شناسهٔ خبر: 71514362 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: گویانیوز | لینک خبر

» دبیر کل خانه پرستار: بعضی پرستاران در خودرو زندگی می‌کنند

صاحب‌خبر -

ایران وایر - «محمد شریفی مقدم»، دبیر کل خانه پرستار در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفته است که برخی از پرستاران که از شهرهای دیگر برای کار به تهران آمده‌اند «فاقد مسکن بوده و برای آنکه کرایه منزل ندهند، چند شیفت کار می‌کنند و در ساعات استراحت خود در خودرو می‌خوابند.»

او ادامه داد: «آنان حتی برای استحمام از حمام بیمارستان استفاده می‌کنند.»

وضعیت شغلی و مزدی پرستاران و نیروهای کادر درمان بعد از پایان همه‌گیری کرونا به یکی از چالش‌های وزارت درمان و آموزش پزشکی در دولت‌های جمهوری اسلامی تبدیل شده.

ناترازی در حوزه منابع انسانی بیمارستان‌ها نیز مانند ناترازی در حوزه انرژی موضوعی است که از یک سو به کمبود نیروی کار در بیمارستان‌ها منجر شده و از سوی دیگر تلفات ناشی از مرگ و بیماران اورژانسی را بهه دنبال دارد.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایلنا در سال ۱۴۰۳ پنجاه مورد اعتراضات پرستاران ثبت شده که بیشترین تجمعات اعتراضی برگزار شده در سال‌های اخیر بوده است. اعتراضات پرستاران در مقابل استانداری خراسان در مشهد و اعتراضات پرستاران در محوطه داخلی بیمارستان میلاد تهران، تنها نمونه‌هایی از این اعتراضات است.

مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

رسانه‌های ایران گزارش می‌دهند که به دنبال ترک شیفت کاری توسط پرستاران برای حضور در اعتراضات صنفی مدیران درمان سازمان تامین اجتماعی و وزیر بهداشت چندین بار برای موضوع اصلاح تعرفه‌های خدمات درمانی پرستاران وعده دادند اما این وعده‌ها تحقق نیافته است.

شرایط دریافتی‌های پرستاران در سال جاری به حدی بود که در تابستان امسال احمد نجاتیان (رئیس سازمان نظام پرستاری) از لزوم افزایش حداقل «دوبرابری» حقوق کادر درمان پرستار با اصلاح تعرفه‌ها سخن گفته بود؛ اظهارنظری که در میان دولتی‌ها با مخالفت‌هایی نیز همراه شد.

پیشتر شماری از پرستاران معترض در گفتگو با ایران‌وایر درباره مبلغ ناچیز ساعتی ۷ هزار تومان از بابت اضافه‌کاری‌های فرساینده و فشرده گفتگو کرده و تایید کردند این مبلغ ناچیز هیچ دردی از دردهای زندگی‌های آنها را دوا نمی‌کند.

محمد شریفی مقدم (دبیرکل خانه پرستار و فعال صنفی حقوق پرستاران) در رابطه با اعتراضات پرستاران می‌گوید: «امسال اعتراضات پرستاران به کارکنان بخش فوریت‌های بیمارستان‌های مشهد هم رسید.

شرایط در بیمارستان میلاد نیز طی هفته‌های اخیر ملتهب بوده و علت اعتراض، موضوع معیشت وعدم اصلاح تعرفه‌های خدمات درمانی بوده و بعید است موضوع صرفاً داخلی و ناشی از مسائل مدیریتی خود بیمارستان باشد. واقعیت این است که فضای صنف پرستاری کشور سال‌هاست که در موقعیت پرالتهابی قرار دارد. »

او گفته است که در بخش اورژانس فوریت‌ها یک پرستار به جای مراقبت از ۴ بیمار باید از ۱۵ بیمار مراقبت کند. بعد همین پرستار کمتر از ۱۵ میلیون تومان دریافتی دارد و همین فشار کار و درآمد کم موجب می‌شود که به مهاجرت یا تغییر شغل فکر کند.