شناسهٔ خبر: 71490966 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

فیض: ترویج اندیشه‌های قرآنی با محوریت تدبر صورت می گیرد

فیض با اشاره به اهمیت تدبر در قرآن، به ویژگی‌های ضروری یک الگوی تدبری مطلوب اشاره کرد و گفت: کسی که می‌خواهد تدبر در قرآن را آموزش دهد، باید توانمند و مسلح به دانش لازم باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی فیض مسئول اندیشکده قرآنی تدبّر در دومین روز از رویداد صاد که جمعه سوم بهمن ماه در سازمان دارالقرآن برگزار شد، گفت: اندیشکده قرآنی تدبّر یک نهاد مردمی است که با هدف تدوین و ترویج اندیشه‌های قرآن‌بنیان، در سال ۱۴۰۰ تأسیس شد. تمرکز این اندیشکده چنانچه از نام آن هویداست بر کتاب شریف قرآن کریم و تدبّر در آن است.

فیض با اشاره به اهمیت تدبر در قرآن، به ویژگی‌های ضروری یک الگوی تدبری مطلوب اشاره کرد و گفت: کسی که می‌خواهد تدبر در قرآن را آموزش دهد، باید توانمند و مسلح به دانش لازم باشد.

این استاد قرآنی تأکید کرد: الگوی پیشنهادی باید با مفهوم واژه‌های «تدبر» و «تدبیر» که در قرآن کریم به کار رفته‌اند، همخوانی داشته باشد. همچنین این الگو باید برای تمامی مخاطبان قرآن، حتی کسانی که به آن اعتقادی ندارند، قابل اجرا و پیاده‌سازی باشد.

فیض، اظهار داشت: الگو باید در حین تلاوت قرآن قابل استفاده باشد و نیازی به صرف زمان طولانی خارج از زمان تلاوت نداشته باشد. همچنین، این الگو باید تنها به استفاده از متن قرآن بسنده کند و نیازی به منابع تکمیلی نداشته باشد. او خاطرنشان کرد که الگو نباید به سمت تأویل یا تفسیر به رأی آیات سوق دهد، بلکه باید از این دو مورد پیشگیری کند. فیض همچنین گفت که الگو باید با استفاده از مصحف‌های رایج در بین مسلمانان قابل اجرا باشد و نه مصحف‌های خاص و باید مطابق با سیره اولیای الهی، به ویژه معصومین، مطرح یا بعضاً اجرا شده باشد.

مسئول اندیشکده قرآنی تدبر در ادامه بیان کرد: الگو باید در یک محدوده نسبتاً کوچکی از قرآن و نیز سوره‌ها قابل اجرا باشد و نیازی به کل قرآن نباشد.

او با تأکید بر نقش این نهاد در ایجاد انگیزه و آموزش تدبر، گفت: مأموریت اصلی این اندیشکده، ایجاد انگیزه و آموزش «ماهیگیری» است و نه تقدیم «ماهی» به مشتاقان.

وی افزود: اهداف اصلی این اندیشکده شامل ایجاد و تقویت انگیزه در مخاطبان برای تدبر در قرآن کریم، تقویت اعتماد به نفس مخاطبان نسبت به امکان‌پذیری تدبر توسط همگان، آموزش روش عمومی تدبر در قرآن و آموزش نسبت به لغزشگاه‌های تدبر و خط قرمزهای مرتبط با آن است. اندیشکده قرآنی تدبر با ارائه الگوهای تدبری کارآمد و با تکیه بر آموزش و ایجاد انگیزه، در تلاش است تا فرهنگ تدبر در قرآن را در جامعه گسترش دهد و راه را برای فهم عمیق‌تر این کتاب آسمانی هموار سازد.