شناسهٔ خبر: 71514372 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

اسرائیل آزادی زندانیان فلسطینی را به تعویق انداخت

صاحب‌خبر -

مقامات اسرائیلی اعلام کردند که آزادی صدها زندانی فلسطینی که قرار بود روز شنبه چهارم اسفند انجام شود، به تعویق افتاده است. این تأخیر پس از آزادی شش گروگان اسرائیلی از غزه و در چارچوب آتش‌بسی شکننده که به پایان فاز اول خود نزدیک می‌شود، صورت می‌گیرد.

طبق این توافق، اسرائیل باید در ازای آزادی این شش گروگان، ۶۲۰ زندانی فلسطینی، عمدتاً از غزه، را آزاد می‌کرد. بااین‌حال، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که اجرای این مرحله، مشروط به برگزاری نشست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با وزرای امنیتی‌اش است که قرار است اواخر روز شنبه برگزار شود.

یک مقام اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری فرانسه گفت: «پس از پایان مشاوره امنیتی، درباره مراحل بعدی اجرای آتش‌بس با حماس (گروه ترویستی تحت حمایت جمهوری اسلامی) تصمیم‌گیری خواهد شد.»

روز شنبه، شش گروگان اسرائیلی، از جمله چندین تبعه دوگانه، از غزه آزاد شدند. در اردوگاه نصیرات، مرکز غزه، شبه‌نظامیان گروه تروریستی حماس سه گروگان، ایلیا کوهن (۲۷ ساله)، عمر شم‌طوب (۲۲ ساله) و عمر ونکرت (۲۳ ساله، اسرائیلی-آرژانتینی) را بر روی صحنه‌ای به نمایش گذاشتند و سپس آن‌ها را به صلیب سرخ تحویل دادند.

در رفح، جنوب غزه، دو گروگان دیگر، تال شوهام (۴۰ ساله) و آوراه منگیستو (۳۸ ساله)، در مراسمی مشابه آزاد شدند. هر دو در وضعیت روحی ناپایدار و سردرگم به نظر می‌رسیدند. شوهام مجبور شد در مقابل افراد مسلح نقاب‌دار که او را احاطه کرده بودند، سخنرانی کند.

ششمین گروگان، هشام السید (۳۷ ساله)، که ارتش اسرائیل آزادی او را تأیید کرد، بعدتر به خاک اسرائیل منتقل شد. السید، یک مسلمان بدوی، و منگیستو، یک یهودی اتیوپیایی، هر دو نزدیک به یک دهه در اسارت گروه تروریستی حماس بودند.

خانواده منگیستو در بیانیه‌ای اعلام کردند: «خانواده ما ۱۰ سال و پنج ماه رنج غیرقابل تصوری را تحمل کرد.»

خانواده سید نیز آزادی او را «لحظه‌ای که مدت‌ها در انتظارش بودند» توصیف کردند.

در حالی که اسرائیل برای تبادل زندانیان آماده می‌شد، تحویل بقایای پیکر شیری بیباس، یکی از گروگان‌های اسرائیلی، به جنجالی جدید تبدیل شد. روز پنج‌شنبه، برای نخستین بار، انتقال اجساد گروگان‌ها در چارچوب آتش‌بس آغاز شد، اما زمانی که مشخص شد جسد تحویل داده شده متعلق به فردی دیگر است و نه شیری بیباس، موجی از خشم در اسرائیل به راه افتاد.

گروه تروریستی حماس در واکنش به این اتهامات، مدعی شد که «اشتباهی در شناسایی اجساد رخ داده» و دلیل آن را بمباران‌های اسرائیل دانست. با این ‌حال، ارتش اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که بررسی‌های پزشکی قانونی نشان می‌دهد تروریست‌های حماس، پسران شیری بیباس، آریل و کفیر، را در نوامبر ۲۰۲۳ «با دستان خود به قتل رسانده‌اند».

حماس که از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و کشورهای زیادی در جهان به عنوان گروه تروریستی شناخته شده است، مدعی شده که مرگ این گروگان‌ها نتیجه حملات هوایی اسرائیل بوده است.

در مجموع، ۲۵۱ گروگان اسرائیلی که در حمله ۱۵ مهر سال گذشته گروه تروریستی حماس به اسرائیل ربوده شدند، ۶۲ تن همچنان در غزه نگه داشته می‌شوند که ارتش اسرائیل معتقد است ۳۵ تن از آن‌ها جان باخته‌اند.

حمله گروه تروریستی حماس به اسرائیل منجر به کشته شدن ۱۲۱۵ تن، عمدتاً غیرنظامی، شد که این آمار بر اساس داده‌های رسمی اسرائیل است.