشتگ‌های مرتبط با تشییع، بسیاری از کاربران به تمجید از شخصیت‌ شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی‌الدین پرداختند و از ویژگی‌های رهبری و وفاداری این دو شخصیت بزرگ مقاومت سخن گفتند. فضای مجازی در پی این مراسم پر از احساسات حزن و افتخار بود، جایی که بسیاری از کاربران بر ادامه راه این دو شهید و مقاومت در برابر ظلم و اشغالگری تأکید کردند.

خبرنگار: فاطمی‌نژاد