سخنگوی کرملین گفت: سخنان صریح مقامات دولت آمریکا به رهبری دونالد ترامپ در مورد حکومت اوکراین، ناشی از رفتار نادرست ولودیمیر زلنسکی (رئیسجمهور این کشور) بود و از این منظر، قابل درک است.
رسانههای روسیه، دیمیتری پسکوف روز یکشنبه پنجم اسفندماه ۱۴۰۳ در مصاحبه با پاول زاروبین خبرنگار تلویزیون ملی روسیه افزود: زلنسکی اظهارات نامناسبی را در مورد سران کشورها مطرح میکند، او این کار را مکرر انجام میدهد.
وی خاطرنشان کرد: هیچ رئیسجمهوری چنین رفتاری را نسبت به خودش تحمل نخواهد کرد و تیمش نیز چنین رفتاری را تحمل نخواهد کرد.
سخنگوی کرملین ادامه داد: از این منظر، واکنش ترامپ و تیم وی نسبت به اظهارات نادرست زلنسکی کاملا قابل درک است.
پیش از این، جی دی ونس معاون رئیس جمهوری آمریکا در پی تشدید جنگ لفظی میان دونالد ترامپ رئیس جمهوری کشورش با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به او هشدار داد که "بدگویی" از ترامپ در ملاء عام نتیجه معکوس خواهد داشت.
این اظهارات پس از آن مطرح شد که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین روز چهارشنبه در نشستی خبری مدعی شد که دونالد ترامپ در یک «حباب اطلاعاتی نادرست» روسیه «به دام افتاده» است و تصریح کرد: «متاسفانه ترامپ، با تمام احترامی که برای او به عنوان رهبر کشوری که ما به آن احترام زیادی قائل هستیم، در این حباب اطلاعاتی گرفتار شده است.»
رئیس جمهوری آمریکا که پس از گفتگوهای هیات های واشنگتن - مسکو در ریاض عربستان درباره پایان جنگ اوکراین، حملات خود به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین را به صراحت درباره کفایت و شایستگی او برای تداوم ریاست جمهوری اش آغاز کرده است، با عصبانیت از حجم کمک های دولت جو بایدن به کی یف، زلنسکی را دیکتاتور خواند و تهدید کرد.
ترامپ روز چهارشنبه به وقت محلی در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشیال نوشت: «به این فکر کنید، ولادیمیر زلنسکی به عنوان یک کمدین نسبتاً موفق، آمریکا را ترغیب کرده که ۳۵۰ میلیارد دلار هزینه کند، تا وارد جنگی شود که نمیتوانست در آن پیروز شود، جنگی که نباید هرگز شروع میشد، جنگی که او، بدون آمریکا و"ترامپ" هرگز قادر به حل و پایان آن نخواهد بود. آمریکا ۲۰۰ میلیارد دلار بیشتر از اروپا در اوکراین هزینه کرده است ولی برگشت پول اروپا تضمین شده است، در حالی که آمریکا چیزی پس نخواهد گرفت. چرا جو بایدن تنبل تقاضای برابری نکرد، مگر این جنگ برای اروپا بسیار مهمتر از ما نیست؟»
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: «ما یک اقیانوس بزرگ و زیبا فاصله با این جنگ فاصله داریم. علاوه بر این، زلنسکی اذعان کرده که نیمی از پولی که برای او فرستادیم «مفقود» شده است. او از برگزاری انتخابات امتناع می ورزد، در نظرسنجی های اوکراین محبوبیت او بسیار پایین است و تنها چیزی که در آن خوب بوده نقش بازی کردن برای بایدن بوده است. زلنسکی به عنوان یک دیکتاتور بدون انتخابات، بهتر است سریع اقدام کند وگرنه کشوری برایش باقی نخواهد ماند. در این میان، ما با موفقیت در حال مذاکره برای پایان دادن به جنگ اوکراین با روسیه هستیم، کاری که همه اذعان دارند که فقط «ترامپ» و دولت ترامپ میتوانند آن را انجام دهند.»
