شناسهٔ خبر: 71485615 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صراط‌نیوز | لینک خبر

در دیدار اعضای شورای سیاست‌گذاری همایش بین‌المللی تفسیر تسنیم

آیت‌الله جوادی‌آملی: ایرانی‌ها مردمانی ‌بزرگ‌‌زاده‌اند

اعضای شورای سیاست‌گذاری همایش بین‌المللی تفسیر تسنیم با حضور در بیت آیت‌الله جوادی آملی با وی دیدار و گفت‌وگو کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش صراط به نقل از تسنیم آیت‌الله جوادی آملی در دیدار اعضای شورای سیاست‌گذاری همایش بین‌المللی تفسیر تسنیم با اشاره به جایگاه والای قرآن کریم، اظهار داشت: قرآن کریم کوثر معرفت‌ است و تمام جهالت‌ها و شبهات را پاسخ داده است. قرآن، شفاء مطلق است، چنانکه خداوند می‌فرماید: ﴿وَنُنـزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ﴾ و اگر در این راه به ما نعمتی هم داده شده است همه از طرف خداوند است: ﴿وَمَا بِکُم مِّن نِّعمةࣲ فَمِنَ ٱللهِ﴾.

وی افزود: قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت، کوثراند و مانند یک چشمه زلال می جوشند و برکاتشان را به افراد و جامعه می رسانند، قرآن تمامی شبهات اعم از شبهات مربوط به جهل علمی و جهالت عملی را پاسخ می دهد، همه ما قدردان این کوثریم.

مرجع تقلید شیعیان به ذکر خاطره‌ای از دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: ما عزیزانی داشتیم که در زمستان سرد کردستان، برای حفظ سنگرهای خود آنقدر مقاومت کردند و ماندند تا از سرما یخ زدند و به شهادت رسیدند! وقتی پیکر اینها رو آوردند در مسجد اعظم قم، ما معمولا در مجلس ترحیم قرآن و فاتحه می‌خوانیم و تا آخر فرصت نشستن نیست، اما آن شب تا آخر مجلس نشستم و گریه کردم نه برای ثواب، بلکه گریه خجالت! الان هم اینچنین جوانانی هستند و همه اینها به برکت قرآن و اهل بیت است.

آیت‌الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر جایگاه تفسیر تسنیم و نقش حوزه‌های علمیه در شکل‌گیری آن، بیان داشت: بدون تردید، تفسیر تسنیم محصول حوزه است. در طول چهل سال، چهار نسل از طلاب در تدوین این اثر نقش داشته اند و این، عظمت و توانمندی حوزه علمیه را نشان می‌دهد. این تفسیر، نود درصد کار حوزه است و این حقیقت، شکوه و جایگاه والای حوزه را به‌خوبی آشکار می‌سازد.

وی افزود: اگر حوزه علمیه بخواهد کاری انجام دهد، مقتدر است و می‌تواند دستاوردهای علمی بزرگی رقم بزند. ما باید عظمت خود را بشناسیم. اگر با داشتن قرآن کریم و قرآن ناطق، یعنی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام، که فرمودند «سلونی قبل أن تفقدونی»، نتوانیم شکوه و جایگاه خود را درک کنیم و بازیابیم، در انجام رسالت علمی و دینی خود کوتاهی کرده‌ایم.

 آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه ما با داشتن قرآن و اهل‌بیت، باید قدر جایگاه و هویت خود را بدانیم، گفت: ما مردم ایران مردمی بزرگ و بزرگ‌‌زاده‌ایم، ما نه یعنی حوزویان، ما نه یعنی دانشگاهیان، ما یعنی مردم ایران؛ شما اگر سرتاسر آمریکا را بگردید یک اثر باستانی در آن نمی‌بینید، اما هر کجای ایران قدم بگذارید اثری از آثار هنری و باستانی در آن می بینید، ما از زمان انوشیروان و امثال او اینجا دانشگاه داشتیم و بعد از اسلام نیز علمای بزرگی همچون شیخ طوسی و امثال او را تربیت کردیم. ما با داشتن قرآن و اهل‌بیت، باید قدر جایگاه و هویت خود را بدانیم.

لازم به ذکر است همایش بین‌المللی تفسیر تسنیم، اثر ارزشمند آیت‌الله العظمی جوادی آملی، روز ششم اسفندماه در مدرسه دارالشفاء قم برگزار خواهد شد و در این همایش، ضمن بزرگداشت و اختتام این تفسیر، از 80 جلد تفسیر تسنیم و 20 جلد تفسیر موضوعی قرآن کریم رونمایی خواهد شد.