شناسهٔ خبر: 71496626 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 4 اسفند

ایران پیشنهاد تحریم صادرات نفت را در اجلاس اوپک مطرح می‌کند

اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.

صاحب‌خبر -

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

چهارم اسفند 1354؛ 80 صنعتگر و واردکننده به دلیل گرانفروشی تحت‌تعقیب قرار گرفتند

پرونده 80 صاحب صنعت و واردکننده متخلف تا آخر وقت امروز تسلیم دادگاه کیفر گران‌فروشی می‌شود.

امروز اعلام شد، 80 تن از صاحبان واحدهای تولیدی، واردکنندگان و توزیع‌کنندگان بزرگ تهران به اتهام گران‌فروشی و کم‌فروشی تحت تعقیب قرار گرفتند و پرونده آنان برای تعیین مجازات به دادگاه نظام صنفی داده می‌شود.

در میان این گروه نام برخی از تولید و توزیع‌کنندگان و واردکنندگان اتومبیل، کامیون، پارچه و تریکو، مواد غذایی، لوازم خانگی، مسافربری، کفش، لوازم آرایش، رنگ‌سازی، پخش گاز، لولا چینی، چای، بیسکویت و لباس دیده می شود.

چهارم اسفند 1364؛ ایران پیشنهاد تحریم صادرات نفت را در اجلاس اوپک مطرح می‌کند

ایران در اجلاس آینده اوپک پیشنهاد خواهد کرد صادرات کلیه اعضا برای مدت 15 روز تا یک ماه قطع شود تا بتوان با کاهش عرضه بیش از 10 میلیون بشکه نفت در روز مبارزه قاطع با توطئه کاهش قیمت‌ها را آغاز کرد.

غلامرضا آقازاده، وزیر نفت ضمن اعلام این مطلب نتایج به‌دست آمده از اجلاس سه‌جانبه وزرای خارجه و نفت کشورهای ایران، لیبی و الجزایر را تشریح کرد.

وی ابتدا به اهمیت این اجلاس اشاره کرد و گفت: شرکت وزرای خارجه این کشورها جلسات را از حالت صرفا اقتصادی خارج ساخت و نشان داد که مسائل نفت کشورهای عضو اوپک تنها جنبه اقتصادی نداشته و سیاست خارجی این گونه کشورها را نیز در بر می‌گیرد.

وی افزود: کشورهای تولیدکننده نفت عمدتا دارای مشکلات اقتصادی بوده و اگر نفت خود را نفروشند، دچار نابسامانی‌های اقتصادی شدیدی می‌شوند. آقازاده اعلام کرد: اگر با کاهش قیمت‌ها مقابله نشود، بحران غیرقابل‌کنترلی به وجود خواهد آمد.

وی در تایید این مطلب اظهار کرد: کشورهای غیر عضو اوپک که روزانه نفت محدودی را روانه بازار می‌کنند، دچار مشکلات اقتصادی روزافزونی هستند که مکزیک، مصر و مالزی از آن جمله‌اند.

از آنجایی که اکثر کشورهای تولیدکننده نفت از امکان افزایش تولید برخوردار نیستند، ایران مصرا از کشورهای صادرکننده عضو یا غیرعضو اوپک خواسته است تولید خود را به نحو چشمگیری کاهش دهد تا قیمت‌ها به اصل خود بازگردد و نفت صاحب قیمت اصلی خود شود.

چنانچه کشورهای عضو اوپک برای یک مدت مشخصی روزانه حدود 10 میلیون بشکه از تولید خود بکاهند، قیمت‌ها شدیدا افزایش خواهد یافت.

چهارم اسفند 1384؛ ایران پنجمین کشور دارای بالاترین نرخ تورم در جهان

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد، ایران در سال 2005 در میان نزدیک به 40 کشور جهان، پنجمین نرخ بالای تورم کالاهای مصرفی را داشت.

به گزارش این صندوق، نرخ تورم در ایران در سال 2005 به 18.5 درصد رسید که در سطح جهان پنجمین نرخ بالا محسوب می‌شد.

براساس این گزارش، ایران در سطح خاورمیانه از بالاترین نرخ تورم در سال 2005 برخوردار بود.

این گزارش حاکی است، میانگین نرخ تورم در کشورهای خاورمیانه در سال 2005 برابر با 3.3 درصد بود.

این در حالی است که صندوق بین المللی پول پیش بینی می‌کند، نرخ تورم ایران در سال 2006 در همین سطح 18.5 درصد باقی بماند که در آن صورت نیز ایران پنجمین نرخ بالای تورم را در سطح جهانی خواهد داشت.

چهارم اسفند 1394؛ خواب خودروی ارزان تعبیر نشد

در روزهایی که خودروسازان کشور مشغول مذاکره با خارجی‌ها بوده و قراردادها و تفاهم‌نامه هایی را نیز به امضا رسانده‌اند، مشتریان چشم‌ به آینده بازار دوخته و منتظر ورود محصولات جدید هستند.

این «انتظار» پس از توافق هسته‌ای ژنو میان ایران و کشورهای 1+5 در زمستان 92 ایجاد شد، چه آنکه از همان زمان، خودروسازان خارجی برای حضور در ایران چراغ سبز نشان داده و در همین رو مشتریان داخلی به تغییر فضای بازار خودروی کشور امیدوار شدند.

از بابت همین امیدواری بود که بخشی از مشتریان از بازار خودروهای داخلی فاصله گرفته و به نیت محصولاتی که قرار است بیایند، دست از خرید کشیدند و بازار به شدت در رکود فرو رفت.