به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، رمضان بهرامی امروز در نشست خبری اظهار کرد: در 5 سال گذشته 130 تا 500 میلیون دلار مراودات تجاری با کشور ترکمنستان داشتیم. سال گذشته نیز حدود 440 میلیون دلار صادرات و 38 میلیون دلار واردات از این کشور انجام شده است. اواخر سال گذشته برنامه ریزی کردیم با همکاری وزارت امور خارجه، امور بینالملل اتاق بازرگانی ایران، سفارتخانه ایران در ترکمنستان و اتاق مشترک میزان تجارت خارجی را با ترکمنستان افزایش دهیم که این اتفاق خوشبختانه تا حدودی رخ داده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان گفت: البته این افزایش صادرات دلایل مختلفی دارد. برگزاری سه، چهار رویداد بین المللی را در کشور داشتیم، حضور هیئت تجاری 150 نفره در ترکمنستان، برگزاری اکسپوی خراسان رضوی و اکسپوی کیش با حضور تجار ترکمنستانی از جمله اقداماتی بود که سبب افزایش تجارت خارجی ما با این کشور شد.
وی با بیان اینکه سهم گلستان از تجارت خارجی با ترکمنستان بسیار ناچیز است، گفت: در سطح کشور از سرخس تا بندر انزلی 5 استان قابلیت تجارت مستقیم با ترکمنستان را دارند. خوشبختانه اتفاقات و قراردادهای خوبی را توانستیم به دست بیاوریم که اینها دستاورد بخش خصوصی است و دولت نه تنها نقشی در این دستاوردها ندارد بلکه اگر این بگیر و ببندهایی را که با صدور بخشنامههای مختلف به راه انداخته، نبود میتوانیم تجارت خارجی با ترکمنستان را 3 تا 4 برابر افزایش دهیم.
بهرامی بیان کرد: از یکم تا بیستم اردیبهشت ماه سال آینده اولین نمایشگاه بین المللی ترکمنستان در ایران به میزبانی گلستان دایر خواهد شد و تجار ایران به ویژه گلستان میتوانند از این فرصت برای توسعه تجارت خارجی با این کشور بهره بگیرند.
وی افزود: تراز تجاری ما با ترکمسنتان یک با 11 است و میطلبد مبادله تجاری برد برد با این کشور داشته باشیم. باید از دولت اختیاراتی گرفته شود که برخی از مسائل مربوط به تجارت خارجی در استانها تصمیمگیری شود؛ در این صورت درصد قابل ملاحظهای از مشکلات ما حل می شود.
روزهای سخت حوزه تولید و صنعت
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه حوزه تولید و صنعت روزهای سختی را میگذرانند، اظهار کرد: نه فقط تحریم بلکه برخی مسائل دیگر هم وجود دارد که سبب مشکل برای تولیدکنندگان شده است. هر واحد تولیدی که نتواند نقطه سر به سر را بگذارند دچار چالش است و الان متأسفانه در فضای اقتصادی این واحدها بیشتر شده است. دستگاههایی که باید دولت را یاری کنند در میدان نیستند و دستگاههایی که زیر نظر دولت هستند همکاری ندارند و دودش به چشم بخش خصوصی میرود.
وی با گلایه از سیستم بانکی گفت: بانکها تمکینی نسبت به آیین نامهها و دستورالعملهای خود ندارند. معتقدم ناترازی در بانکها نداریم بلکه بیعدالتی داریم. امروز قیمت ارز در سرمایه گردش واحدهای تولیدی نقش دارد اما به طور افسارگسیخته در حال افزایش است و مشکلاتی را در این حوزه به وجود آوردند.
بهرامی بیان کرد: در خصوص بنگاهداری بانکها رهبر انقلاب بارها تذکر دادند. امروز سرمایه بانکها در بخشهایی غیر از تولید، مصرف شده و بانکها از دولت نیز حرف شنوی ندارند. اتفاقا بانکها در حال چرخاندن کشور به سمت مالبازی و ملکبازی و سفتهبازی هستند.
وی با انتقاد از افزایش قیمت ارز حتی در روزهای تعطیل گفت: ساعت 12 روز پنج شنبه صرافیها بسته میشود اما تا صبح شنبه قیمت ارز افزایش مییابد. متأسفانه قیمت ارز را در استخرها میبندند! در روز تعطیل چه مبادلهای میشود که نرخ ارز تغییر کند. از بعد از ظهر پنج شنبه تا شب جمعه 2 هزار تومان افزایش قیمت ارز را داشتیم. ارز باید صاحب و متولی داشته باشد، متولی نداشتن ارز در کشور و دستگاههایی که در دولت، موازی با بانک مرکزی هستند، آنها کارهایشان را به خوبی انجام نمیدهند. تا چند سال قبل واحدهای تولیدی مشکلات تأمین اجتماعی و مالیاتی و متفرقه داشتیم اما اکنون بیشترین مشکل ما مسائل مالی و بانکی است. امروز جرایم سرسام آور بانکی و تأمین اجتماعی و غیره دامن واحدهای تولیدی را گرفتند.
انتهای پیام/
∎