شناسهٔ خبر: 71492984 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ترامپ: «غزه موقعیت عالی دارد تعجب می‌کنم چرا اسرائیل آن را رها کرد/زلنسکی زیاد مهم نیست تا در نشست‌ها حضور یابد»

صاحب‌خبر -

شفقنا-«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت: «نتانیاهو از اتفاقی که روز گذشته برای اجساد کودکان اسرائیلی روی داد، عصبانی است، حق هم دارد.»

به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، ترامپ مدعی شد: «این صحنه‌ها باورنکردنی و بسیار وحشیانه است، نمی‌توان تصور کرد که اینها در عصر معاصر روی داده است.»

وی گفت: «شماری از گروگان‌ها که اخیرا آزاد شدند، وضعیت بسیار بدی داشتند و به نظر می‌رسد آنها از اردوگاه زندانیان در آلمان سابق آزاد شده‌اند.»

رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: «حماس تلاش دارد ابتدا گروگان‌هایی را آزاد کند که وضعیت خوبی دارند.»

ترامپ گفت: «نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که من از مقبولیت مردمی بزرگی برخوردارم.»

وی افزود: «طرح من درباره غزه خوب است اما من آن را تحمیل نخواهم کرد و فقط به توصیه کردن بسنده خواهم کرد.»

رئیس جمهور آمریکا بیان کرد: «من از عدم استقبال اردن و مصر از طرحم درباره غزه غافلگیر شدم، ما به آنها سالانه میلیاردها دلار پول می‌دهیم.»

ترامپ اظهار داشت: «نوار غزه از موقعیت عالی برخوردار است من تعجب می‌کنم چرا اسرائیل آن را رها کرد»

وی ادامه داد: «غزه اکنون غیر قابل زندگی است و اگر به مردم آن فرصت داده شود، آنها غزه را ترک خواهند کرد.»

ترامپ گفت: «آمریکا طبق طرح من غزه را تملک خواهد کرد و حماسی در آنجا وجود نخواهد داشت، ما غزه را توسعه خواهیم داد.»

رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه اگر من آن زمان رئیس جمهور بودم، جنگ اوکراین درنمی‌گرفت، گفت: «من زلنسکی را سالها زیر نظر داشتم و دیدم که چطور اوکراین نابود شد.»

وی گفت: «زلنسکی گلایه دارد که چرا در نشست عربستان حضور نداشته اما وی طی سه سال نشست‌ هیچ دستاوردی کسب نکرده است، وی زیاد هم مهم نیست تا در نشست‌ها حاضر باشد.»

ترامپ تاکید کرد: «زلنسکی دشواری دستیابی به توافق را علیرغم اینکه کشورش نابود شده، افزایش می‌دهد.»

رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: «روسیه به لطف مداخله من، تصمیم گرفته درباره اوکراین صحبت کند، وجود من تنها دلیل این کار است، فرانسه هیچ کاری برای دستیابی به توافق پایان جنگ در اوکراین انجام نداده است.»

وی گفت: «معتقدم روسیه به دنبال دستیابی به توافقی درباره جنگ در روسیه است، می‌شد جلوی جنگ را به آسانی با صحبت کردن با پوتین گرفت، او به دنبال توافق است.»

ترامپ تاکید کرد: «اوکراین اهرم قدرتی برای بازی کردن ندارد.»

وی درباره کانادا هم گفت: «ترودو نخست‌وزیری شکست خورده است و همیشه هم همینطور بوده، سیاست‌های وی کانادا را نابود کرد.»

ترامپ اظهار داشت: «من اگر رئیس جمهور بودم، حملات 7 اکتبر اتفاق نمی‌افتاد و ایران ورشکسته بود، در دوره نخست ریاست جمهوری من، تحریم‌های علیه ایران اعمال شده بود و نمی‌توانست به حزب الله و حماس پول بدهد.»

رئیس جمهور آمرکا تصریح کرد: «ما بیشتر از هر کشوری نفت داریم اما بایدن به نفت ونزوئلا وابسته بود، دولت وی بدترین دولت در تاریخ آمریکاست و قیمت انرژی موجب افزایش نرخ تورم شد.»

ترامپ چند روز پیش هم با تند‌تر کردن لحن خود نسبت به رئیس جمهوری اوکراین، زلنسکی را «دیکتاتور» خوانده بود که با برگزاری انتخابات مخالفت می‌کند.

وی با بیان اینکه زلنسکی باید سریع اقدام کند و گرنه کشوری برایش باقی نخواهد ماند، گفت: «فکرش را بکنید، ولودیمیر زلنسکی، یک کمدین نسبتا موفق ایالات متحده آمریکا را متقاعد کرد که ۳۵۰ میلیارد دلار برای جنگی خرج کند که نمی‌توان در آن پیروز شد، جنگی که هرگز نباید شروع می‌شد، اما جنگی که او بدون آمریکا و ترامپ هرگز قادر به حل و فصل آن نخواهد بود. آمریکا ۲۰۰ میلیارد دلار بیشتر از اروپا هزینه کرده است، پول اروپا تضمین شده است، در حالی که ایالات متحده چیزی دریافت نخواهد کرد.»

اوکراین و حامیان اروپایی این کشور از اینکه به مذاکرات اخیر میان دیپلمات‌های ارشد آمریکایی و روسیه در عربستان سعودی دعوت نشده‌اند، ابراز نارضایتی و نگرانی کردند.

رئیس جمهوری اوکراین روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی خود به این اظهارات پاسخ داد و تاکید کرد که «ما این اطلاعات نادرست را دیده‌ایم می‌دانیم که منشا اصلی آن روسیه است.» وی سپس تصریح کرد که ترامپ تحت تاثیر «این فضای اطلاعات نادرست» قرار دارد.

سخنان ترامپ در حمایت از اسرائیل در حالی است که وزارت بهداشت غزه روز گذشته اعلام کرد در نتیجه حملات اسرائیل، شمار شهدای جنگ غزه تاکنون به ۴۸ هزار و ۲۹۷ نفر و شمار مجروحان به ۱۱۱ هزار و ۷۳۳ تن رسیده که بخش اعظم آنها، کودکان و زنان هستند.

منبع: الجزیره