به گزارش اقتصادآنلاین، به نقل از ورزش سه؛ پرسپولیس با تساوی برابر النصر از مرحله گروهی از لیگ نخبگان آسیا حذف شد و استقلال به عنوان تنها نماینده ایران در روز پایانی موفق شد به مرحله بعد صعود کند. در این رقابتها سه تیم عربستانی، یعنی الهلال، الاهلی و النصر، با اقتدار در رتبههای اول تا سوم قرار گرفتند و نشان دادند که فوتبال باشگاهی این کشور با سرمایهگذاریهای کلان فاصله زیادی با رقبا ایجاد کرده است.
استقلال در مرحله بعدی باید به مصاف النصر پرستاره برود، تیمی که با حضور کریستیانو رونالدو و دیگر ستارگانش یکی از مدعیان اصلی قهرمانی محسوب میشود. با توجه به کیفیت بالای تیمهای سعودی و امکاناتی که در اختیار دارند، نماینده ایران کار بسیار سختی برای عبور از این مرحله خواهد داشت.
حذف پرسپولیس و صعود تنها یک تیم ایرانی باعث شد تا در نشست خبری پیش از دیدار با هوادار، از یحیی گلمحمدی درباره فاصله فوتبال ایران و کشورهای عربی سؤال شود. سرمربی فولاد معتقد است که از نظر استعداد و کیفیت فنی، بازیکنان و مربیان ایرانی برتری دارند، اما تفاوت اصلی در جذب بازیکنان خارجی و امکانات است که تیمهای عربستانی با هزینههای هنگفت به سطح بالاتری رسیدهاند. او تأکید کرد که برای رسیدن به سطح رقابت با تیمهای بزرگ آسیا، ایران نیاز به برنامهریزی بلندمدت، حمایت همهجانبه و مدیریت دقیق بودجه دارد.
یحیی درخصوص فاصله تیمهای ایرانی با تیمهای عربی در لیگ نخبگان گفت: از نظر من، فاصلهای که درباره آن صحبت میشود، به آن اندازه که مطرح میشود، وجود ندارد. از لحاظ استعداد و کیفیت فنی، هم مربیان و هم بازیکنان ایرانی نسبت به تیمهای عربستانی در سطح بالاتری قرار دارند. شاید تفاوت اصلی میان این تیمها در خرید بازیکنان خارجی باشد؛ باشگاههای عربستانی هزینههای زیادی در این زمینه کردهاند و بازیکنان باکیفیتی جذب کردهاند. همچنین، از نظر امکانات نیز نسبت به آنها عقبتر هستیم، اما با برنامهریزی مناسب و تعیین اهداف مشخص، میتوانیم این فاصله را کاهش دهیم. این کار دشوار است، اما غیرممکن نیست.
او ادامه داد: زمانی که اولین جلسه را با ابراهیمی و رضایی (مدیران فولاد) داشتم، به آنها گفتم که اگر هدف شما داشتن یک تیم معمولی است، من در این باشگاه فعالیت نخواهم کرد و دور من را خط بکشید. اما خوشبختانه ایدههای آنها نیز به سمت موفقیت و قهرمانی آسیا متمرکز بود. شاید در نگاه اول، این هدف دور از دسترس به نظر برسد، اما با توجه به امکاناتی که در فولاد فراهم است، میتوان با یک برنامهریزی بلند مدت موفق شد. منظور من یک برنامه ۱۰ تا ۲۰ ساله نیست بلکه با یک برنامهریزی چهار تا پنجساله میتوان به این هدف دست یافت. البته این امر نیازمند همکاری تمام ارکان باشگاه، جامعه فوتبال اهواز و هواداران است. تعیین مسیر و برنامهریزی اصولی، اولین قدم در این راه محسوب میشود که این پتانسیل در فولاد دیده میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر این، بحث بودجه نیز اهمیت زیادی دارد. باید هزینهها را بهدرستی مدیریت کنیم، بازیکنان باکیفیت جذب کنیم و امکانات لازم را در اختیار تیم قرار دهیم. یکی از آرزوهای فوتبالی من، ایجاد یک ساختار ریشهای و ماندگار در فوتبال اهواز است؛ چرا که هواداران این تیم شایسته بهترینها هستند.
گلمحمدی ادامه داد: شما بازی پرسپولیس را دیدید. من بارها با بازیکنانم در این مورد صحبت کردم و واقعاً انتظار نداشتم که ۹۰ درصد ورزشگاه را هواداران ما پر کنند. این یک اتفاق بسیار بزرگ و قابل تأمل است. باید به این موضوع بهعنوان یک جرقه مهم نگاه کنیم؛ جرقهای که میتواند تلنگری برای مدیران و تصمیمگیران باشگاه، بهویژه در فولاد خوزستان، باشد. این اتفاق میتواند انگیزهای برای تعیین اهداف بزرگتر در این تیم باشد.
وی در پایان گفت: فولاد از نظر مالی پشتوانه خوبی دارد، از حمایت هواداران بهره میبرد و استعدادهای فراوانی در این شهر حضور دارند. نکته مهم برای رسیدن به موفقیت، تدوین یک برنامه بلندمدت و پلکانی است. بدون شک، مسیر دشواری پیش رو داریم، اما با یک برنامهریزی اصولی میتوانیم فولاد را به جایگاهی برسانیم که همواره در میان چهار تیم برتر آسیا قرار داشته باشد. این هدف شدنی است، به شرط آنکه مدیران و مسئولان باشگاه با دیدی وسیعتر و تفکری بلندپروازانه به آینده نگاه کنند.