شناسهٔ خبر: 71489521 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آناتولی | لینک خبر

ارزروم در راه معرفی به‌عنوان "شهر خلاق خوراک‌شناسی" یونسکو

کمیسیون ملی ترکیه در یونسکو درخواست ثبت شهر ارزروم به‌عنوان پنجاه و هفتمین "شهر خلاق خوراک شناسی" جهان را ارائه می‌کند.

صاحب‌خبر -

ارزروم / خبرگزاری آنادولو

درخواست ارائه شده برای ثبت شهر ارزروم، یکی از مراکز مهم گردشگری زمستانی ترکیه به‌عنوان پنجاه و هفتمین "شهر خلاق خوراک شناسی" جهان توسط کمیسیون ملی ترکیه در یونسکو پذیرفته شد.

فهرست «شهر خلاق خوراک شناسی» یونسکو که شامل 56 شهر در جهان است، شامل سه شهر از ترکیه است؛ غازی‌آنتپ، حاتای و آفیون کاراحصار.

درخواست برای گنجاندن ارزروم در این فهرست که پس از حدود دو سال کار با هماهنگی اداره گردشگری و غذای شهرداری این شهر انجام شد، توسط کمیسیون ملی ترکیه در یونسکو پذیرفته شد.

گزارش تهیه شده توسط این کمیسیون به ریاست یونسکو ارسال خواهد شد و منتظر روند تایید خواهد بود.

در صورت تایید درخواست، ارزروم به عنوان پنجاه و هفتمین شهر خوراک شناسی یونسکو در جهان معرفی خواهد شد.

هدف این است که این شهر به خاطر غذاهای محلی و همچنین ورزش های زمستانی آن شناخته شود و گردشگران بیشتری به این شهر جذب شوند.

- ارزروم سومین شهر با بیشترین محصولات ثبت شده در ترکیه است

مهمت سکمن، شهردار شهرداری کلانشهر ارزروم در گفت‌وگو با خبرنگار آنادولو اظهار داشت که این شهر میزبان بسیاری از آثار تاریخی مهم از دوره های سلجوقی، عثمانی و همچنین جمهوریت است.

سکمن با بیان اینکه این شهرستان علاوه بر این غنای تاریخی در زمینه خوراک شناسی نیز جایگاه بسیار مهمی دارد، گفت: ما می‌خواهیم برای معرفی شدن به عنوان "شهر خوراک" در محدوده شبکه شهرهای خلاق یونسکو درخواست دهیم و طعم‌های خود را ثبت کنیم. ارزروم در حال حاضر سومین شهر با بیشترین محصولات ثبت شده در کشورمان در زمینه خوراک شناسی است. هدف ما این است که اولین باشیم. طعم های مختلف از نظر طعم و مزه غذا در ارزروم داریم که ما می‌خواهیم اینها را ثبت کنیم و به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

او با یادآوری اینکه ارزروم از سوی کشورهای سازمان همکاری اقتصادی به عنوان پایتخت گردشگری معرفی شد، اظهار داشت: هدف ما کمک بزرگ به این شهر با تلفیق گردشگری زمستانی با غذا است.

سکمن گفت: اگر بتوانیم وارد فهرست یونسکو شویم، کسانی که برای اسکی به اینجا می آیند نیز می‌خواهند طعم خوراکی‌های محلی ما را بچشند. همچنین زمانی که ما در لیست یونسکو هستیم، کسانی که برای خوراک شناسی به اینجا می‌آیند نیز اسکی می‌کنند. لذا تعداد گردشگران افزایش پیدا می‌کند.