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: «بایدن هرگز تلاش نکرد، اروپا نتوانست صلح را به ارمغان بیاورد و زلنسکی احتمالاً میخواهد این کسب «درآمد نامشروع» را ادامه دهد. من اوکراین را دوست دارم، اما زلنسکی کار وحشتناکی انجام داده است، کشورش متلاشی شده است و میلیون ها نفر بی جهت جان خود را از دست داده اند و این کشتار همچنان ادامه دارد.»
ترامپ روز سه شنبه به وقت محلی نیز در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه موضع آمریکا در قبال اینکه روسیه می خواهد اوکراین را مجبور به برگزاری انتخابات جدید برای پذیرش هرگونه توافق صلح کند، چیست؟ گفت: محبوبیت زلنسکی به چهار درصد کاهش یافته است و این مرتبط به روسیه نیست.
بیشتر بخوانید
ترامپ: زلنسکی نقشی ندارد؛ نباید در جلسات با روسیه حضور داشته باشد
هشدار معاون ترامپ به زلنسکی: بدگویی نتیجه معکوس خواهد داشت
ادعای زلنسکی: ترامپ در «حباب اطلاعاتی نادرست» روسیه گرفتار شدهاست
ترامپ با دیکتاتور خواندن زلنسکی، او را تهدید کرد
هیچ چیز نباید مانع از تحقق اراده سیاسی پوتین و ترامپ شود
پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: پوتین و ترامپ طی گفتگوی تلفنی اخیر درباره احتمالات و امکانسنجی مذاکرات صلح درباره اوکراین به توافق رسیدند.
وی تأکید کرد: هیچ چیزی نباید مانع از تحقق اراده سیاسی پوتین و ترامپ برای دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز در اوکراین شود.
سخنگوی کرملین ادامه داد: روسیه برای مذاکرات احتمالی صلح درباره اوکراین آمادگی دارد.
پسکوف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ولودیمیر زلنسکی که تحت فشار آمریکا، سرانجام سرزمینهای اوکراین را فروخته است، گفت: میدانید، نکته اصلی برای ما این است که مردم این مناطق مدتها پیش تصمیم گرفتهاند به روسیه بپیوندند و از این رو، هیچکس هرگز این سرزمینها را نخواهد فروخت.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه و دونالد ترامپ همتای آمریکایی او شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تاکید کردند.
در پی این تماسها، مذاکرات هیاتهای روسیه و آمریکا سه شنبه ۳۰ بهمن به مدت حدود چهار ساعت و نیم در شهر ریاض با یکدیگر برگزار شد.
از طرف روسیه، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه و یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور این کشور و از طرف آمریکا، مارکو روبیو وزیر امور خارجه، مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید و استیو ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در این مذاکرات حضور داشتند.
فرصتی برای توافق برای ایجاد سازمان ملل جدید نداریم
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری درباره ایده اظهارات برخی سناتورهای جمهوری خواه در آمریکا گفت: در مورد سازمان ملل، ما چیزی برای جایگزینی با آن نداریم. و در تصویر بین المللی کنونی، ما بدیهی است که هیچ فرصتی برای توافق بر سر ایجاد یک سازمان ملل متحد جدید نداریم.
پسکوف ادامه داد: اکنون نمی توان تصور کرد که روسها، آمریکاییها، فرانسویها، آلمانیها و انگلیسیها با ایجاد سازمان ملل متحد جدید موافقت کنند.
وی تأکید کرد: ما باید به جای اینکه به فکر خلاص شدن از سازمان ملل باشیم، به فکر افزایش کارآمدی آن باشیم
سخنگوی کرملین همچنین گفت: بیایید صبر کنیم و ببنیم که این ایده (حزب جمهوریخواه آمریکا برای خروج این کشور از سازمان ملل) چقدر جدی است؛ مسأله این است که این حزب نیز یکپارچه نیست و اختلاف نظرهایی در آن وجود دارد.
پیش از این، مایک لی سناتور جمهوری خواه در وب سایت خود گزارش داده بود که طرحی برای خروج ایالات متحده از سازمان ملل متحد و توقف کمک مالی به آن در سنای آمریکا ارائه شده است. ما در مورد خروج کامل ایالات متحده از سازمان ملل متحد و سازمان های مرتبط صحبت می کنیم که شامل قطع کمک های مالی آنها توسط واشنگتن نیز می شود.