محسن مقدس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به برنامههای قوه قضاییه در جهت حل اختلافات اظهار داشت: براساس سیاستهای کلی مقام معظم رهبری، موضوع توجه به جایگزینهای قضایی و داوری به قوه قضاییه ابلاغ شده است و باید به این سمت حرکت کنیم.
وی افزود: داوری یعنی امکان انتخاب قاضی خصوصی برای مردم ایجاد و این مهم با توافق طرفین دعوا انجام شود که یک اختیار بسیار ارزشمند است، قاعدتا زمانی که داور را طرفین دعوا انتخاب میکنند اعتباری که برای حرف قاضی منتخب خود و رای وی قائل میشوند اعتبار بیشتری است و همچنین داور فرصت بیشتری برای شنیدن صحبتها و بررسی دلایل دارد.
معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضائیه کشور بیان کرد: انتخاب داور از سوی طرفین سبب میشود خود به خود رسیدگی در یک زمان مناسب و با سرعت و دقت بیشتری همراه باشد و این عملا میتواند کمک کند مردم مشکلات حقوقی و قضایی خود را در بستر راحتتر و بدون تشریفات دنبال کنند.
مقدس ادامه داد: به جهت اینکه داورانی که در اختیار مردم قرار میگیرد از افراد متخصص، عالم و فاضل باشند نیز قوه قضاییه به موجب قانون برنامه ششم و هفتم داوری را ساماندهی میکند تا اگر مردم خواستند یک داور انتخاب کنند بدانند صلاحیت عمومی و علمی داوران تائید شده است.
وی اضافه کرد: در کنار آن به موجب دستورالعمل رئیس قوه قضاییه تحت عنوان دستوالعمل ساماندهی حل و فصل اختلافات از طریق داوری، قوه قضاییه الزام شده که داوران اصلح را جذب کند، یعنی بهترین داوران برای حل اختلافات در اختیار مردم قرار گیرد، در این راستا تاکنون 2 هزار و 700 پروانه داوری در سراسر کشور صادر شده است.
معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضائیه کشور بیان کرد: طبیعی است وقتی بهترینها انتخاب و آموزش داده شوند و آنها در اختیار مردم قرار گیرند مردم میتوانند برای حل معضل و مشکل حقوقی خود به داوران به عنوان حَکم مراجعه کنند و حَکم ابتدا برای ایجاد توافق و سازش تلاش میکند اگر نتوانست رای صدر میکند.
مقدس عنوان کرد: همچنین خیال مردم آسوده است که داوری را که انتخاب کردهاند که یک فردی با سابقه 30 سال کار قضایی یا یک وکیل نخبه است و مسلما رایی که صادر میکند بر اساس زمانی است که در اختیار دارد و ماحصل فرصت رسیدگی در یک محیط امن و آرام، افزایش سرعت و دقت در رسیدگی و رفع مشکل مردم درمدت زمان کوتاهتر است.
وی بر استفاده از ظرفیت میانجیگران برای حل اختلافات تاکید کرد و گفت: با توجه به مواد 82 تا 84 قانون آیین دادرسی کیفری، تلاش ما این است پروندههای کیفریها به میانجیگران ارجاع داده شود، در این راستا تاکنون به حدود 2600 میانجیگر آموزش داده شده و صلاحیت آنها مورد تائید قرار گرفته و پروانه میانجیگری برای آنها صادر شده است تا از این طرفیت برای سازش استفاده شود.
انتهای پیام/711/
∎