شناسهٔ خبر: 71500745 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

درختان همچنان قربانی می‌شوند؛ آتش به جان طبیعت

صاحب‌خبر -

از بین بردن درختان در ایران یکی از چالش‌های محیط زیستی است که به روش‌های مختلف از جمله خشک کردن و یا سوزاندن صورت می‌گیرد و گزارش‌ها نشان می‌دهد در روزهای اخیر آتش‌سوزی در شهرهای مختلف موجب از بین رفتن درختان کهنسال نیز شده است.

خبرگزاری ایلنا در گزارشی نوشته که جمعه سوم اسفند ماه بیش از ۲۰۰ درخت خرما در اثر آتش‌سوزی در شادگان از بین رفت و در مورد دیگر یکی از دو درخت کهنسال چنار روستای برغان در استان البرز که در سال ۱۳۹۴ به ثبت ملی رسیده نیز در اثر آتش‌سوزی دچار آسیب جدی شده است.

ایلنا در همین رابطه به نقل از اداره میراث فرهنگی استان البرز نوشته که «خسارات وارده به درخت چنار کهنسال روستای برغان جزئی و قابل احیا است» و بر همین اساس قرار است در این زمینه همکاری لازم با دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برای احیای درخت صورت بگیرد.

پیش‌تر حصارکشی بخشی از پارک قیطریه و قطع درختان برای ساخت مسجد نیز خبرساز شده بود که با واکنش‌های گسترده فعالان اجتماعی و مردم همراه شد.

در دی‌ماه نیز قطع درختان در پارک چیتگر خبرساز شد و سازمان منابع طبیعی که مسئول پارک چیتگر است در واکنش به آن اعلام کرد که درختان ۲۰ تا ۲۵ ساله چیتگر خشک شدند و قرار است ۲۵ هزار اصله درخت ۵ تا ۶ ساله جایگزین آنها شود. این اظهارات در حالی است که عمر درختان سوزنی‌برگ در دنیا بیش از ۱۵۰ سال است.

علیرضا رحمتی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تهران اما در واکنش به این خبر به خبرگزاری مهر گفته بود که «طی چند سال اخیر به دلیل خشکسالی و عدم آبیاری به موقع برخی از درختان در پهنه‌های مختلف تهران مانند سرخه‌حصار و جنوب اتوبان آزادگان، سمت خلازیر، بسیاری از درختان خشک شده است و تغییرات اقلیمی و افزایش دمای هوا هم سبب افت پذیری این درختان شده است.»

منتقدان بر این باورند که محیط زیست در ایران قربانی سوء مدیریت و کسب منافع اقتصادی شده است و در بسیاری موارد از بین بردن درختان با برنامه‌ریزی و در راستای اجرای پروژه‌های ساختمانی و یا تغییر کاربری اراضی است.